Mod Team IvanMTB Napisano 16 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Kłaniam, Blast from the past? Czy to-to ---> http://www.bikerumor.com/2016/02/15/state-bicycle-launches-robust-yet-price-friendly-singlespeed-29ers/ nie wygląda dla Was jak wskrzeszony Unplugged? Tylko z jakby lepsiejszym formiek Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Ano podobny, nie licząc duuużo lepszego malowania, widła stalowego a nie alu, inszej sterówki i pewnie geo to nasz rodzimy bezprądowiec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 No i oprócz tego, że jest w 3-ech różnych rozmiarach.A propos "price friendly", to na angielskim ebay'u do wyciągnięcia w dość przyjaznych kwotach Gienkosław oraz Grajek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Odnośnie powyższego pewnie widzieliście na Teame29er (oni TEŻ zaczęli lubić stal? haha) krótka notka z załączoną geo.71* na dziobie, 72-72,5* posdiodłowej i 450mm ogona. Witamy w 2008 roku! Mogli od razu napisać "retro" (w sumie jak na retro to jeszcze taniej hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 A kto teraz stali nie zaczął lubić, większość stron które śledzę strasznie przeżywają stalowce, ba, nawet mój kumpel który twierdził że stal be bo rdzewieje i ciężka zastanawia się nad nowym wypustem krossa. Może jeszcze doczekamy prawdziwego renesansu stalowych ram ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Ano fala jest (mnie i 5 i 10 i 15 lat temu wytykali palcyma )Ale faja jak to fala, dziś jest, wczoraj nie było, pojutrze odpłynie. I wtedy zobaczymy kto ma naprawdę stallovą duszę i serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Ludzie się poprzesiadali na fulle do ambitnej jazdy, teraz przede wszystkim geometria i "plusy" powodują, że hardtaile dla wielu osób znowu mają sens. Stal idealnie pasuje do takiego powrotu do korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homzal Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Wtrącę się w dyskusje szybkim pytaniem Do szczęśliwych właścicieli inbredów - rama właśnie do mnie jedzie i dzis idę kupić pare gratów i nigdzie nie mogę znaleźć info jakiej średnicy kupić zacisk sztycy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adambieg Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 29,8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homzal Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 ta rama coś w sobie ma! @ RALEIHG APEX K2 PRAWDZIWY RETRO MOUNTAIN BIKE @ (5987585852) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tak, wielgachny rozmiar;) takie 21" ale dla słusznych rozmiarów mieszkańca albionu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,19479328,w-2015-r-wzrosla-produkcja-i-zuzycie-stali-spadly-ceny.html Nastąpił jednak zauważalny spadek cen wyrobów, który odczuli przede wszystkim dystrybutorzy stali. czyli w 2016 spadek cen ram stalowych odczują rowerzyści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Ani trochę, niestety. Raczej zwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam. Na wstępie przeprosiny dla wszystkich "stalowców" którym suszyłem głowe pytaniami itp. mam nadzieje że będzie mi wybaczone. Rama kupiona i już w PL w świętym mieście: Podziękowania dla Lumperator-a za zakup i wysyłke, dzięki brachu. Foto jeszcze z UK. Mam Panowie zapytanie czy wykonujecie konserwacje bo troche mi to chodzi po głowie. Na zimowe jazdy się na razie nie zanosi ale kto wie co przyniesie przyszłość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Gratulki Wykonujemy. Naprzykład tak... https://krzywekolo.wordpress.com/2015/11/08/anti-rust-treatment-ruda-zoska-pod-obstrzalem/ Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) :-) fajna ramka ....ja jak swego HL-Gienka od Lorda dostałem... to zbyt napalony byłem coby smołom i innym oleistym mazidłem traktować.... Składałem w trymiga.....i jeździć nie przestałem jak na razie..;-)))) a Iwanowa kuchnia to już słynne bike-lab... ;-))) Edytowane 19 Lutego 2016 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Piękne są Rambolowe "strachy na lachy" i niech je sobie pisze do woli. Ale na rudą są sposoby, o czym bractwo niejedenkroć pisało. Mojego Reynoldsa potraktowano szczelnie tłustym i nieściekającym mazidłem w sprayu od Henkela: http://www.loctite-kleje.pl/TEROSON+VR+500+-300ml+%28preparat+smaruj%C4%85cy+spray%29+_+Plastilube-300+ml_+%28IDH.867933%29_t2383.htm Zapuściłem sondę w głąb podsiodłowej i jest czarno jak było dnia pierwszego. Fakt, że to ciągle wiek niemowlęcy ramy (od 10.2014), ale jakoś jestem spokojny. W cro-mowym Giancie z 1999 r. mojego taty ruda, mimo braku zabezpieczeń, ledwie się objawiła, a konstrukcja i tak trzyma się mocno. Ja swoją ramę potraktowałem tym samym środkiem co @artoor. Trzeba tylko dorobić sobie jakiś wężyk z odpowiednimi otworami na końcu żeby ładnie w około rozprowadzić smar na całej powierzchni rurek. Jestem zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Trzeba tylko dorobić sobie jakiś wężyk z odpowiednimi otworami na końcu żeby ładnie w około rozprowadzić smar na całej powierzchni rurek Mógłbyś podzielić się jakąś dokładniejszą wskazówką? Jak zrobić, żeby pryskało 'dookólnie'? tymczasem.. http://theradavist.com/2016/02/painting-for-poppi-a-black-metal-awol-for-ultraromance-erik-nohlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Kurteczka... No ilekroć patrze na tego AWOL'a to za kazdym razem pokraczniejszy mi się wydaje. Pominąwszy zupełnie moja "miłość" do Szpeców. Nie wiem co, ale coś mi w nim niepasuje optycznie jak smok Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Kurteczka... No ilekroć patrze na tego AWOL'a to za kazdym razem pokraczniejszy mi się wydaje. Kąt główki jak maska w Renault Magnum + wideł podobnie spłaszczony i już się robi oryginalnie. Ale ja bym tego pokracznością nie nazwał. On jest zawadiacki! Jeśli już, to taka pokraczność zamierzona, a nie zwalona przez projektantów Kojarzy mi się z wojskowym APC, np: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Może i jest pokraczny, ale ta pokracznosc ma przecież jakiś cel: stabilność i wygoda jazdy po dlugaśnych amerykańckich gravel roadach. Inna sprawa, że gravele/monstery z krótszym ogonem poradzą sobie na takich drogach pewnie niewiele gorzej, a ile zyskujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 A propo konserwacji to znajomy który siedzi w temacie blacharskim poleca: http://www.valvolineeurope.com/polish/products/tectyl/aftermarket/cid(7480)/tectyl_ml_spray Tylko hmm jak to zastosować w np. tylnym trójkącie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ja stosowałem do innej ramy podobne psikadło i jakoś nie jestem do końca przekonany. Wersje w sprayu mają wężyk z końcówką plastikową, która posiada otwory na swoim obwodzie. Tylny trójkąt, przynajmniej w moim przypadku nie był problemem bo miałem dostęp od strony rury podsiodłowej ( od środka przy suporcie i na górze). Tylko pamiętaj żeby zabezpieczyć wszystkie otwory w ramie przed takim zabiegiem np.: jak to zrobił Ivanmtb, inaczej będzie przez nie mazidło wypływało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 a ile zyskujesz No ile? Lub czego? Bo nie wydaje mi się aby krótki ogon do takich zastosowań miał jakieś plusy. Wręcz odwrotnie. Minusy. Brak stabilności, nerwowośc na nierównościach... Krótki ogon błyszczy przy ostrych, agrafkowatych zakretach lub przy podnoszeniu przedniego koła. Ile takich operacji wykonujesz na długiej, szutrowej drodze w Juesej? Szczególnie obwieszony paczkami i torbami... Jak pierwszy raz wsiadłem na Chwasta z tyłem 420 i pojechałem po kilku wybojach to mi sie troche moszna spociła... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Dokładnie jak pisze IvanMnie też się wydawało. Nawet mało awantury nie zrobiłem młodemu Rychtarskiemu, że mi źle ogon dospawali. A potem sam cofałem koło ile się uda na hakach.Tak, ludziom się zmienia pod wpływem wieku i jazdy To nie mtb gdzie masz bazę na 1100 i więcej, łagodne kąty i szeroką kierę. Może w rasowym przełaju gdzie liczy się zrywność a komfort to oni mają po powrocie do domu.Aczkolwiek znów 455mm szpeca wydaje się mnie przewałką w drugą stronę. 435-440. Mógłbym mieć.I dlatego k... nie rozumiem jak to mtb MOŻŃA zrobić 29" z ogonem na 425 a gravela, monstera TAK TRUDNO z 440mm ogonem pod 29x2,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi