MikeSkywalker Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Jakby ktoś był zainterere to Cotic ma w promocji BFe - 279 elżbiet za ramiaka. https://www.cotic.co.uk/order/framebuilder/BFe275/ Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Za dostawkę do PLu doliczają 50 Elek, więc wychodzi kwaśniej (329)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Można szmuglować - przesyłka w UK jest darmowa, a zaufany przemytnik puści ramiaka dalej tańszym transportem. O ile mnie pamięć nie myli to elegancka wysyłka ramy kosztuje circa 20 elżbiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 17.99 dokładnie A pewnie i taniej się da, tymbardziej, że Przesyłarka wciaga do gry Inpost. No a ci to juz chyba sa tani na maksa... Nie wiem tylko jak z jakoscia usług... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Ja firmę bardzo chwalą ale korzystam prawie wyłącznie z "paczkomatów". Jak wygląda sprawa z kurierem - ciężko powiedzieć ale nie sądzę żeby były jakieś problemy. Potwierdzę że przemyt można zorganizować poniżej 20 elżbiet, dodatkowo można ten koszt ograniczyć robiąc zakupy prze korzystnym kursie walut albo posyłając gotówkę np. TransferWise. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Czołem koledzy! Mam nadzieję, że nie zbijecie mnie za małą reklamę Mija właśnie rok, odkąd zacząłem moją przygodę z dzierganiem zębatek Wszystko zaczęło się od tego wątku i teraz chciałbym wam pokazać obecną wersję zębatek dla prawdziwych facetów. Zębatki zostały poddane elektropolerowaniu i świecą się tak, że nie umiałem nawet dobrze zdjęcia zrobić Oczywiście z czasem asortyment się powiększy o inne mocowania i rozmiary, a nawet pojawią się owalne Dla wypowiadających się w tym wątku cena oczywiście będzie niższa niż oficjalna 32t 104BCD A tutaj małe przybliżenie na grawer Poniżej w większej rozdziałce http://ep1.pinkbike.org/p6pb13437229/p5pb13437229.jpg http://ep1.pinkbike.org/p6pb13437234/p5pb13437234.jpg http://ep1.pinkbike.org/p6pb13437243/p5pb13437243.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 30 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Naprawdę ładne, Adrian.Będziesz też robił na 5 śrub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Oczywiście Następne w kolejce są zębatki pod 64BCD, a później zajmę się przygotowaniem partii na 5 śrub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Commencal Meta AM CRMO! http://www.pinkbike.com/news/bold-ext-suspension-and-commencal-bike-festival-riva-del-garda-2016.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 osz jaki śliczny!( i jaki do d... ani jednego bidona?! Ani jednego )Za to ten ogon.... hmmm w pionie na pewno dodaje komfortu ale ciekawym jak tam z machającym ogonem?W sumie aż dziwne, że nikt wcześniej go nie zauważył hmmA teraz najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 ( i jaki do d... ani jednego bidona?! Ani jednego ) Moja krowa też nie ma Muszę czekać, aż skończy się gwarancja żeby powiercić. Ale załatwiłem drania kupując pas biodrowy source na krótkie wypady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 ( i jaki do d... ani jednego bidona?! Ani jednego ) Bidon nie jest enduro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Mike.... takie teksty to do lanserki Wracając jeszcze raz na moment do tego cacuszka Mety (dawno mnie tak która nie podkręciła), przyglądaliście się dolnym piórom? Tak w połowie - są spłaszczone (!)Nie raz pisałem o takim pomyśle dla podniesienia komfortu i pracy ramy. ech.. podobie się mnie ta ramka, podobie (czemu tylko pod zwykłe 650? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 (edytowane) @@MikeSkywalker, ale to nie jest ęduro tylko allmątę do pląsania wśród kwiatuszków i motylków, Mnie tylko niepokoi niezbyt pokaźna ilość miejsca na oponę z tyłu. W wszystkich Metach to zawsze był słaby punkt. Edytowane 4 Maja 2016 przez ishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 a co powiesz na 585mm górnej dla M?kurde, tyle to w moim szpecu było ale 8 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 (edytowane) Powitoł Commencal Meta AM CRMO! http://www.pinkbike.com/news/bold-ext-suspension-and-commencal-bike-festival-riva-del-garda-2016.html Albo duża rama, albo małe koła Ładny, zgrabny, fajne kolorki, szkoda że PółDużegoPlusa nie zmieści Góra chyba by jeszcze puściła, ale dół tylnego trójkąta nie baudzo. edyta: http://www.commencal-store.co.uk/PBHotNews.asp?ItmID=133486 And for the aficionados of rare prestigious materials, a Titanium version will be available on our Store soon (frame only). Edytowane 4 Maja 2016 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 (edytowane) No już gołym okiem widać ze toć kozica, a nie ikarus. Czy to źle? Ja po wielu próbach stwierdzam, że wolę jednak bardziej kompaktowe ramy przy zachowanniu rozsądnego WB. Jakoś lepiej mi się operuje masą na takich sprzętach. @@porcelanowy, to nie jest njus z przed 3 lat? Edytowane 4 Maja 2016 przez ishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Commencal Meta AM CRMO! Jedynie czego brakuje to dampera i ALU Dla mnie rurki w rowerze AM muszą być mięsiste - ten mi się nie podoba. Cieńki bolek. i jaki do d... ani jednego bidona?! Ani jednego Prez nie zaczynaj...wiesz jak to się skończyło w przypadku Krossa na Paprice. Każdy Korps był wniebowzięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Skwarku, większość rowerów "nie naszych - na dwie godziny jazdy" jest zaje...stych.Gorzej gdy odkładasz piękne katalogii i wraca proza życia.Zwykła butelka miała, ma i pewnie jeszcze długo będzie miała swoją rację bytu (a dla wielu nawet przewagę nad camelem).Bardzo, bardzo mnie ciekawi ile pracuje ta rama w pionie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki74 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Ponieważ w nowo zakupionym rowerze amorek padł awarii i pojechał na serwis, a nie mogłem bez jazdy wytrzymać, postanowiłem uruchomić mój stary około 22 letni rowerek. I się znów w nim zakochałem Mimo że to koła 26 cali pod górę szedł jak burza - po drogach leśnych i asfaltowych. Na podjazdach czasem brakowało mi zębatki 32 - wolałem unikać podjazdów w stylu początek i końca wjazdu na Odrodzenie. Miałem jeden bardzo ostry zjazd tej wyprawy, po grubym szutrze i oponka przednia zachowywała się nieciekawie. Szybko sobie przypomniałem, jak wybierać optymalną drogę na nierównościach. Generalnie fun był wielki. Nie potrafię tego opisać. Musicie mi uwierzyć, w tle są Śnieżne Kotły. Z oryginalnego zestawu zostało: rama, widelec sztywny stalowy, przednia piasta i lakier . Ponieważ rower był przygotowany do pracy na drogi asfaltowe to mostek jest regulowany i opony o szerokości 1,75. Przed wyjazdem korygowałem luz w starach i musiałem dodać podkładkę - troszkę druciarsko to wygląda - w sklepie lokalnym z żelastwem nie mieli innej. Oponki dziś zmienię na odpowiednie - dostałem jedną od kolegi, drugą mam w piwnicy. Może uda się przełożyć bębenek to zrobię z niego 8 speed i założę kaseta 11-32. Manetki już są zamontowane 3x8. Możliwe że w przyszłości, w Romku zmienię kierownicę na prostą, to obecna z Romaka wyląduję na stalowego sztywniaka - do tego będę musiał dokupić mostek i odpowiedni adapter na rurę sterową.Z ciekawostek powiem że tylna zmieniarka to Shimano Light (możliwe że to przerzutka trekingowa) z bardzo ciekawą sprężyną. Można z ostatniego biegu wrzucić od razu na pierwszy bez pedałowania, po zakręceniu odpowiednio odpowiednio wejdzie - coś jakby miała pamięć. Przednia przerzutka to Deore LX.To był cudowny dzień.Stal nie rdzewieje, jak pierwsza miłość Edit:BTW. Chyba mam nieodpowiednią linie łańcucha przy korbie 50mm, powinno być 47,5mm ? Korba to Truvativ X-Flow kwadrat.Edit2. Bardzo przepraszam, widzę że trochę nie na temat, bo miało być o 29er stalowym. Edytowane 9 Maja 2016 przez Miki74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Bardzo przepraszam, widzę że trochę nie na temat, bo miało być o 29er stalowym. Spoko, temat jest już od dawna OGÓLNOSTALOWY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Nie strzelać proszę ale tu chyba jest najlepsze miejsce na skromny anons. Ma ktoś ochotę na Marine Pine Mountain 1 - rozmiar M praktycznie nówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 prawie nówka i już pod młotek? Oj a co nie poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Jazda do jakiej jest dedykowany ten rower jednak nie jest to co mi pasuje. Przełajówka mi bardziej leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Nie strzelać proszę ale tu chyba jest najlepsze miejsce na skromny anons. Ma ktoś ochotę na Marine Pine Mountain 1 - rozmiar M praktycznie nówka? A podrzucisz jakieś zdjęcie i cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi