Mod Team IvanMTB Napisano 21 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 ....e tam kto by tam prowadzał.... ;-) jak się jest bez formy to 0,5 nie pomoże. Troszkę trza zadbać o siebie a będzie bez pchania ;-) Pitolenieoszopenie Jak kto jest Mistrz Plasticzane Kolano to niech ciśnie twarde biegi. Ja swoje 0.55 kocham i nie zamiaruję go zmieniać na nic twardszego. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 święta racyja choć mnie starcza w HT 20x34 a w Enduraczu 21x36 to czasem są tak nastromione ścianki, że przydało by się cuś mięcej bo zawsze wolę cisnąć niż leźć, ot tak choćby dla satysfakcji a nie że tam 20x34 i tak szybciej niż z buta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 A jakich zębatek 20T używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Do BCD 64/4 ramiona to tylko Stembecco, do BCD 58/5 ramion dowolna staroć (Sugino, Stronglight, Szitmano) lub z nowszych Middleburn, RF... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Ivan nie Stembecco tylko Stambecco bo nie znajdzie ;-) i nie tylko oni bo można też tu: http://trybo.pl/trybo/kompatybilnosc ale kiedyś jeszcze można było kupić testowe stalowe a teraz tylko alu kicha choć ładnie wykonana bo 21'kę mam też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Mówisz-masz... Jakoże nigdy nie zawracałem sobie gitary korbami 104/64 na 4 ramiona mogłem się przeliterkować. Ale jak już wpiszesz to podparte hasłem chainring znajduje bez problemu. Jednakowoż, ku zachowaniu poprawności faktycznie Stambecco. ... no i dlatego że alu, to wolę 5 ramion. Stalowe Suginiacze ciągle pojawiaja się na ebajcu lub nawet Alle. Zapasik zrobiłem, 3 czy 4 poniewierają się po Kartonie Pełnym Niespodzianek Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 (edytowane) Panowie panowie...http://trybo.pl/produkty/koronki-korb Edit: No tak, przecież wyżej Mentos wrzucił stronę Tryba, ale z kompatybilnością... A może by tak kolega Thor07 coś wystrugał stalowego? Edytowane 27 Maja 2015 przez kubim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Na stalową chętnie bym się pisał. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Kolega mentos już kiedyś się pytał o stalową 20 jednak moje PW zostało bez odpowiedzi. Jeżeli będzie kilka osób to bez problemu ogarnę zębatkę 20 jak i 21 z nierdzewki Byłaby jeszcze możliwość wykonania takich zębatek z zwykłej stali pokrytych powłoką niklową, ale to dopiero za jakiś czas jak potestuję wytrzymałość owej powłoki A tak przy okazji zębatek, jutro jadę oddać pierwszą partię nierdzewnych N/W do gratowania wibracyjnego. Ogromnie jestem ciekaw jaki efekt uda się uzyskać po takiej obróbce.Gdyby ktoś chciał to mam kilka sztuk pod BCD104 w rozmiarach 32,34,36,38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 a sa na obecna chwilę jacyś chętni? Znasz moze orientacyny koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Myślę, że uda się zmieścić w 70zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Brałbym na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Bralbym nawet dwie sztuki. Edytowane 28 Maja 2015 przez buchar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Spoko, zrobię dzisiaj projekt, jedna próbna sztukę i wtedy zamówię 20szt i będę obrabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Weź pod uwagę to, że są to zebatki do korba wielorzedowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 44 I przy okazji słowo o XTR M9000: http://www.44bikes.com/44blog/?p=1181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Alez przystojny. I chyba haczyk wymienny z tego co widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 wszystkie czterdziestki czwórki to fajne chłopaki, ale na mnie w tym tygodniu zrobił wrażenie ten czarnykotrudy: reszta tutaj: http://theradavist.com/2015/05/the-black-cat-bicycles-operation-thunder-monkey-29r-mtb/#1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Thunder Monkey Mega LOL w świetle naszej wymiany maili Weź pod uwagę to, że są to zebatki do korba wielorzedowych. Co ma piernik do wiatraka? Przecie na młynkach i tak nie ma ramp czy pinów... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 28 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Mega LOL w świetle naszej wymiany maili o tym samym pomyślałem heheino że to (podobno) też ma znaczenie czy solo czy cuzamen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) A to cuś przeoczyłem Thor. Ale na kilka 20tek się piszę jak cena konkurencyjna. I nie chromuj ich bo taką testową też miałem. Po pierwsze chrom i tak złazi, a poza tym pobgrubia nieco koronkę a ta franca wówczas i przez to zaciąga a uwzględniając grubość powłoki z kolei samo mięcho będzie minimalnie cieńsze a więc i minimalnie mniej trwałe. Lepiej jakaś twarda oksydowana stal narzędziowa albo owa nierdzewka i koniecznie nie iść w light manie i pomiędzy śrubami dodać mięcha w kierunku osi suportu ile się da bo inaczej jak ktoś ma depnięcie mocne jak ja to się po porstu porafi odksztacić A no i oczywiście musi być odwracalna/symetryczna inaczej nie jestem zainteresowany. Edytowane 28 Maja 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Akurat sam miałem tą chromowaną zębatkę od Uzu i ten chrom to była porażka. Nawalili tego ponad 0,1mm i przez to odpadało samo Zęby na 20 będą oczywiście symetryczne, więc będzie można sobie przekładać zębatkę. Co do zębatek to przed chwilą oddałem je na obróbkę wibrościerną. Przy dobrych wiatrach w przyszłym tygodniu lub najpóźniej w połowie czerwca będzie można ocenić efekt finalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) no i nie zrób za długich zębów bo źle wyprzęgają i w efekcie też wkurzająco zaciągają ;-) Edytowane 28 Maja 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Postaram się w przyszłym tygodniu zrobić 2 wersję z tego co mam pod ręką, jedną z normalnymi zębami i drugą z trochę obniżonymi. Jako, że w moim rowerze nawet nie mam możliwości zamontowania przedniej przerzutki to wyślę Ci obie kolego mentos i zobaczysz które zęby lepiej się spisują. Wtedy złożę zamówienie na laserze żeby wycieli już z nierdzewki Pozostaje tylko kwestia śrub. Standardowe mają za duże łby, przez co łańcuch zamiast na zębatce opiera się właśnie na nich. Sposoby są dwa: tańszy to zeszlifować samemu standardowe śruby, a drugi to musiałbym poszukać takich śrub w odpowiednim rozmiarze. Cena oczywiście będzie trochę wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Istnieje jeszcze trzecia - obrobić miejsce pod śrubą aby chowała się w zębatce. Ale patrząc na jej obustronność (a więc wgłębienia po obu stronach) - nie widzę dobrze ilości mięcha w tym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi