kovaldesign Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Cena dobra, image firmy dobry, tylko szkoda, ze geo tych ramiakow jest spierniczone, a konkretnie wysokosc BB.Ave stal,koval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Artykuł o stalowych ścieżkowcach. Niestety po niemiecku ale od czego jest gugle... http://www.mtb-news.de/news/2016/02/10/stahlrahmen-trails-test/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 W tle Dębowa Góra. Względna różnica wysokości 150m. W rzeczywistości podjazd ciągnie się kilka km i jest pagórkowaty, więc trochę zdrowia trzeba tam zostawić. Las jest dębowo-bukowy. Istnieje wiele dróg wjazdowych. Wszystkie w terenie. Serpentyny, single itp. Pięknie po prostu Na szczycie radość. Nie sądziłem, że dam radę na 42/18 . Kilka km podjazdu na stojąco, a już wcześniej było kilka konkretnych podjazdów. Gratuluję wycieczki Pomieszkuję w Brzydgoszczy już ładnych kilka lat ale górek jeszcze nie odkryłem , tym bardziej gratuluję A tego ridleya to kojarzę , tylko nie wiem skąd. As propos stali , widzieliście authora ronina? wydaje się bardzo sensownym rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 @zgucior - znaliśmy jego (ronina) wymiary wcześniej niż sprzedawcy authora w Polsce Ino raczej w wątku monsterowym był przytaczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 heh.. no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 a dlaczego monsterowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 http://www.forumrowerowe.org/topic/130279-rowery-nietypowe-faty-roznokolowce-29-mx-single-bezprzerzutkowce-bikepackingrafting-itp/ Bo monster crossów w nim sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 11 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Zgucior... no jeśli mieszkasz w Bydgoszczy a górek nie znasz, skoro rzucasz ronina tak z półrocznym opóźnieniem i jeszcze pytasz czemu w monsterowym... to jeszcze sporo musi wody upłynąć w Odrze... oj sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 sporo musi wody upłynąć w Odrze... szczególnie w Bydgoszczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 11 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (w Odrze, w Odrze bo Kolega Zgucior i ze Szczecinem jest powiązany i może biedny nie wie, że tam płynie taka rzeka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Prezesuniu halny wieje , więc tak się nabijam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 11 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Wiem, że halny - słyszałem od znajomych królików w B-B, i widzę (po bikepackowym)I zima podobno wróciła...Ale mnie nie zraża i nie napinam się bynajmniej Byle do wiosny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) Witam! W Bydgoszczy jest od lat maraton z 700m przewyższeń na 50km -> Więc "jedyny taki" na północy i centralnej Polsce. Odrzuć wyniki ludzi napędzanych testosteronem i fetą, to zobaczysz, że jak wykręcisz 22km/h średniej na mega- > jesteś kozak. Pokaż mi drugi taki maraton? Bo gwarantuję, że u gogoli, czy na meridzie. ta sama osoba wykręci średnią 30km/h+. Cała Puszcza Bydgoska to jedna wielka zastygła pustynia wydmowa. Są tysiące górek jedna za drugą. Można umrzeć już po kilku km interwałów. Nie ma wzniesień kilkusetmetrowych. Ale są takie z wysokością względną do 80m. Bydgoszcz leży w dolinie toruńsko-eberswaldzkiej. Wszędzie są wzniesienia... W kierunku na Chełmno za fordonem są podjazdy między innymi pod Kozielec serpentynami z poziomu Wisły w górę. Podjazd ciągnie się parę km, miejscami ma 18%. Podobne podjazdy asfaltowe są jeszcze w kilku miejscach wzdłuż Wisły. Największy podjazd jest, jak na zdjęciach w Wyrzysku. Ciągnie się ponad 4km i ma nachylenie 8 do 20% w zależności od trasy. To nie góry, ale jedno z niewielu miejsc na północy, a może jedyne, gdzie jest gdzie pojeździć po "górach". Podobne tereny ciągną się wzdłuż Brdy na północ. Są single, są zjazdy i podjazdy. Wystarczy wiedzieć gdzie i z kim kręcić. W Puszczy 2-3 km od miasta są miejsca, gdzie można poczuć flow, jak w górach. Są nawet kultowe podjazdy, jak Smocza Góra itp. Jak chcesz z nami pokręcić, to zapraszam na priv. Niedługo wracamy do puszczy przygotowywać się do maratonu. Na razie kręcimy się turystycznie. W sobotę Wierzchucin i szukamy miejsca odpalenia V2. Turystycznie wcale nie oznacza zamulania. Trasa 80km w jedną stronę. Czarnuch należy do kolegi Krzysztofa Hella z dredami. Ma od paru tygodni dopiero. Może to nie góry, ale jest środek lutego, wychodzę na rower, robię 130km, 500m w górę. A w górach w tym czasie brak wstępu przez 8mcy. Ja wolę. Pozdro. Gratuluję wycieczki Pomieszkuję w Brzydgoszczy już ładnych kilka lat ale górek jeszcze nie odkryłem , tym bardziej gratuluję A tego ridleya to kojarzę , tylko nie wiem skąd.As propos stali , widzieliście authora ronina? wydaje się bardzo sensownym rowerem Edytowane 12 Lutego 2016 przez Mateusz30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 To nie góry, ale jedno z niewielu miejsc na północy, a może jedyne, gdzie jest gdzie pojeździć po "górach". Tzn, że nie byłeś w Szczecinie "nad morzem" Nie startuję w zawodach ale dla przykładu: trasa 46km - 700m przewyższeń, trasa 68km około 1000m przewyższeń. A jak znak te trasy to można je jeszcze rozrzeźbić A tak przy okazji dziękujemy za pęk informacji turystycznych ... w temacie dotyczącym stallóvek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Mateusz30 może tak nowy temat założyć, najlepsze trasy górskie na niżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Tzn, że nie byłeś w Szczecinie "nad morzem" ... albo w TPK w Tripolis. Na interwałach idzie się ujeździć. TPK, a w sumie KPK, ma jeszcze jeden dodatkowy atut. Wieżycę, czyli najwyzsze wzniesienie Niżu Polskiego. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Własnie, Ivan pokornie wybacz, że zapomniałem o Waszym pięknym TPK gdzie sam wywalałem płuca.NO chyba bardziej na PÓŁNOC niż już nie ma w Polsce (chyba, że plaża) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Klif Orłowski? od 60 do 80 metrów npm ... i tytułowy Romek Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 @Modowie - nie można by tego tematu wrzucić do podforum 'nietypowe'? To trochę uprości śledzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Myślę, że właśnie wszystkie opisaliśmy. Hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Myślę, że właśnie wszystkie opisaliśmy. Hahaha No, nie bądź taki hip-hop-siup do przodu Kolego. Są jeszcze Góry Obkaskie z Czarną Górą na czele, na północ od Kamienia Krajeńskiego. Niby na pograniczu województw, ale jeszcze ciągle "u nas", czyli w kujawsko-pomorskim. ____________________________________________________________________ @Modowie - nie można by tego tematu wrzucić do podforum 'nietypowe'? To trochę uprości śledzenie. No niby można, ale czy tutaj jest aż tak nietypowo, pomijając fakt, że wątek dotyczy coraz bardziej popularnej stali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Chyba nie ma sensu ruszać, tymbardziej, że po przenosinach z 29erów do Rowerów zrobiło sie bardziej pluralistycznie... Jak dla mnie dobre miejsce jest-jak-jest... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Nie dobijajcie mnie błagam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 13 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Trochę o przeszłości i trochę o przyszłości , TOYO Frame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 ta rama coś w sobie ma! http://allegro.pl/raleihg-apex-k2-prawdziwy-retro-mountain-bike-i5987585852.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi