Mod Team anarchy Napisano 29 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 ...oj ładny Ci on, ładny. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sziszi Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 mam pytanko do znawców czy da radę w miarę bezproblemowa dospawać uchwyty na bidon w krossie unnpluged? zaczyna mnie ten brak wkurzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 29 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 się nie dospawowywuje - jak już to lutuje, ale... wystarczy otwór i nitownica ręczna+ nitonakrętki (nie pisał bym gdyby nie to, że tak mi w pewnym zakładzie na terenie Szczecina zrobiono w jednej ram) w krossie unnpluged? zaczyna mnie ten brak wkurzać ... 2015 i dołożyli aż JEDNO miejsce pod bidon - tak się nagłowili i rozpędzili spece, w 2021 może doczekamy się 2 miejsc a koło 2025 nawet oczek pod bagażnik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sziszi Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Oo to nalepiej by było , tym bardziej, że cały czas liczę, że zmienie unpluggeda na coś innego. Czyli wiercę i nituję nitem z gwintem wewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adambieg Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam wszystkich Nieukrywam, że ten i wątek o rowerach nietypowych to moje ulubione na forum. Kusicie Inbredami i zacząłem się zastanwiać, czy w miejsce mojego aluminiowego retro Musinga, nie złożyć roweru na wspomnianej wcześniej ramie. Przednie koło wiadomo 29", tylne? Może 27,5? Stąd pytanie: jaka jest wysokość suportu nad ziemią w Inbrdzie z Salsą Cromoto 29? A jeszcze gdyby przypadkiem ktoś miał ramę 18", to poprosiłbym o podanie wysokości na jakiej znajduje się rura pozioma w newralgicznym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) @@adambieg, U mnie co prawda Karate Monkey, a nie Cromoto, ale długość ta sama, zaraz pomierzę. Ed: Mufa suportowa jest 29cm od ziemi. Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez panSocjolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adambieg Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Dzięki. Czyli z mniejszym kołem z tyłu chyba nie będę eksperymentował. Składanie roweru zacząłem nietypowo, trafiłem na używaną Salsę i już do mnie jedzie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Sam się zastanawiałem nad 650b z tyłu, ale na szczęście mi przeszło. Mniejsze koło rzadko kiedy byłoby lepsze od 29", no i 445mm ogona i 27,5 to nie jest za ciekawe połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) @@adambieg, U mnie co prawda Karate Monkey, a nie Cromoto, ale długość ta sama, zaraz pomierzę. Ed: Mufa suportowa jest 29cm od ziemi. "U mnie" czyli gdzie, bo w garażu czcigodnego Pana Małpy nie widzę? Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 @@artoor, Wideł miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2015 uwaga myśliwi i inne łowcze samce: dwa (słownie dwa) singulary na jukejskim ebayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Kurde szkoda że buzzard w rozmiarze M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Ten buzzard ma spieprzoną geo albo zawyżoną rozmiarówkę.570mm górnej rury dla M-ki? 15 lat temu miało to rację bytu (tak samo jak 13cm mostki hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Według mnie Singulary są generalnie krótkie* i widać to po całej ich kolekcji - jeden z powodów dla którego Pojedynczego nigdy nie posiadłem będąc złożónym w 60% z tułowia i 40% nóg POZDRo-:ver * powiedział dosiadający Longienka z 645mm górurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 (edytowane) całkiem przypadkowo znalazłem zdjęcie kazy trochę poruszone Edytowane 2 Września 2015 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 PROSIŁEM O LEWY PROFIL!!! POZDRo-:ver p.s.: coś jest na rzeczy gdyż według kitajskiego zodiaku(i kilku znajomych) jestem małpą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2015 PROSIŁEM O LEWY PROFIL!!! Jest OK, zawsze robi się prawy - od strony ... napędu no dobra, koniec OT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 To jest goryl, samiec o napędzie jądrowym. Zdjęcie od strony napędu? Serio? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Csepel coś tam pokazał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalmarzec Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Obecnie mam crossa w rozmiarze 21 cali. Zacząłem tęskić za stalą, z tym że w crossach to nie można już nic dostać-pozostaje jedynie mtb. Czy ma sens kupować rame kona unit lub surly karate monkey ze sztywnym widelcem ( sama rama salsa el mariachi kosztuje tyle co surly razem z widelcem, najtańsza jest kona) głównie do turystycznej jazdy ewentualnie lekki teren (spotowcem nie jestem), opna max 1.75. Jeśli ktoś napisze, że tak to która rama z w/w bedzie bardziej odpowiednia i który ewentualnie rozmiar - mam 186cm i 88cm noga. Z góry dziękuję zaodpowiedzi. http://www.konaworld.com/unit.cfm http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;search=surly+karate+mon;menu=1000%2C2%2C99%2C101;product=114110 http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;search=salsa+el+mariachi;menu=1000%2C2%2C99%2C101;product=110653 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Zacząłem tęskić za stalą, z tym że w crossach to nie można już nic dostać-pozostaje jedynie mtb No nie do końca to prawda;) A jeżeli szukasz roweru bardziej na asfalt, czasem szuter sporadycznie lekki teren to są takie modele W SAM RAZ tylko będziesz musiał się przestawić mentalnie (a potem to już tylko z górki) Ale musisz przerzucić się z tego wątku na ten: http://www.forumrowerowe.org/topic/130279-rowery-nietypowe-faty-roznokolowce-29-mx-single-bezprzerzutkowce-bikepackingrafting-itp/page-323 ps: a odpowiadając czy się nadają -nadają się, tylko po co? można lepiej, lżej i szybciej ______________________________________________________________________ Czy tylko ja mam wrażenie, że jednak Węgier przyoszczędził na miejscu na opony w górnych widłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalmarzec Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) No bo miałem kiedyś stalowego crossa i była to solidna rama a w obecnej-aluminiowej- tom mam gwinty do bagażnika powyrywane ( tak, wiem że przy kręceniu kluczami trzeba mieć wyczucie ale dokrecam na maksa i czasami gwinty nie wytrzymują, wyrwały się też nitonakrętki w górnych rurach tylnego trójkąta a to nie ma nic wspólnego z siłą dokręcenia śruby) i chciałbym coś solidnego i najlepiej bez amora bo na dobrego to mnie raczej nie stać. Edytowane 3 Września 2015 przez Kalmarzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2015 obecnej-aluminiowej- tom mam gwinty do bagażnika powyrywane No to już drugi powód, żeby nie iść w takie ramy jak ElMariachi (choć to piękny sprzęt) czy Unita. To rowery mocno terenowe i nie nastawione zbytnio na wyrypy po twardym z sakwami. Tam oczek pod bagaznik nie uświadczysz. Wbij sobie w net: Specialized AWOL, Salsa FARGO, Surly OGRE, Genesis VAGABOND. Tak na początek I tak jak mówiłem - przeskocz na tamten wątek, tu raczej czystokrwiste mtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalmarzec Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Dziekuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Na Twoje potrzeby idealnie pasuje przelaj lub monster, wybór stalowych ram a nawet gotowych rowerów tez jest przyzwoity, jeśli weźmiemy pod uwagę sklepu z UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi