Grizzli Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) tak naprawdę to nie chce wymieniac, bo SIRjest kapialny. najchetniej to bym sobiego zostawil, tylko ze w garazu juz zamalomiejsca a i lepsiesza polowamoglaby tegonie zniesc. soljaris jest jedna z opcji na wymiane. Edytowane 18 Listopada 2016 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzewol Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Ktoś coś będzie zamawiał z Cotica żeby jakoś razem ogarnąć transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Ja niespecjalnie, ale zapytaj też tutaj, może ktoś śledzący się skusi... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 @@Drzewol, pisz w tym temacie o którym wspomniał @kazafaza, rama czy co tam zamawiasz może przeleżeć u któregoś z przemytników i prędzej czy później coś z On One czy innych brytolskich sklepów się znajdzie i przyjmiesz do pudła Śpiących Królewiczy którzy będą partycypować w kosztach transportu do PL. Czarny Piątek już niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Ktoś coś będzie zamawiał z Cotica żeby jakoś razem ogarnąć transport? W cCoticu wysylke w obrebie UK masz za free. Pamietaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzewol Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Dzięki za pomoc. Jakie stery potrzebowałbym do Solarisa do widła taperowanego. Można zamówić od razu u producenta ale może taniej się coś wyrwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) Witam kolegów "stalinistów" chciałbym się pochwalić i poradzić.dziś dojechała do mnie i mam pytanie jakie stery do tej ramki będą najlepsze (najlepiej żeby były tego samego producenta) amor 1 1/8 znalazłem takie info P29er przystosowana do Logic Zero WCS drop in 1-1/8" (41.8 Campy)i pytanie czy te będą ok ?stery http://www.bikestacja.pl/pl/stery-ritchey-wcs-zero-logic-press-fit-1-1-8-10mm-24327.html podejdzie tu tarcza 180mm ? Edytowane 24 Listopada 2016 przez seczuan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 ..... zdjęcie toby całego ramiaka wkleił....czy jak????? Patrząc na wąsy Toma....to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 https://www.metrobikes.pl/pl/p/Rama-Ritchey-WCS-29er/29689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) Jaki rozmiar...ważyłeś???? Wg specyfikacji powinny pasować stery Dartmoor Prime. Tu masz specyfikację wszystkich sterów Dartmoora http://velo.pl/sites/default/files/pliki/2016_dartmoor_headsets_specifications_0.pdf Edytowane 24 Listopada 2016 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 L (o dziwo na ramie nie ma informacji o tym) nie mam czym zważyć, zresztą nie jest to dla mnie istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Waga kuchenna???? łazienkowa..... ;-)))) Chłopaki ze stalowego się ucieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 jutro pomyśle w tym temacie, ale jak patrzę na ten szkielet to jego waga nie jest ważna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 25 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 SZAST! PRAST! BOOM! DEEDAR! :] http://www.on-one.co.uk/i/q/CBOODEEDARNX1/on-one-deedar-sram-nx1-mountain-bike 800 elżbiet, 1x11, RS Sektor i kilka kilo stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 26 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Chwalic sie. Ile coticow przybedzie do Kraju Raju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Listopada 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Karateczna Maupa w Lordowie http://www.ebay.co.uk/itm/Surly-Karate-Monkey-Single-Speed-29er-/192037902382?hash=item2cb659d82e:g:2OcAAOSwux5YOHVt Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertoo2 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Witam, Drogą kupna udało mi się nabyć od kolegi Kazafaza -jeszcze raz dzięki za miłą obsługę - frameset Longitude model 2015. Ponieważ plany były takie aby nie wkładać żadnych bujadeł więc wybór ramy również był zdeterminowany tym, że nie będzie pod tym kątem żadnych upgradów. Pomimo mokrej aury i po wczorajszym całodniowym ślęczeniu nad składaniem wszystkiego do kupy postanowiłem dzisiaj zrobić chrzest bojowy sprzętu. Nie jest to jeszcze 100% tego co mam w planach ale ogólny zarys, którym chciałbym się w tym zacnym wątku pochwalić. Uwagi po 20 km w deszczu i wietrze - zbiera się całkiem żwawo - przyzwoity komfort jak na sztywniaka na papuciach 2,4 - czuję że się polubimy - poziome haki wymagają jednak porządnego zapięcia koła w nich inaczej żyje ono w ramie swoim własnym życiem - co do długości; mam 180 wzrostu, rama 19. Przy mostku 60 mm wydaje mi się za krótko nawet chociaż mam ostatnio nawyki z jazdy na baranie więc to może być mało miarodajne, - muszę coś zrobić z kierownikiem? gripami? bo czuję już nadgarstki po 10 km pomimo że wcale mną nie wytrzęsło specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Witamy w stadzie pozytywnie zakręconym ;-))) Fajny rowerek..... a Lord Kazafaza znów popełnił TO;-))) za co go uwielbiać będą. Co do kierownicy -załóż szerszą i grube chwyty... trzeba jakoś dbać o nadgarstki. Kiera carbonowa też pomoże- ma lepszą sprężystość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Tej, Yarr, zobacz jaki brzydal! @Robertoo2: cieszę się że się cieszysz, mam nadzieję ze Longienek pod Twym przywództwem zawiezie Cię w wesołe kilometry krajobrazów! Hapy trails POZDRo-:ver p.s.: @Woojj wciąż czekam na kogoś komu się coś nie spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertoo2 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Dzięki Panowie Kierownik ma 740 mm ... za wąski? Jest promocja: https://www.on-one.co.uk/i/q/HBOOKNUCK/on-one-knuckleball-carbon-handlebar Może warto wypróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 wciąż czekam na kogoś komu się coś nie spodoba 0 jak cię chłopaki na polskiej ziemi dorwą to Ciębię w piwie utopią ;-))) Kierownik ma 740 mm ...zdjęcie jakoś spłasz/skraca ;-))) Longienek-zwwycięzca a to zobowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertoo2 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 (edytowane) Że utytułowany to słyszałem ... i raczej już na naszej ziemi akurat tego konkretnego modelu nie za dużo już zobaczymy więc i rodzynek można powiedzieć P.S. Tu lepiej widać, że jednak jest szeroko. Edytowane 27 Listopada 2016 przez robertoo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Śmiem sprostować - Robertoo2owy Longienek to nie Zwycięzca. Zwycięzca był o rozmiar większy, a tenże 19" odkupiony od Yarr'a został. Niemniej jednak rodowód zobowiązuje @Woojj ja dlatego Matczyzny unikam gdyż słabo w piwie pływam ...a jeszcze do kiery nawiązując - na zimę jedynie karbon, najlepiej z piankowymi chwytami! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertoo2 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Zatem Lordzie co do linka którego wkleiłem onegdaj ... brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Raczej tańszego karbonu nie wyrwiesz...ale ja ich nie ciurałem - nie wiem jaka faktycznie różnica pomiędzy twardą a miekką kierą. Choć do sztywniaka brałbym miękką, ja. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi