nognog Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Trochę drogo. Gdzieniegdzie ruda go bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 750 jest na rurach true temper, 720 wiszą taniej ale tam są cromo double butted firmowane przez Treka, warto szukać tych lepszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Zależy od rocznika, w początkowych 720 miał wszystkie rury Cr-Mo, potem już tylko podsiodłową. Trzeba by przejrzeć katalogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 dawno nie widziałem w polsce ramki na true temper, która nie byłaby zjedzona przez rudego... może w kaliforni to się sprawdza, ale nie tu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Ergo true temper jest fuj czy po prostu trzeba z tym żyć? Chodzi rozumiem o okolice mufy suportu, wygląda jakby ktoś to zapaćkał na czarno ale faktycznie lakier tam słabo wygląda. Edytowane 20 Listopada 2015 przez semow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Starsze True Temper ogólnie ma tendencje do gnicia, a najbardziej narażone partie, to tradycyjnie wspomniany węzeł suportu i dolne pióra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Zawsze można jakimś dobrym inhibitorem rdzy potraktować a potem szprejem do profili zamknietych lub olejem lnianym. Może co pomoże? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 tak, można traktować, ale żeby było jeszcze co;) Miałem dwa razy taki sam problem z tym samym modelem (trek 520 z 92 i 93r). Jedną zjadło równo z tyłu ale dało radę przeszorować druciekiem, druga wymagała już wspawania nowych poprzeczek. Górale treka za to mają często pozapiekane sztyce i suporty, chyba niemiaszki niezbyt szanowały tą markę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Coś dla wyższego, poszukującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 A tu coś dla niższego poszukującego. 2h do końca aukcji. Zainteresowanie spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Nie jestem pewny w 100% ale czy to nie rower niejakiego Skoliozy z retroforum mtb?On chyba swoją kuwę robił na raw onegdaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Ładny. Ciekawe za ile pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Nie Skoliozy, a Adamello.Było do kupienia na allegro ostatnio, ale jak widać w Polsce nie ma chętnych na takie cuda.Tutaj link do starej aukcji:http://allegro.pl/kuwahara-pacer-89-przelaj-cross-cr-mo-nitto-i5754691898.htmlA tu z budowy:http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php?t=6049&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 ...ano do końca nie byłem przekonany co do Skoliozy. Pamięć już nie taka Tak, to foty widziałem..Czy ja wiem czy nie ma rynku? Ja tam nie narzekam ze sprzedaży swojej Kuwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 https://www.facebook.com/DarkOwlBicycles/ nie wiem, czy było już tu wrzucane. Miło, że polska firma. Sprzęt raczej do agresywnej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Ktoś wrzucał już wywiad z tym koleżką. Rama do ostrego łomotu i raczej nie to forum lub chociaż nie ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Nie Skoliozy, a Adamello. Było do kupienia na allegro ostatnio, ale jak widać w Polsce nie ma chętnych na takie cuda. Tutaj link do starej aukcji: http://allegro.pl/kuwahara-pacer-89-przelaj-cross-cr-mo-nitto-i5754691898.html A tu z budowy: http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php?t=6049&start=0 Sam się nad nim zastanawiałem, ale po prawdzie to szkoda by było wprowadzać modyfikacje i unowocześniać taki ładny projekt. Efekt z tym wyciętym logo i polerką super. Aktualnie siedzę na allegro i olx codziennie, monitoruje w poszukiwaniu ramy i muszę przyznać że fajne sprzęty dość szybko schodzą. Oczywiście to jest zawsze kwestia ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Rama do ostrego łomotu i raczej nie to forum lub chociaż nie ten wątek. Ta z fotki na pewno. Jeśli zajrzeć na mordoksiążkę, to szykuje się endurzak. Dalej nie HT, ale już bliżej tutejszemu tematowi przewodniemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 .... jak słucham czytam.... to bym musiał barana do mojego hela gienkowego założyć..........(zrobił by się monster jak ta lala)....... ino po co psuć ergonomie prostego patyka ;-) Pozostanę w klasycznym zestawie stalowa szosa + żelazny góral ;-) 29 żelazna jak dla mnie to ideał wszędobika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Wracając do tematu wskrzeszania trupów i podobnej czarnej magii. Konkretnie temat rdzy i dwie osobne kwestie - zapuszczona stara rama oraz zabezpieczenie na przyszłość (szczególnie jeśli będzie zimą jeżdżone). Czy jest sens i ma to szanse powodzenia, aby doprowadzić do porządku np. takie coś http://allegro.pl/kolarzowka-bianchi-oryginalna-wloska-14-i5814342313.html? Sądząc po napędzie rower traktowany był bez litości ale rury wyglądają w miarę dobrze. Nie mam pojęcia co się może dziać w środku - tutaj chyba może być największe ryzyko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) tu coś fajnego .. http://olx.pl/oferta/okazja-szosa-przelaj-centurion-stal-shimano-suntour-japan-1987-klasyk-CID767-IDcltnN.html http://olx.pl/oferta/centurion-accordo-gt-CID767-IDcqRfr.html wiem bo mam Tange - infinity rama waży 2250 g, (56 cm) nie rdzewieje Edytowane 23 Listopada 2015 przez dovectra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Centurion Accordo GT Wrocław Psie Pole • OLX.pl Zakochałem się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 ...te bianchi odpuść-padaka, a centurion jest fajny ;-) też go widziałem. Wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 tylko wideł skundlony, i mostek taki se.... ale baza jest, podobny do mojego, tylko ja jescze nmam klamki pośrednie, na teren i miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Jak dla mnie idealo - manetki, bagażniki, dużo mi to ułatwi na start, no i wygląda na ładnie utrzymany. Zakładałem kupno czegoś na prostej kierownicy, było by sporo więcej do wymiany. Uruchamiam kolegów z Wrocławia, mam nadzieję że żadnych niespodzianek nie będzie jak mi go ktoś gwizdnie to będę zły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi