DrOetker Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Pozwolę sobie podrzucić własny LINK Ramka z widelcem Surly Cross-Check na sprzedaż. Jakby co, zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 It's alive: A tu zdjęcie na którym coś widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 wow!!!Ale oprócz tego, że ładny, że matowy, że designerski (dziwnie koną mi pachnie), tapperowany, że ma (prawdopodobnie) wymienne haki i naprawdę jest ze stali i to jakiej ...to widzicie TO? Widzicie??No i wtopa Panie KROSS, Wtopa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 to widzicie TO? Widzicie?? Wzrok już nie ten, pokieruj me oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Ogon, Ogon k.. jak u dinozaura! Ile to ma? minimum 450mm skoro im wlazło jeszcze takie coś poprzecznie (ostatnie foto w tym górnym zestawieniu)K..nic się chłopaki nie nauczyli, nic!Alem się wk.....rwił (lub obym mylił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Aaaa... to akurat od razu zauważyłem Też się obawiam że jest strasznie długo, no chyba że zagięli czasoprzestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 27 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Allelujaaahhh k...a! W końcu się doczekaliśmy porządnego polskiego stalaczka.Rurki R853 jak najbardziej OK dla takiej konstrukcji.Want one. A z ogonem nie musi być wcale tak źle. poczekajmy na geo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Wg cada wychodzi mi 450mm, no ale to cad i mierzenie z oka, obręczy i ramion korby.Popatrz ile jest miejsca między oponą a podiodłową która jest prosta a nie podgięta. I po co ten płaskownik koło korby skoro nie potrafią tego wykorzystać??No i tradycyjnie JEDEN bidon - zajedwabiście.Ale spokojnie, sezon się kończy - poczekamy na ceny (R853 - czuję, że to nie będzie miła niespodzianka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 27 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) No zobaczymy. U mnie, z tą wcale niekrótką półką na kwiatki jest niecałe 435mm, więc może nie będzie tak źle.Płaskownik? Hmmm, zgaduję, że chyba musieli nieco usztywnić ten ogon także w poziomie, przy tak szerokich laczkach...Co do ceny...No cóż, R853 musi swoje kosztować, nie ma co się nawet łudzić..._________________________________________ http://www.veloheld.de/shop/trust-in-steel-shirt/ Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 wow!!! Ale oprócz tego, że ładny, że matowy, że designerski (dziwnie koną mi pachnie), tapperowany, że ma (prawdopodobnie) wymienne haki i naprawdę jest ze stali i to jakiej może być ...to widzicie TO? Widzicie?? No i wtopa Panie KROSS, Wtopa! Brak prowadzenia pancerza do przódrzutki na podsiodłowej? Bo na górnej obecne. Chyba iż to dla mykmyka zewnętrzno-pancerzastego. Ale. W takim razie zewnętrzne gniazda na górurce można wykorzystać dla tyłrzutkowego kabla i uzyskać w ten sposób więcej miejsca na podczepienie torby? No ma tego ogona Smutrejl nieco sporawo, ale może chociaż da się zatem czyśredniecale rozepchać bardziej? Ktoś 3.2" zapowiadał? No dobrze. To ja też coś świeżego podam. Uzupełnienie zajawianego już wcześniej Pine Mountain 1. Tym razem Columbus Thron, lisy, jedenastki, levy, rury pogięte... Marin Pine Mountain 2: Detale POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 PowitołZnowu mendzicie przy krossie Zawsze do czegoś coś a jeszcze nikt z forum na nim d...py nie posadził Główka przedziwnie wygląda taka krótka i z kielichem. Szarpałbym jak Reksio Boczek Koszulka fpyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 No dobrze. To ja też coś świeżego podam. Uzupełnienie zajawianego już wcześniej Pine Mountain 1. Tym razem Columbus Thron, lisy, jedenastki, levy, rury pogięte... ja pierdu, brzydziej się już nie dało? A nie, dało - można było pogiąć jeszcze górną rurę "na wielbłąda". Kross przy nim wygląda jak KsiężniczkaZłomu.Za to dolne pióra komfortu nie zapowiadają (choć po co jak jest 27+) Ta, unplugged też był fpytkę Ile tam było? 455?460mm ogona? Nie mendzimy - oceniamy. 15 pochwał i jedna mała zjepka za ogon. To mendzenie?Mogli by, mogliby w końcu RAZ (na 5 -10 lat hehe) wypuścić rower NAPRAWDĘ dobrze zaprojektowany.Lordzie - górne przelotki pod chyba zmieniarkę bo do sztycy puścili oko w podsiodłowej.ps: koszuleczka elegancka, w sam raz na wycieczkę do fabryki cannondala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A nie jest czasem tak, że ten ogon może mieć 440-445mm, ale z uwagi to, że kółko 27.5+ jest jednak ciut mniejsze niż 29, to tam jest sporo miejsca. Może ta rama domyślnie miała pod 29 być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Pożyjemy zobaczymy.Sam sobie wczoraj z czystej pazernej ciekawości porównałem dwa rowery - swifta na 27+ (pokazanego na fb singulara) i onego krossa. W obu podsiodłowa jest prosta co ułatwia jako takie porównanie.No i u swifta ewidentnie tego powietrza jest mniej. Tylko, ze jerzyk ma 445mm minimum ogona To, że rama jest po 29 i 27+ o niczym nie decyduje. W przypadku rowerów z tak ciężkimi kołami jak 27+ krótki ogon jest wskazany nie tylko ze względu na skrętność czy "trailowość" (o jedwabistości nie zapominając). Po prostu ciężarem lepiej się wywija gdy jest na krótszym ramieniu a nie dłuższym.Po kiego taki trek ze staszkiem kombinowali albo szpec ze swoimi półtłustymi gnąc i kombinując z tylnymi widłami? Dla "czadowności i wyglądu"?No i skoro ogon miał by być taaaki długi to ja mam głupie pytanie: do czego ten rower został pomyślany? Z tym widłem, z tymi oponami, z tą sterówką i myk mykiem?ps: naturalnie bardzo chciałbym się mylić i przeczytać, że jednak ogon ma 435mm a ja muszę wybrać do okulisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Panowie i panie (jeśli jakieś są), ogłaszam wszem i wobec że dołączam do stalowej braci! Dzięki itr ! Ależ jestem podjarany :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) Bardzo bardzo sie ciesze ze bedzie niebawem znow na kołach bo marnowala się u mnie;) tymczasem pozdrawiam z pociagu gdzieś z trojmiasta do Ełku rower przypiety na koncu składu, a tutaj rower kolei żelaznej torowy tak jakby, https://picasaweb.google.com/lh/photo/-6Qgf7wJlv0lW5bEhiifUTT2w4oJeUYd8aJvwOEPRjY?feat=directlink dzis moj lemondkowy bajkpak widzial o 4 rano ksieżyc kapiący sie w jeziorze żarnowieckim, takie czasem fajne jest to kolarstwo tylko trzeba się ruszyć z domu foto relacja widac romet super i rodzaj trasy jaki sobie wybralem https://picasaweb.google.com/105741672166260409826/Romet?authuser=0&authkey=Gv1sRgCP7v3c6D4pHt9gE&feat=directlink Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Jald, mam prośbe o pomiar szerokości tylnego widelca po kątem zastosowania koła 27,5 z oponą 2,8 cala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Do Inbreda raczej nie wejdzie taka szerokość ,zwykla maks opona to 2,35 Rampage ogladalismy ramę z jednym z zainteresowanych zakupem i w zasadzie cieżko było domyślić się w ktorym miejscu ustawi się bieżnik takiej opony 27 , jestem mocno sceptyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Jald, mam prośbe o pomiar szerokości tylnego widelca po kątem zastosowania koła 27,5 z oponą 2,8 cala. Ja mierzyłem niedawno u siebie, na dole jest poniżej 70mm, więc szanse są nikłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Tak, dokładnie, jest bardzo mało miejsca około 70 mm więc szanse nikłe, 2.8 to niezły kawał balona. Zresztą jeśli chcesz to mój znajomy ma koła 27,5 z balonami 2,25 któregoś dnia mogę go poprosić żeby przełożył tylne do inbreda to zobaczysz jak to wygląda z takim formatem opon, co ty na to ? Można wtedy przy okazji pomierzyć ile wolnego miejsca na oponę zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 A zancie jakąś ogolmie dstepną i przystepna cenowo rame 29er w ktorej można taka opone zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Chwilę temu użytkownik Dziadman szukał, poszperaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 A że tak zapytam - wiadomo już coś o Csepel Woodlands? Z tego co pamiętam to tam było miejsca na jakieś krosiarskie 29, ale może weszłoby grubsze 27? Cena to miała być bodajże ~1000zł, dostępna u kolegi Gabora. Ruszyło coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 29 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Chwilę temu użytkownik Dziadman szukał, poszperaj na forum. Toś mu pomógł. Przecież w tamtym temacie chyba nikt nie odpowiedział. Kolega zion wsadził Trailblazer'y 2.8" do Unplugged'a, no ale jak na razie tylko na 25mm obręczy.To jego rower: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 No to ja też wrzucę mojego Inbreda. Rama 16". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi