Mod Team anarchy Napisano 23 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 PRZE..ŚLICZNY !(i tu bym zaklął najchętniej)ps: nie licząc widła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Taki piękny rower. Piękna rama! I to zestawienie miedzi z ciemnozielonym - taki mały detal, a ile robi. Szkoda, że piasty nie do końca się spasowały ze sterami, ale generalnie śliczny rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Powitoł Prawda pikny, prawda widelec Natomiast powiedzcie mi, co te inżyniery mają z tymi hakami poziomymi że je tak spawają? Praktycznie 90% z tego co widzę ma je wspawane tak - tu akurat soma wolwerine: Przeca to proszenie się o pęknięcia/złamania piór trójkąta zaraz za mocowaniem haków. Podobnie mam w romanie i za każdym razem zgrzytam zębami jak zdejmuję łańcuch do szejkowania Nie lepiej jak by miły podparte na środku gniazda na śruby, albo podparte na łuku, albo kombinacja tego? Coś jak na moim rysunku technicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Porcelanowy, było poruszane ze dwa razy, Markowi Itrowi od zawsze to nie leży Nie tylko jemu.Niestety nie ma wytłumaczenia tego precedensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 To może Yarr się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Wydaje mi się że już "się wypowiedział" dokonujac wyboru haków w swym Bastardzie POZDRo-:ver p.s.: ja jestem w obozie EBB jeśli o możliwość singlowania ram chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Po tym jak w Jurze skrzypiał EBB w grubym żółtku mam jakieś uprzedzenia Węzeł suportu zawsze dostaje i czy coś może zapewnić nie robienie się tam dźwięków w wodno błotno wyrypie? Tam to nastawianie, śruby chyba zawsze jednak pracują ... Nie wiem jakie doświadczenia w tyraniu mają nasi współ forumowicze, i co które ramy z EBB są lepsze, gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Mój EBB cichy jak krypta. Serio. Ale serwisowany co pól roczku. Stoi jak zaklęty nawet po siłowym gejowaniu na podjazdach których w mej okolicy bez liku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Już wcześniej gdzieś obił mi się o oczy ten news, a teraz znajduję tylko potwierdzenie. True Temper ponoć schodzi ze sceny rowerowego tubingu. Jak widać, bardzo przykra informacja dla wielu (zwłaszcza amerykańskich) framebuilder'ów. http://www.handbuiltbicyclenews.com/c33-tubing/147-steve-garro-speaks-about-true-tempers-exit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Porcelanowy, było poruszane ze dwa razy, Markowi Itrowi od zawsze to nie leży Nie tylko jemu. Niestety nie ma wytłumaczenia tego precedensu Można? można dobry hak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Nie lubię suwaków, ale to tylko, ze względu na wygląd. To co siedzi u mnie nie koniecznie jest wyborem najlepszym a często testem nie zawsze trafnym. Ja bym wybrał rockery do takiego projektu jak skalar no i zrobił unicrowna. (de gustibus non est disputandum) Co do projektu suwaków inaczej podpartych to nie widziałem jeszcze takich a widziałem sporo Co do obaw o pękanie to nie wiem dlaczego ale to jest podstawowy koszmar senny rowerzystów, często bezpodstawny. Wyobraź sobie że to zwykły horizontal. Nadal boisz się że pęknie? Nie, bo do tego widoku już przez lata się przyzwyczailiśmy i wiemy że nie pęka raczej. Tom się rozpisał. Garbusek ładny i matowy Zwróćcie uwagę ze gięcie podsiodłówki to czysto estetyczny zabieg. Przy zbitych hakach do końca nawet prosta dawałaby sporo luzu oponie. Itr mnie uprzedził ilustracja rockerów niestety cena dość wygórowana i suwaki są sporo tańsze. A Mareczku w żółtym skrzypiało łożycho sh*tmano a nie EBB. Jak je umylim i nasmarowalim to ucichło. Mimo iż ja nie bardzo kocham EBB to trzeba być obiektywnym. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Po tym jak w Jurze skrzypiał EBB w grubym żółtku mam jakieś uprzedzenia Węzeł suportu zawsze dostaje i czy coś może zapewnić nie robienie się tam dźwięków w wodno błotno wyrypie? Tam to nastawianie, śruby chyba zawsze jednak pracują ... Nie wiem jakie doświadczenia w tyraniu mają nasi współ forumowicze, i co które ramy z EBB są lepsze, gorsze Ej ej! Halo halo! Nie skrzypiał EBB tylko lewe łożysko HTII sh*tmano, z którego Twoje perfumy wypłukaly brązowo-brunatna maź. Po serwisie skrzypieć przestało. Także proszę tu nie siać propagandy! Na EBB jeżdże już parę lat, jesień i zima właściwie tylko na SS, najpierw były na śruby, teraz Carver, i oba rozwiązania dzialają dobrze. Oba też wymagają troski raz na pół roku jak Ronina wspomniał. Edyta: O właśnie, Yarr juz wyjaśnił o co chodziło. I widzisz Marek, trzeba było wtedy wpaść na podwórko, taka tam aura myśli inżynierskiej była, że może i byśmy do Twojego Dżaga lacia 2.1 włożyli! Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Rysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Można? można dobry hak Oj Marek, Marek... Ale to kołyski są a nie slajdery... Inna konepcja, inna konstrukcja. Osobiście uważam je za najseksowaniejsze rozwiazanie Co zasie tyczy EBB to pono najlepszym aktualnie dostępnym rozwiazaniem jest Najneroski BioCentric II ------> http://www.ninerbikes.com/biocentric Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 @@IvanMTB jak już wróciłeś do żywych na forum - odwołasz się do wcześniejszej dyskusji w temacie i polecisz jakieś tanie ramy do budowy singlowego komuterka? Na razie przewinęła się Pompino i Wtyczka - czy w przypadku Wtyczki faktycznie miejsca na opony jest nie za wiele? Pisałeś że 38C się wciśnie a co jeśli chciałbym pożenić toto z błotnikami - da radę chociaż 35C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Kłaniam, Wtyczka jako singlowy dojeżdżak to konieczność zastosowania napinacza, jak dla mnie najszpetniejsze rozwiazanie. Osobiście używam opon 32c i błotników, jest OK. Przy wsadzeniu 38c miejsce kurczy się masakrycznie... Z 35c może nie być dostatecznie miejsca na pełny błotnik... Przód można nieco oszukac kupujac inny widelec bo w oryginalnym tez miejsca tyle co kot napłakał. Tu z Nano 40c Pompa to najbardziej budżetowa opcja aktualnie chyba, no ale poniewaz Pompetamine zostało wycofane z oferty posostaje tylko opcja singlowa i beztarczowa. No chyba że z drugiej ręki. Dodatkowo w Pompie (Jak i Pompetamine) miejsca jeszcze mniej niż we Wtyczce. Co ja bym zatem zrobił? Poszukał czegoś innego. Jakiejś starej szosy/trekinga/emteba i połatał coś własnym sumptem, jak ma być tanio... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Dzięki Przemyślę czy Wtyczka na węższych laczkach czy kombinowanie z czymś innym. Chciałbym duże kółko, stery ahead i poziome haki także sporo starszych ram odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Każdy nowy wypust SingleBe pokazuje, że pomysłów im nie brakuje. Świeży w koszyku SS SuperMoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 nooo faktycznie, zwłaszcza te poronione pomysły chowania przewodu hydraulicznego w ramie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Menthos, pamiętaj, że to custom, a takie poronione pomysły to prawdopodobnie wychodzą od przyszłego właściciela a nie budowniczegoOceniamy zaawansowanie konstrukcji, estetykę.ps: sam miałem w Sarnie wszystkie 3 pancerze w ramie i jakoś mi to KOMPLETNIE nie wadziło (za to od strony funkcjonalnej i estetycznej bardzo umilało życie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Chciałbym duże kółko, stery ahead i poziome haki także sporo starszych ram odpada. ... no to myślę, że musisz polować na używki Roadrat'a, Escapada'y... Chyba, że nieco inaczej... Widziałem na STW Peregrine'a w medjumie... 350 elżbiet z widelcem... Łyknać go jako model flagowy a Cotic'a zdegradować do poziomu dojazdówki/zimówki/czegotambądź. Szczególnie, ze rama jest zabezpieczona przed Ruda... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Nigdy w życiu, nie miałbym serca żeby ją obijać No i w grę wchodzi rama za maksymalnie 100 elżbiet za frameset. Spróbuję pojeździć na 32C ale mimo wszystko wolę taran na kraweżniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 wolę taran na kraweżniki. Noo stary... Przy takim podejsciu to sugeruje 203mm skoku z każdego końca. A i tak może być za mało Moim osobistym zdaniem, 32c jest dobrym kompromisem pomiędzy komfortem i szybkoscia jazdy w słabych, miejskich warunkach. Sam używam właśnie 32c na swoich codziennych dojazdówkach - 18 mil w jedna stronę... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 32c jak jest dobra guma to już jest przyjemny balon jak pisze Ivan - jeszcze szybka a już komfortowa21C to jest przecinak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 21c to dla sprytnych inaczej Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Taki taran 180/180 posiadam i faktycznie nie zauważa kraweżników Ale dotychczas komfort zapewniało mi 38/42C stąd myślałem o szerszym laczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi