porcelanowy Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Powitoł Mój wielki dzień, biorę się za składanie tego do kupy i mam nadzieję pierwsze objeżdżanie Zazdraszam roboty która przed tobą Lubię składanie roweru prawie tak samo jak jazdę Kupiłem korbę ze zintegrowaną osią i będę wymieniał w weekend. Przy zaospionym i zagrypionym domu tylko tyle mi zostaje i już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Mój wielki dzień, biorę się za składanie tego do kupy i mam nadzieję pierwsze objeżdżanie Zazdroszczę ja czekam na paczuchę z resztą sprzętu. Mam nadzieję, że już niedługo będzie i też będę mógł złożyć wszystko do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 ...rzadko kiedy daję punkta za zdjęcia durszlakiem w korytarzy ale proszę, proszę jaki wysyp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Powitoł Zazdroszczę ja czekam na paczuchę z resztą sprzętu. Mam nadzieję, że już niedługo będzie i też będę mógł złożyć wszystko do kupy. Ślifki wyngierki? Jeszcze mniej ich u nas więc też klikam szczałę do góry. Co to za widelec jest zamontowany? Koniecznie pochwal się gotowcem. Zarzuciłem okiem, i widzę, że woodlands na wyprzedaży. Może duże przyjdzie do mnie szybciej niż myślałem Edytowane 4 Marca 2016 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) @adamos anarchy Normalnie nie wstawiałbym takiego zdjęcia w tym wątku, bo od zdjęć w pomieszczeniach jest inny temat @porcelanowy Widelec to surly krampus. Jak tylko przemyt z UK dojdzie to od razu zabieram się za składanie. Na początku miałem plan żeby przełożyć wszystko co się da ze starego roweru i dokupić tylko porządne koła, ale jak kupiłem koła to reszta jakoś tak sama zaczęła w paczkach do mnie przychodzić . Kolejne zdjęcia będą już z terenu Edycja: Ale wtopa Przepraszam nie chciałem Edytowane 4 Marca 2016 przez 100lar3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 @adamos Normalnie nie wstawiałbym takiego zdjęcia w tym wątku, bo od zdjęć w pomieszczeniach jest inny temat Chyba mnie pomyliłeś z Prezesem. Ja też bym wkleił zdjęcie, ale wolę się pochwalić, jak już stanie na kołach. A tymczasem taki mały przegląd, co w stali piszczy...http://www.bicycling.com/bikes-gear/newbikemo/2016-buyers-guide-best-steel-bikes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Zazdroszczę ja czekam na paczuchę z resztą sprzętu. Mam nadzieję, że już niedługo będzie i też będę mógł złożyć wszystko do kupy. Fiu Fiu Na bogato i tak pięknie pachnie nowością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 mógł złożyć wszystko do kupy. csepel? ile to to waży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) Rozmiar "L" z hakami 2990 gram Jak na razie wszystkie klamoty ważą 11719 gram Brakuje jeszcze : sztyca, mostek, siodło, kierownica. Ogólnie koła wyszły dosyć ciężkie bo opony i dętki sporo ważą. Na tą chwilę rower jest złożony i brakujące części zabrałem z innego. Idę właśnie go oblatać tylko światełka muszę jeszcze zamontować. P.S. Jeśli chodzi o długość ogona to przy hakach cofniętych na około 2/3 wychodzi mi 431-433 mm Środek osi suportu do środka piasty. Opona tył Bontrager Team Issue 29.4 szerokość 2,3 cala. Edytowane 5 Marca 2016 przez 100lar3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Rozmiar "L" z hakami 2990 gram ufff a ja myślałem że hl w XL-2500 gr to kloc ;-) 100lar3k fajny ten ramiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Widelec to surly krampus. Z tą ilością szrubełków i oczków to na pewno nie Krampus tylko ECR. Kramp jest łysy jak moje pięty Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Ivan, pumexuj piętaszki POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Hehe..._______________________________@100lar3kWeszło więcej mięsa niż się tutaj spodziewaliśmy. Wrzuć zdjęcia prześwitów z tylnego widelca dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) Rzeczywiście aż sprawdziłem w sklepie w którym kupowałem. Jednak na opakowaniu mam : I parametry widelca Więc nie wiem czy to jakiś błąd druku na opakowaniu. Zmierzyłem widelec i A-C zgadza się z info na opakowaniu. A z tego co mi wiadomo ECR ma AC 463. Na pewno zamawiałem krampusa. Ale fakt jest, że gdybyś Ivan tego nie napisał to nawet nie zwróciłbym uwagi na to, że krampus wszędzie jest łysy. Nawet na stronie Surly. Nie mam pojęcia o co z tym chodzi. W każdym razie mi mocowania kompletnie nie przeszkadzają. Edycja: Dopiero teraz zauważyłem, że w linku który podał kazafaza jest wersja z mocowaniami jak u mnie. Haki można cofnąć o kilka milimetrów, więc powinno się zrobić trochę więcej miejsca na błoto. Jeśli zdjęcia kiepskie to jutro mogę zrobić jeszcze jakieś. Edytowane 5 Marca 2016 przez 100lar3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Ivan, pumexuj piętaszki Kurdekurde... Ale to musiało sie jakoś niedawno zmienić, bo jak ja swojego kupowałem, to z klamotami na pewno nie nazywał się Kramp... ... i był tańszy niż ten z dodatkami... Ale w sumie, jeden dogsiu Grunt że pasi i w ramie jest jakiś zapas na faune i florę Szacunek... I. PS Wiedziałem http://surlybikes.com//uploads/downloads/Surly_2014_catalog.pdf Stronka 46: It has line guides for disc brake hose, but no rim brake pivots and no bottle cage eyelets. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Ivan, masz racyję - dziurkacza dodano grruubo po premierze zwyklaka...ale już ponad roczek zalega. @100lar3k: a co to za kauczuk i na jakim rancie? POZDRo-:ver p.s.: Na wwwebie się uaktualnili, ale zajrzałem w stronę 46. pomnianego katalogu i cóż widzę w opisie Karatowej Małpy? Iż same Gbury nie mogą dojść ile miejsca na kapcia ma tenże wideu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) Opona tył to Bontrager Team Issue 29.4, zwijane szerokość 2,3 cala, waga 810 gram. Opona przód Bontrager Team Issue 29.3, zwijana szerokość 2,25 cala, waga 719 gram. Obręcze DT swiss 533d szerokość wewnętrzna 22,5 mm. Takie cudo Edytowane 5 Marca 2016 przez 100lar3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) Csepel w swoim naturalnym środowisku I na koniec po umyciu z błota i piachu Ogólne wrażenia z jazdy są naprawdę świetne. Jak dla mnie rower skręca prawie w miejscu bardzo dobrze się go prowadzi. Opony przejeżdżają przez wszystko, nie myszkują w piachu. Na mokrym mchu i liściach też nie miałem żadnego problemu nic się nie ślizgało. Jestem mega zadowolony z jazdy na nim. Nie mam porównania do innych podobnych rowerów bo do tej pory jeździłem na crosie. W porównaniu z poprzednim rowerem jazda po lesie i piachu to sama przyjemność. Opony napompowane do około 2,5bara dlatego, że waże 90kg i bałem się trochę, że będę dobijał. Jest jeszcze trochę ustawiania ale to dopiero jak przyjdzie kierownica i siodełko docelowe. Edytowane 6 Marca 2016 przez 100lar3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) spokojnie możesz zejść poniżej 2 atm.... ja mam 90kg i zejście poniżej 1 atm daje radę z dętką ;-) no ale myślę że spokojnie 1,5-1,8 daje radę. Wiem że masz nawyki z crossa, ale spokojnie możesz zejść z ciśnieniami. U mnie laćki Barazo 2,25 z dętkami 26. W gienku HLu są większe prześwity na glininkę. No ładny ten węgierski trzepak... w naturalnym środowisku to już nawet śliczności. Edytowane 6 Marca 2016 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 100lar3k, z dętka mam 1.6 -1.7 z przodu i coś 1.8 tył, też koło 90 kg. Jak będziesz "wciąż w drodze" to lampkę na trójkąt przenieś, tak jak jest niewiele daje.. Fajny wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Opona tył to Bontrager Team Issue 29.4, zwijane szerokość 2,3 cala, waga 810 gram. Opona przód Bontrager Team Issue 29.3, zwijana szerokość 2,25 cala, waga 719 gram. Interesujące podejście... Przy sztywnym widelcu chudszy papuć z przodu? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Nie trzymam już dłużej w niepewności i wrzucam zdjęcia sprzętu złożonego, jak łatwo się domyślić wcześniej nic nie pisałem bo weekend był bardzo obfity rowerowo, rowerek bez problemu złożony i na całe szczęście bez żadnych niespodzianek w stylu brakującej śrubki czy jakiegoś pierdołowatego zacisku, więc i w piątek od razu po złożeniu pojechałem objeżdżać, sobota i dzisiaj oczywiście także pod znakiem inbreda. I powiem tylko tyle, WOW. Rower jest naprawdę wielki, znajomi już okrzyknęli go największym rowerem w mieście, jednak koła 29' robią olbrzymią różnicę. Miasto, asfalt, las, błoto wszystko jest już zaliczone, wrażenia po prostu MEGA! Rower ze specyfikacją pojawi się w garażu, gdyby kogoś interesował sprzęt. W tym miejscu także pokłony dla kazafazy i itra, bo bez nich to nie byłoby możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 wysyp jak przebisniegów Czy to ta słynna "pidżamówa" onona która przeszła z rąk kazy do rąk Itra poprzez moją piwnicę? Kurcze, za chwilę będzie można zrobić dziennik pokazujący historię większości stalówek w Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) Najwidoczniej czwarta para łap która się do niej dobrała to moja Ale przysięgam dbać jak o dziecko Edytowane 6 Marca 2016 przez Jaldd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Interesujące podejście... Przy sztywnym widelcu chudszy papuć z przodu? Szacunek... I. Z tyłu zależało mi na mocnym bieżniku, żeby mi nie latał na boki rower pod tyłkiem. Przednia opona jest według opisu producenta dedykowana na przód. Dlatego tak wyszło, że mniejsza opona jest z przodu. Ale to tylko 0,05 cala to wcale jakoś dużo nie jest. Na początku miały być dwie takie same opony ale tak jakoś wyszło, że kupiłem tą na przód i tak już zostawiłem. Dodatkowo zrobiłem kilka pomiarów ramy i wyszło mi: Rozstaw Kół mierzony od środka przedniej piasty do środka osi tylnej piasty 1120 mm Tył przy odsuniętych hakach na 2/3 429-430 mm [od środka suportu do środka osi piasty] Przekrok na wysokości korby 800 mm w połowie górnej rury 835 +-2 mm wysokość środka suportu 305 mm +- 2 mm Tylko coś długość górnej rury mi się nie chce zgadzać z tym co podje producent bo mi wychodzi 610 mm +-5 mm mierzone środek środek. Ten parametr jedynie mi się nie zgadza z tym co w tabelkach. Nie wiem może ja jakoś to źle mierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi