Prz Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Mam ten model z zeszłego roku http://www.wiggle.co.uk/verenti-substance-cx11-sora-2014/ Nie znam się na kątach i przed nim miałem tylko górala makrokesza, więc trudno mi się wypowiadać o prowadzeniu, ogólnie jestem zadowolony Czasem tylko nachodzą myśli (zwłaszcza ostatnio, gdy dużo jeżdżę szosowo), czy nie lepiej byłoby mieć 2-3 kg lżejszą szosę i do tego 29era w teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 uwaga zgodnie z obietnicą wydobyłem z piwnicy beżową ramę On-one Inbreda 29 cali poziome haki, z hakiem przerzutki i przelotkami, mam juz karton, zrobiłem zdjęcia i na miarę moich możliwości czasowych spróbuję wystawić ją na all. Poza alegro nie wypada mi sprzedać bo przez jakiś czas kilka osób wyrażalo zainteresowanie głupio by mi było wybierać klienta. Rama jest w stanie idealnym, ubytki lakieru jedynie w miejscu docisku osi koła i kilka kropek od latajacego na dziurach łańcucha, prawie cała oklejona foliami zabezpieczajacymi, również te folie są nienaruszone,ogólny przebieg symboliczny, ale w nim zlot na gościnnej Ziemi Szczecińskiej. Bedzie gotowa aukcja napiszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) To ja też się przyznam, że będę miał trochę stali na dwóch kółkach na sprzedanie. Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Sadyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 beżową Mówisz o kolorze przetrawionej fasolki po bretońsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabriel86 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam. Czy znalazłby się chętny na ramę Unibike'a 269 w rozmiarze 45cm (fabrycznie nowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Pewnie jakiś się znajdzie, kwestia ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Mówisz o kolorze Galeria mojego KAWOWEGO Z MLEKIEM Inbreda https://picasaweb.google.com/105741672166260409826/Inbred?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPq55dSW8__seA&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Ładniusia ta Kona zaróno żelastwo jak i tytaństwo choć głowa w HT na 68 stopni w dużym kole to gruba przesada z tą pseudonowoczesnością. Może będzie jeszcze stabilniej, ale szkoda zwrotności zwłaszcza w dużym kółku. jako posiadasz Treka Stache 8 - 29" z geo 68,6 główki się wypowiem. Wąsaty Gary poradził sobie przesuwając przednie koło na offsecie i moim zdaniem skręca normalnie jak to 29. Wiadomka że mniejsze koło będzie skręcać lepiej, kierka 74cm dodatkowo wymaga długich rąk do ciasnych nawrotów, ale da się, spokojnie. Jeździłem też Cannondale FSI 29 który w wyczynowym XC zrobił główkę bodajże 69, ale tam offset jest jest bardziej hardkorowy jak w Stache i skręca naprawdę dobrze. Więc w tej Konie trzeba by dać widelec z większym offsetem. Są takie w ogóle dostepne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 itr - na weekendzie wystawisz? Bo już czekam i czekam... 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 - "Patrz, synek...Tak się kiedyś jeździło!" Nino Schurter z wizytą u wiadomo kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 UUUWAga On One już na aukcjiii!!! Poszukiwacze Inbredów stalówek kawy z mlekiem ostrego koła tutaj dla porządku wkleiłem link do Aukcji http://www.forumrowerowe.org/topic/190071-rama-stalowy-stalowy-29-on-one-inbred-poziome-haki-20-cali/ Ciężko było z tym allegro tyle pisania i tak to nieprofesjonalnie ten opis wygląda wybaczcie, pytania = będę odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadman Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Polowałem na tego on-one z myślą o budowie 27+ ale niestety nie zmieści takich opon, lipa. A szkoda bo aktualnie ujeżdżam 26" i jestem z niej zadowolony. Teraz zaczynam myśleć albo o budowie od zera na ww. Konie (gadałem z dystry i jeszcze jej nie mają, cena też nie znana chociaż na bank powyżej 2500 wyjdzie) albo o kupnie całego Krossa Smooth Trail, chociaż póki co informacji o nim jak na lekarstwo. Co o nim myślicie? Zapowiada się nieźle ale jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z ich ramami. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez Dziadman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Nic się nie zapowiada bo nic nie wiadomo. To co wstawiłeś, to jakiś foto fake from paint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadman Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Hmm.. a ten tekst z BB to spóźniony prima aprilis?? Chociaż z drugiej strony mam nadzieję że nie wypuszczą go w podobnym malowaniu bo faktycznie wygląda jak z painta... Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez Dziadman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 a ten tekst z BB to spóźniony prima aprilis? Na pewno nie, na FB Anarchiemu odpowiadali o tym modelu. Kross po prostu wypuszcza dużooo modeli nowych na 2016 i nie koniecznie chcą wszystko ujawniać na raz. Cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadman Napisano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Niecierpliwy jestem bo w październiku wyjeżdżam na dwa tygodnie i chciałbym już na nowym rowerku więc szukam info gdzie popadnie. Fajnie by było wiedzieć czy będzie na sklepach do końca września bo jak nie to zacząłbym już ogarniać składanie na innej ramie (myślałem o Konie która do końca września już będzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 17 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Do końca września to będziesz mógł sobie tego krossa co najwyżej na eurobiku lub bikeexpo pooglądać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadman Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Tego się obawiałem. Może uda się coś złożyć samemu do tego czasu chociaż fajnie byłoby znać chociaż przewidywaną cenę, może opłacałoby się poczekać te kilka miechów czy ile tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Niecierpliwy jestem bo w październiku wyjeżdżam na dwa tygodnie i chciałbym już na nowym rowerku więc szukam info gdzie popadnie. Fajnie by było wiedzieć czy będzie na sklepach do końca września bo jak nie to zacząłbym już ogarniać składanie na innej ramie (myślałem o Konie która do końca września już będzie). Jakiego rozmiaru szukasz albo jak wielki jesteś? Górny pułap cenowy? Rama ma być 29" pod koła 27,5+ czy ewentualnie rama i koła 27,5+ ? Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadman Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Pułap cenowy całego roweru tak do ok 10 tys. póki co ale wolałbym albo cały na raty albo ramka za kasę + osprzęt na raty. Ramka do 2,5 tys. Mam 170cm wzrostu, jeżeli chodzi o ramę to raczej 29" pod koła 27+ bo nie znalazłem jeszcze na rynku ramy 27+ w tym przedziale cenowym (ew. małe zagraniczne manufaktury albo customy). A z Krossem sprawa połowicznie jasna - będzie dostępny na wiosnę 2016, cena we wrześniu tego roku. Także trzeba składać. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Dziadman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Ramka do 2,5 tys. Za tyle nowego TransAma 29 ogarniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadman Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Tylko że w polsce nie ma już dystry Transition Bikes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Niestety. Jest na trailtoys.de, ale trzeba się wywiedzieć jak z dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Kto ma poivanowego Inbreda i kto złapał gumę wtedy w Szczecinie, Skwarek? Dostałem od chętnego kupiciela takie pytanie: cytuję: "Pytanie na temat poziomych haków - można się spotkać z różnymi opiniami na ich temat, że koło wypada, że się przekrzywia.. Ja miałbym zamiar jeździć na rowerze z przełożeniami 1x9, czy nie będzie żadnych problemów z tym związanych ?" pomagalem przy zmianie kola poza ulozeniem łańcucha palcami na kasecie od tyłu i koniecznością mocnego zaciskania zaciskiem koła jak to poziomych hakach nie zauważylem problemów, ale sam na inbredach bez przerzutki jeżdżę, i w ostrym bardzo mocno depczę ale moje koło jest na bolt onach dokręcone i trzyma dobrze nigdy nie drgnęło. Czy Inbred dla przerzutkowca to koszmar czy tylko drobna niedogodnośč z smarem pod paznokciami jeśli trzeba zmienić złapaną gumę? Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi