Mod Team adamos Napisano 7 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2014 A tymczasem Czesi ścigają się sami ze sobą. SingleBe Mountain Cross 650b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2014 ...niech jeszcze tylko widelce zmienią i będę ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Widelec to sobie możesz Rychtarowy wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 (edytowane) A co ty chcesz od tego widelca? Tłusta i sztywna oś. Wygląd trochę jak proca z On-One. Fajna maszyneria im wyszła. I jaki fajny patent na haki mają z ruchomym mocowaniem hamulca. Od kiedy wywlekliście tego producenta, to spać nie moge, bo takie coś mi się śni (SingleBe BTW 1.0). BTW. Rajdowców do tych filmików promocyjnych też wyśmienitych znaleźli. Downhill na przednim kole ... szacunek. Edytowane 7 Października 2014 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 SingleBe BTW 1.0 = miazga i mega podoba mi sie przeniesienie napedu 0 landucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 @3143k4r2 Patrz, a ja dopiero teraz zauważyłem, że napęd w BTW 1.0 to pasek klinowy. No to teraz pozamiatali po całości. Widzieliście Steet-Killera ze sztywnym lefym? No toć to pozamiatane po całości cudo jest. Najbardziej neo-pogański zestaw do bujania się wszelakiego od czasu jak człowiek konia oswoił. 26 calowe koło, ale jak przyrządzone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Mialem chwile leftiego w Cannondale'u BadBoy'u 1szy dzien jazdy niezapomniane chwile przy skrecaniu w lewo ... Swiadomosc ze zaraz zegnie sie kolo i odpania .... ps ta firma ma calkiem niezle filmiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Widzieliście Steet-Killera ze sztywnym lefym? No toć to pozamiatane po całości cudo jest (ja polecam zobaczyć takie projekty jak u Julii Racing Design. Nie dość, że "wieki" temu takie cuda rzeźbili to jeszcze z jednostronnym tylnym trójkątem - toć Panie jest prawdziwe barbarzyństwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 (edytowane) Ten fetysz Julii Racing Design z carbonowym kijem w podsiodłowej, to jest coś pięknego. Lew Starowicz by mógł ksiązkę o tym napisać. A tobie anarchy chodziło zapewne o to: http://julieracingdesig.canalblog.com/albums/_1_2_jrd____l_unijambiste/index.html Cannondale ma Lefty a w wykonaniu tego producenta wychodzi to tak jakby 2x Righty. Edytowane 7 Października 2014 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2014 ..tak, chodziło mi o tego RighyRighty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 ...niech jeszcze tylko widelce zmienią i będę ich A co byś zmienił w widelcach? Zamówię według Twoich wskazówek, byle był na oś 15mm axle thru, tarcze 180mm i ze zwężaną szyją, tak jak zrobili dla Rock'n'Rolli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 (edytowane) @3143k4r2 Patrz, a ja dopiero teraz zauważyłem, że napęd w BTW 1.0 to pasek klinowy. No to teraz pozamiatali po całości. a gdzie ty przepraszam widzisz tam pasek klinowy ? Edytowane 7 Października 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 @Mentos: No nijak bym tego łańcuchem nie nazwał A ja tam się nie podniecam sztywnymi lewakami bo finezji w nich tyle ile w kopniaku w tyłek! Przesztywne okrutnie to-to, miałem co prawda okazję jedynie na kanondejlowym pośmigać ale takiego przenośnika drgawek asfaltowych nigdy wcześniej(ani później) nie ujeżdżałem. Plomby się luzują, stawy wycierają a gały w oczopląs wpadają! Wygląda fajnie i przyśpiesza wymianę dętki, hehe, ale poza tym wymaga gumowej kiery i chwytów z pianki o grubości materaca. Takie moje zdanie. Co innego telepawy Lefty(czy tam rajty - każdemu wedle przynależności politycznej) to ma sens, daje wyśmienicie radę...ale albo trzeba pokochać i zaakceptować albo odwrócić wzrok w drugą stronę i błagać o możliwość "odwidzenia" tegoż. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 (edytowane) nigdzie nie wspomniałęm łańcucha ale nadal nie widzę tu paska klinowego choćbym nie wiem jak wzrok wytężał ? http://lmgtfy.com/?q=pasek+klinowy ewentualnie: http://lmgtfy.com/?q=pasek+wieloklinowy i ostatecznie vuala ! : http://lmgtfy.com/?q=pasek+z%C4%99baty Edytowane 8 Października 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Zrobiłem jak kazałeś, wpisałem pasek klinowy w wujka gugla i np. trzeci lub czwarty obrazek potwierdzają to o czym napisał 3143k4r2 i ja... Jeśli chcesz dalej walczyć o wolność dla pasków klinowych oraz wyższość pasków zębatych to zapraszam na priva, nie będziemy tutaj paskudzić. POZDRo-:ver p.s.: jak będziesz następnym razem na wakacjach w guglu to sprawdź sobie pisownię włala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 @Mentos zabłysnąłeś... bo 'wieloklinowy' to też nie jest - jak już się chcesz tak spierać o nazewnictwo, to jest to 'zębaty' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 (edytowane) A co ja u licha napisałem i chciałem powiedzieć ? To co kuźwa każdy ślepy widzi, że właśnie to pasek zębaty więc przestańcie pierdzielić i bronić Częstochowy, kącik wzajemnej adoracji . Edytowane 8 Października 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Menthos, wyluzuj........zjedz milky waya...et voila! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 zjadłem, i dalej uważam że jak ktoś wali farmazony powinien umieć się do tego przyznać a nie udawadniać nieprawdziwe tezy, tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 @Mentos ja tam w Twoich 'googlowych linkach' widziałem wszędzie 'klinowy-wieloklinowy' , jeśli od razu było 'zębaty' to git - zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2014 heheheto nie jest ( o czym przekonałem się dobitnie nie raz) forum mechaniczne a rowerowe. Na tym forum łożysko jest "maszynowe" a koła zębate to zębatki albo koronki (prawdopodobnie przedstawiające motywy ludowe), 99% używa słowa "mufa",a co niektórzy mylą stal z tytanem. Chcesz poprawiać poprawiaj wszystkich i wszystko po kolei a nie czepiaj jednej wypowiedzi.Ma Ci ktoś czoła chylić za to objawienie?Siedzisz z cicha i komentujesz - to brzydkie, tamto wiadomo znam ale sram na to, a to może na deser sobie sprawię. Rzuć coś dobrego ciekawego, wynajdź, posłucham chętnie. A jak szukasz wątku nie wzajemnej adoracji to skocz gdzie indziej, może pójdzie kto z Tobą szybciej na noże.amen i nie przeciągajmy tego więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nie wiem czy nie za bardzo macie na siebie alergie, zdecydowanie pasek klinowy w idei nie przypomina paska zębatego i właśnie warto zwrócić na to uwagę mimo naszej gwary ... skoro pasek klinowy ma w razie potrzeby sprzęglić przy przeciążeniu to może lepiej nie instalować go w rowerach Także z dystansu koguty nie wyrywajcie piór sobie z pod ogona bo bez sensu... Miło można więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Och ja biedny marny człowiek. Jakże ja mogłem pomylić pasek klinowy z paskiem zębatym. Trę przeto czołem gumolit brudny w uniżeniu przed majestatem tych, co wiedzieli i różnicę widzieli. Jakże oko moje parchate i ropą plujące mogło nie zauważyć takowej różnicy. Rwę z mojego wątłego ciała szaty przed tymi, którzy w swej wszechwiedzy pouczać niskich i chromych raczą. Posypuję głowę gorącym popiołem i modły proszące wznoszę o egzemę, jako karę za swą niewiedzę. Pójdę przeto teraz pomiędzy najbardziej wonne menele, aby odbyć pokutę w ciszy i poniżeniu. Chwała tym, którzy wiedzą i karcić niewiedzących raczą, albowiem oni w majestacie swym Snickersy jeść będą. Przeklęci ci, którzy nie wiedzą, albowiem oni mosznę w napęd będą mieli wkręconą. Tako rzecze rambolbambol PS. Nie bierzcie tego tak na serio, ja z deka dziwny bywam ... czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Pasek zębaty to i fresh maker potrzebny, a że wcześniej jakiś snikers albo milky way pogryziony to ph w ustach spadaaa Nie przesadzaj z tym worem pokutnym i po kwadransie wskakuj w kolczugę stalową co utkana jest z konexów sramów i sziman i koła zębate jej nie straszne, a pasem klinowym zepnij się w pasie Najśmieszniejsze jest teraz, że sam nie wiem jakiego określenia potocznie na ten napęd bym użył bo mnie ten temat już tak rozprowadził że nie wiem czy w głowie miałem pasek klinowy czy zębaty Na pewno nie myślałem o nim : wieloklinowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 rambolbambol dlaczego nie bedzie cie w Szczecinie oh dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi