Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Innego wyjścia jak to, że ta zeberka to jakiś "efekt" procesu cieniowania rurek, nie odnajduję. :)

cze jestem tu nowy ;-)) trochę śmigam na rowerze.... stal w rowerze fascynuje od zawsze

Jak dla mnie to proces technologiczny przy ciągnieniu rur... a może forma wzmocnia ???

A to mój ostatni projekt... ma miesiąc. Zgadnijcie co to za rama ;-))) 

post-180759-0-34969500-1416316167_thumb.jpg

Edytowane przez woojj
  • Mod Team
Napisano (edytowane)

na moje oko pahoehoe lub explosif około 97 - 99 rok
miały jedną charakterystyczną rzecz w porównaniu zarówno z tańszymi modelami (jak fire mountain) jak i wcześniejszymi i późniejszymi rocznikami (później pahoehoe zrobiło się paskudnie gliniaste)

ps: oczywista nasuwa się kolejna zagadka "jaki to detal" :) Zimny i nasz nowy kolega Wójo nie liczą się w tej grze

Edytowane przez anarchy
Napisano

cze jestem tu nowy ;-)) trochę śmigam na rowerze.... stal w rowerze fascynuje od zawsze

Jak dla mnie to proces technologiczny przy ciągnieniu rur... a może forma wzmocnia ???

A to mój ostatni projekt... ma miesiąc. Zgadnijcie co to za rama ;-))) 

attachicon.gifkona.jpg

to Kona brawo Lavadome wstawione koła 27 ;-) opony 2.0 i złapał hamulec ;-)) trochę jestem w fazie testów takiej przeróbki... Prowadzi się świetnie (niski widelec) pięknie tłumi 

Wracam do stali .. po wielu latach moja droga zatoczyła piękne koło ;-))

• Mod Team
Napisano

znalazłeś tanio obręcze pod 27" i V-ki? 
A rocznik tej Lavy znasz? Bo jeśli to coś przed lub po datach jakie pisałem to będzie dla mnie niezła ciekawostka ;)

Że kona o było dosyć łato zgadnąć

i tak i nie (nie licząc podpisu pod jpgiem hehe), sławetny Blizzard w owym czasie był bardzo, bardzo podobny do Paho, Explosifa czy wspomnianej Lavy.
Tylko detale jak prowadzenie linek czy haki ułatwić mogły by rozpoznanie.
Napisano (edytowane)

opony Panaracer CommetHardPack 650b są rewelacyjne... małe błotko też dają rade.. no i się zmieściły do 26 ;-0)

Kona Lavadome 1999 

Tanie obręcze ma Mach Combo. V-ki tektro z lekko podszlifowanymi klockami. 

Edytowane przez woojj
  • Mod Team
Napisano

właśnie widzę ;)
Że to modele mniej więcej z tych lat a nie wcześniejszych można rozpoznać po tym:
99-kona-lava-dome-7030_3.jpg

A odnośnie wspomnianego R.M, po latach nadal twierdzę, że to była jedna z piękniejszych stalówek...
(trochę klimat retro nam się robi)
blizzard_salsa.jpg

Napisano (edytowane)

gdybym nie widzial hakow powiedzialbym, ze to rocznik pre 94; Po prostu wysoka glowka (zgaduje ze to rozmiar 20") i za niski widelec (do rocznika 99, ktory jest amortyzatoro-friendly) myla.

dzieki za cynk o tych machach!!! mi z trudem udalo sie nabyc v-kowe schurmanny (chcialem srebrne)

pzdr

Edytowane przez twojastara
  • Mod Team
Napisano

a mówiłem, że Zimny będzie wiedział najlepiej? 
Z tymi obręczami to niezły zonk, szkoda, że jak miałem tytanowego mongoosa nie było tego na rynku.... a tak poszedł w ludzi i nawet nie wiem kto i co... a taki był ładny, taki szary bury letki....

Napisano

dokładnie taki fiolet.... co do widelca był amor ... dostał widelec tange... jako ze niski to geometria sie nie spierniczyła i prowadzi się jak 26... a jeździ lepiej.

Na przyszły sezon celuje chyba w 29 stal. Co do obręczy to też sie naszukałem.... ;-)) 

Napisano

co do 29 z przodu... to sie geo spierniczy...... teraz jest idealnie....

V-ki znalazłem z największym możliwym zakresem regulacji, podszlifowałem klocki od dołu po ukosie tak ze nie schodzą pod obręcz... jak podpiłuję otwory w vkach będzie idealnie. Maszyna w fazie testów... dopieszczam i testuję. Opona Panracera to max co wchodzi bez przeróbek. Prowadzi się świetnie i pięknie tłumi drgania całość... bo to stal... no i waga 11.4 kg bez napinania się...no i 1k zł, a daje tyle radochy ;-)))

• Mod Team
Napisano (edytowane)
Dobra wyprz na Pompine

Żadna tam rewelacja, co rok przed świętami schodzą tak z cenami.

Ja czekam na powrót czarnej Pompetamine. Może się w końcu* skuszę. :P

*Albo napadnę na kantor i zamówię jakiegoś porządnego customa. ;)

Edytowane przez adamos
  • Mod Team
Napisano (edytowane)

Zgadza się anarchy. Z tego co wypisują na lfgss, to tam nawet nie ma co marzyć, że taki V-Claw czy Nano wejdzie, a ten wisi, kurzy się i spogląda na mnie z góry co jakiś czas. ;)

PS. "666" - The Number Of A Beast :devil:

Edytowane przez adamos