MikeSkywalker Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ino popraw ten przedni zacisk piorunem :-) Rozumiem że zacisk koła i że po niewłaściwej stronie? Od dawna tak mam we wszystkich rowerach a dopiero po złożeniu Cotica dowiaduję się już od kolejnej osoby że to niezgodne z zasadami. Ale przemyślę i tę zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Powitoł Chodzi raczej o jego opad A czemu po niewłaściwej stronie? Czemu lewa jest właściwsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Chyba mi wyjaśniano ale nie pamiętam. Na pewno z tyłu wygodniej jest mieć go po stronie prawej czyli nienapędowej i może puryści zaciskowi chcą zachować ten sam układ na obu kołach. Mnie wygodniej jest mieć go po stronie beztarczowej a co do opadu to faktycznie coś mu się oklapło Niemniej jednak już szukam piasty pod przelotową ośkę 9mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Mnie wygodniej jest mieć go po stronie beztarczowej U mnie przody zawsze są na stronie beztarczowej, no chyba, że mowa o Maxlach, którym stronę dyktuje gwint w haku widelca... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) Pozwolę sobie wtrącić i zaprezentować, niestety kulejącym zdjęciem, nowy rower mojej starej"prawie Żony", poskładany z okazyjnie pozbieranych części. Jeszcze jest kilka rzeczy do kupienia i do szybkiej wymiany, ale na pierwszej przejażdżce wyglądał tak: Zobacz całą galerię | Aukcjoner.pl - darmowe galerie na Allegro Edytowane 16 Maja 2016 przez buchar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Konik w stolicy do wzięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 ...a dla zainteresowanych, taka sama rama j.w. w RAW 18" do wyrwania za 800pln. Priv proszę gdyby kogo smaliło... Chyba mi wyjaśniano ale nie pamiętam. Śpieszę z wyjaśnieniem, niestety w angliczynie. Konkluzja taka iż może lepiej nie ryzykować...jeśli się mocno nie dociśnie. Na pewno z tyłu wygodniej jest mieć go po stronie prawej czyli nienapędowej No jeśli tak... ...to się zgadzam POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Konkluzja taka iż może lepiej nie ryzykować... Konkluzja jest taka, że ktoś bardzo mocno się starał udowodnić coś, czego nie widać w życiu codziennym. Jeżdżę z zaciskiem po "nieprawidłowej" stronie od lat. Zęby mam, twarz szpetna-bo szpetną ale całą, żadnych nadprogramowych otworów inspekcyjnych w czaszcze. Sprawa tymbardziej szemrana, że wiekszość dobrych widelców ma przetłoczenia w hakach i naprawde trzeba poluźnić szybkozasisk na maksa, żeby koło wyciągnąć... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ja również nigdy nie miałem problemów i w sumie nie zwracałem uwagi po której stronie była dźwignia, na pewno od kilku lat jest po prawej stronie w każdym z rowerów - bo wygodniej. Możliwe że to zasługa docisku bo rzekomo po pierwszym użyciu klucza dynamometrycznego użyszkodnik nagle odkrywa że dotąd wszystko zakręcał (dociskał) za mocno a takowego nie posiadam Ale dobrze wiedzieć że poza aspektem estetycznym jest jeszcze jedna teoria wyjaśniająca tą symetrię względem korby, nawet jeśli to tylko teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 16 Maja 2016 Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Biały rozmiar 19 z widelcem papryka, sterami i wysmakowanym kokpitem firmowym też powoli szuka właściciela Ale ale - proszę mi tu spowiadać się - co dalej w kwestii stalli? Czym na Paprykarz? nowy rower mojej starej"prawie Żony" Ja tu w ogóle nie wnikam kto jest stary a kto nowy - ale ten rocznik Grajka i ten kolor - jakoś najlepiej się prezentuje ze wszystkich (wizualnie). To co w tym roku sprzedajo - to jakaś kolorystyczna drwina. Na dodatek plotki mówio, że to ostatni rok produkcji Grajka... Więc nie pozbywajcie się zbyt szybko tych ramiaków, bo mogą okazać się dość cenne za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thewojtz Napisano 17 Maja 2016 Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) Witam ponownie i się chwalę, również ponownie, mój supercommuter: Mój 29er: Edytowane 17 Maja 2016 przez thewojtz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Ale ale - proszę mi tu spowiadać się - co dalej w kwestii stalli? Czym na Paprykarz? U mnie jakaś paranolmalna potrzeba ograniczenia pogłowia bydła, Inbred stoi i czeka nie wiadomo na co... na wymycie i sprzedaż .. W zasadzie żal go ale raczej myślę w kategoriach żeby ktoś kto go kupi miał po prostu frajdę, szkoda żeby rama leżała... Koło ostre po nim mi zostanie , i nie mam gdzie go założyć, pod tarcze, sama piasta z trudem znaleziona w stanach, obręcz Ztr... pewnie rozplotę... duży żal... Odpuściłem ganianie na nim w lesie ze względu na jakieś zadawnione problemy ze stawem skokowym... Rower jakoś go nie pogarsza, ale na wszelki wypadek unikam twardego wspinania... Stali dużo. Ale szosowej..... Mam niezbywalne dwa prezenty Bianchi i Romet Super, torowego Wichra do trenowania, Jaguara na miasto, i Gianta z klamkomanetkami z końca lat 80. Właśnie kupiłem Diamanta, pod kątem "la Eroici" Full Tytusa nie złożony, do lasu został Gary fiszer... Główny problem to czas, na składanie czyszczenie kupowanie...i jazdę... W sobotę jadę do Gdańska, a w B Ciało do Świeradowa.... i marzę o braku śrubek, smaru, linek do przerzutki, nie docinaniu pancerzy i tylko o pedałowaniu.... Zero techniki tylko powietrze i widoki i pot A na paprykarz zawsze Jaguar zostaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Konkluzja jest taka, że ktoś bardzo mocno się starał udowodnić coś, czego nie widać w życiu codziennym. Jeżdżę z zaciskiem po "nieprawidłowej" stronie od lat. Zęby mam, twarz szpetna-bo szpetną ale całą, żadnych nadprogramowych otworów inspekcyjnych w czaszcze. No pewnie. Nie ma co na siłę udowadniać, czego w życiu nie widać, ale jest jeszcze jeden aspekt H&S, który zawsze warto wziąć pod uwagę - jak najdalej z łapkami od rozgrzanych tarcz hamulcowych. Jako że człowiek czasem lubi się zapomnieć, to też jest to jakiś argument za zaciskiem po beztarczowej stronie. i marzę o braku śrubek, smaru, linek do przerzutki, nie docinaniu pancerzy i tylko o pedałowaniu.... Zero techniki tylko powietrze i widoki i pot Sooo true... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Takie cos wyszperane z olx http://olx.pl/oferta/frameset-trekkingowy-wyprawowy-cilo-cr-mo-columbus-CID767-IDfiSRx.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wlod Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 750 zł ? długo powisi to ogłoszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 jeśli te mocowania zacisków są fabryczne to wg mnie spoko cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 LOL. za 799 to wczoraj cały Cross-check poszedł. (w stanie takim se i rama 60cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 daj linka jakiegoś żebym wiedział o czym dokładnie mowa, poza tym mam wrażenie że rozmiar 60 trudniej trochę sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Trochę nasmarkane te spawy przy zaciskach.No i wideł pod nie-ahead, dochodzi kombinowanie, nowy wideł albo wpustomostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Dobra, widze ze marudzicie. To moze Riczej? http://allegro.pl/rower-ritchey-swiss-cross-sram-force-i6210411001.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Dobra, widze ze marudzicie. To moze Riczej? I po co takie rzeczy pokazujesz? Gryzł by szuter jak szczerbaty suchary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Prawdopodobnie koniec True Temper... http://www.handbuiltbicyclenews.com/c33-tubing/142-true-temper-to-discontinue-bicycle-tubing-line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 (edytowane) I po co takie rzeczy pokazujesz? Gryzł by szuter jak szczerbaty suchary!Specjalnie z mysla o Tobie A tak wogole to ten Richey wyczesany na maxa I moim zdaniem w dobrej cenie. Edytowane 21 Maja 2016 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 A tak wogole to ten Richey wyczesany na maxa I moim zdaniem w dobrej cenie. Tzw. rower "powystawowy" - Niemiec "wystawiał" w garażu, aż mu ekipa z białego busa zawinęła "towar" z ekspozycji. Chciałbym się mylić, ale logiczne myślenie zdecydowanie osłabia inne scenariusze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Chciałbym się mylić, ale logiczne myślenie zdecydowanie osłabia inne scenariusze.. S-Works za 4tys. raczej potwierdza Twoje domysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi