skwarek2 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Kolor jest ciulowy, jak psia sraczka po karotce z dodatkiem paznokci-Barbie Mówisz o mojej ramie? Już taka nie jest ! Efekty niedługo... gdzie można jeszcze wyrwać romety?^^ Wojtek z Ustki sprzedaje ramę @wszoltysik Wisi mu w garażu i się kurzy, przemalowana chyba na wojskową zieleń z fajnym herbem. Więcej nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Wojtek z Ustki sprzedaje ramę @wszoltysik Wisi mu w garażu i się kurzy, przemalowana chyba na wojskową zieleń z fajnym herbem. Więcej nie wiem. @wszoltysik AAAAAAAAAAAaaaaaaby spytać jaki rozmiar ramy wiadomo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Powitoł Mam nadzieję, że macie racje, i że w boju się zgramy. Może to tylko wielgachna kicha mnie optycznie przytłacza Kolor jest ciulowy, jak psia sraczka po karotce z dodatkiem paznokci-Barbie, ale Romet, Romet Między innymi dlatemu mój poszedł do przemalówki. Pan bedzie zadowolony Szacunek... I. Zazdrościsz, że se swojego popsułeś Takiej naklejki miłującej Romka nie masz przypadkiem zakitranej gdzieś jeszcze jednej? jakby (z nieutulonym żalem oczywiście ) się okazało że nie jest dla Cię i będziesz chciał sprzedać to daj znacPowoli, powoli. Najpierw sprawdzimy czym to się je Pobawimy się kierownikiem, sztycą, mostkiem i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 @@porcelanowy, Po złożeniu pierwszego 29era też miałem wrażenie, o cholera, jakie to wielkie... Ale już po krótkiej przejażdżce wiedziałem że to jest to Niech służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 AAAAAAAAAAAaaaaaaby spytać jaki rozmiar ramy wiadomo ? Przecież Wojtek był tym Romkiem na Paprykarzu. Spora rama. Chyba 19-stka. spowodowały, że zacząłem się zastanawiać, czy 29er jest jest dla mnie Pacz Pan, jeszcze nie dobrze nie wsiadł, a już malkontenci. Ale ten stan szybko minie, wraz z kolejnymi kilometrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Tanio, skutecznie do codziennej jazdy szersze papucie, do ścigafki jakiś szmaty i dajesz... + procore do enduro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Mówisz o mojej ramie? Już taka nie jest ! Efekty niedługo... Nope mate Inbred poprostu piaskowy-ciulowy kolor ma/miał. A Romek jak Niner WFO. Pieskie rozwolnienie po marchwi Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Powitoł Ktoś chętny na ramę małej Kony? Nie wrócę dobrowolnie już do małego koła Roman był używany ale chyba niezbyt intensywnie Wszyscy zerkają na niego z zazdrością Nie jest już niestety taki ładny Rzeczy do wymiany/zrobienia: 1. Dowiedziałem się, czemu Racing Ralph mają przydomek Dancing Ralph Już się rozglądam za dużą wersją miśków wild grip'r. 120zł za wersje advanced - będzie bolało. 2. Hamulce to mechaniczne avidy bb5 - tył jeszcze ujdzie, ale przód nie hamuje tak jak lubię: bez rzozu i trzeba użyć dwóch palców. Zobaczę czy starczy długości przewodu i wymienię na hydrauliczne m615 z kony. 3. Siodło WTB Silverado PRO - nie zgrało się z tyłkiem; wymienione na taniutkiego accenta, pójdzie na sprzedaż. Tyla na teraz Trzecia stalówka pod rząd - tą już wprowadzę do garażu/postawię oddzielny wątek, to będę się tam uzewnętrzniał Senks za wsparcie. Okazało się potrzebne i wyszło na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 29 ma swoją magię, a w stali to już mega;-) Ja poczułem podobne wrażenia po przesiadce z 26 od cannondale na 29 genesisa. Nareszcie mam rower idealny, wygodny, zwinny dopasowany do wzrostu (188) i do charakteru jazdy, a lubię ostro między drzewami i na technicznych singlach pośmigać. Ja bym zrobił go jeszcze na sztywno a amor zostawił na góry. Taki ubłocony Romek to piękny widok. Sam myślę o mechanikach .... tak coby dopasować się nieco do retrotrędu. Szkoda że moja 10 letnia Marta działa cały czas bez zarzutu.... może i dobrze. Jedyny minus 29 jaki zauważyłem - to ciężko toto w aucie zmieścić, a i w piwnicy/ garażu jakoś dziwnie dużo miejsca zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 21 Marca 2016 Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Powitoł W aucie ciężej, garażu/piwnicy nie mam a na balkonie sporo miejsca. Problem mam natomiast z windą w którą się mieści na styk i sam muszę pod nim kucać. Daje się w snaki gdy mieszka się na 10 piętrze Wynagrodzi.... mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) OMFG! Z prawej prezentuje się zupełnie normalnie http://www.team29er.pl/t29er/ramy/3027-english-cycles-harvey-s-project-czyli-szalony-projekt-kuternoga Edytowane 23 Marca 2016 przez ishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 OMFG! Z prawej prezentuje się zupełnie normalnie ishi, jak zwykle odgrzewasz kotleta, tym razem NAHBS'owego. Ale faktycznie, ten rower jest piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Takim "odgrzewanym kotletem" mógłbym się żywić codziennie! Zajefajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Komu grajek od zajączka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Taka papuga na pasku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 1 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Fajne malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 faktycznie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam pytanie ile ważą wasze stalowce? kupując Pine Mountain 1 wiedziałem ile waży katalogowo. Aktualnie M z pedałami 14,2 kg ciekawy jestem jaka jest średnia stalowego 29 lub 27,5+ era? Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez dankams2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Waga wagą, ale gdzie zdjęcia? Taka pogoda dzisiaj była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Waga wagą wszystko zależy od całej reszty, Inbred to z trzy kilo samej ramy....widelec chyba z 1200, to mam ok 4200g na starcie, rower w góry natomiast to było 1250 rama i 1750 widelec czyli razem 3 kilo.... Czyli róznica na masie inbred bez amo a Fiszer z rebą była by kilo dwieście... gdyby w obu była reba to kilo siedemset pięćdziesiąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 moja Genowefa HL w gabarytach 20,5 waży 11,3 z pedałami..... choć po ostatnim ukręceniu bebenka i zmianie piasty na Revolt cassette to może 11,4 ;-) i to bez napinki na wunglowe graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Mój Csepel waży z pedałami jakieś 13,5kg. W tym rama 3kg widelec 1,28 kg, koła 2kg, opony z dętkami też prawie 2kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Moja Sarna ważyła koło 10,2kg, tak wyszło, przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam. Siostra posiada takie coś: Mam chytry plan aby oprócz ramy, amora i kiery reszte szpeju przełożyć pod nową rame bo miejski full to masakryczne kowadło. Pytanie czy jest jakaś rama trekkingowa z sztywnym widłem pod tarcze w rozsądnych pieniądzach oczywiście Cr-Mo chyba że bede skazany na glin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Oj KryMar1983, usuń to zdjęcie, bo zaraz przyjdzie rdzawa starszyzna i cię zacznie na wolnym ogniu piec. PS. A tak patrząc na zdjęcie, to właściwie nie ma czego w nową ramę przekładać z tego roweru, bo wszystko już zjechane, stare i ciężkie. Kup jej Romet Orkan 3.0 z Allegro. Tani, lekki i za tę kasę naprawdę niezły rower. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi