Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Niby znajduje sie tam chroniacy tłok tłumika chlapacz, ale jak wiadomo z innych, podobnych konstrukcji nie daje to jakiś oszałamiajacych efektów...

Szacunek...

I.

Napisano

Marian Salcesonowicz, mojej małżony, dostał nowe obuwie. Weszło.

Niby rozmiar 3.0 ale z wieeeeelkim przymrużeniem oka.

I całe szczęście. Powiedziałbym że to gdzieś między 2.6 a 2.8.

panas.jpg

PS Dziekuje temu co wie że mu dziekuje !

• Mod Team
Napisano

..detale piękne.. zobaczcie na spawy- cudne!
Haki świetne (ale jak wkurzające przy ściąganiu koła :D )
Ale podsiodłówkę to powinni podgiąć jednak na wysokości koła ;)

• Mod Team
Napisano

Ivanie, wiem, wiem, ale zobacz na foto co się dzieje na podsiodłówce zaraz przy oponie :D

LastHardtail-BikeCheck21-780x520.jpg
Ciasno...

400 jureczków za taaki ramiak? Jakieś Piękne Czasy mają nadejść? Co mówią na ten temat Azteckie Kalendarze?

• Mod Team
Napisano

Tam się odrazu dzieje :P

Jak by było gięte to pewnie nie byłoby 400 ojro, tylko 50 więcej...

Poza tym, jakos nie przypominam sobie, abym KIEDYKOLWIEK miał problemy z osadzaniem się dodatków organiczno-mineralnych w tym miejscu ramy...

Jeśli juz, to zawsze to było w okolicach węzła suportowego...

Szacunek...

I.

Napisano

Patrząc na tę ramę jakoś nie widzę, żeby na giętą było na tyle miejsca żeby kąt się nie zmienił ale może mam krzywe oko.

Powód jakiś był ale nie sądzę, że podgięcie jednej stalowej rurki miałoby jakiś duży wpływ na podniesienie kosztów produkcji.

• Mod Team
Napisano

ishi, inaczej - kąt może się zmienić ale można zrobić to tak by położenie siodła było dokładnie w tym samym miejscu :)
Można było też wypłaszczyć ten fragment, lub wstawić jakiś ładny frezowany/odkuwany element.
Tylko te 64* na dziobie... brrrrr 

• Mod Team
Napisano
Powód jakiś był ale nie sądzę, że podgięcie jednej stalowej rurki miałoby jakiś duży wpływ na podniesienie kosztów produkcji.

Widzisz, ale to nie jest takie proste. Raz, że trzebaby tę rurę podgiac, co daje oczywiscie dodatkową czynność. Dwa, stawiam żołędzie przeciwko dolarom, ze gięta rura potraktowana palnikiem inaczej sie zachowuje niż prosta. I to pewnie też należałoby uwzględnić w procesie produkcyjnym. I tak do grosika, grosik i moglibyśmy bardzo sie zdziwić...

Z reszta, w czym problem. Napisz do nich. Zapytaj się dlaczemu na prosto a nie na gięto :)

Szacunek...

I.

Napisano

Tak jak na zdjeciu opona jest w spoczynku, nieskompresowana, czyli najwyższa. No i o rurkę sie nie opiera...

To, to ja widzę. Tylko mówię, że podsiodłówka w miejscu, gdzie ma najbliżej do opony, wygląda, jak gdyby miała przytarty lakier. Jest tam taka jasna plama :)  

Napisano

Powiedz proszę, gdzie kupiłeś opony?

Marian Salcesonowicz, mojej małżony, dostał nowe obuwie. Weszło.

Niby rozmiar 3.0 ale z wieeeeelkim przymrużeniem oka.

I całe szczęście. Powiedziałbym że to gdzieś między 2.6 a 2.8.

PS Dziekuje temu co wie że mu dziekuje !