yarr Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Hiszpanska gruszka 29 w stali no i suwane haczyki. wiecej fotek na http://www.cycleexif.com/pereira-cycles-erics-29er mam nadzieje ze nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Toż to sztuka sprzed 4 lat! Ale dobrze sobie przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 ups wpadlem na nią przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Hiszpanska gruszka 29 w stali no i suwane haczyki. wiecej fotek na http://www.cycleexif.com/pereira-cycles-erics-29er mam nadzieje ze nie bylo Ktoś tu powyżej pisał, że często w tych sliders dropout patencie oś nie wypada w szczycie trójkąta. Tutaj też ten pomysł chyba jeszcze bardziej niż w mojej Konie Unit 2-9 uwypuklony. Aż boli patrzeć jak się ułamie. Co ci projektanci mają nie tak z głową bo to faktycznie aż w oczy kole? Salsa to jednak mądrze wymyśliła. Edytowane 3 Października 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 3 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Obstawiałbym raczej Solarisa od Cotica, Sciona od Pipedream albo innegoDragona Adamos....Mój stary Przyjacielu, postaraj się bardziej Gdyby to było tak proste sam bym napisał. Z pewnym względów zakładam (na 98%) że to nie Pipedream, tzn na 100 ze względu na sterówkę - zauważcie, że spod papieru widać prostą rurę z przetoczonym kołnierzem na końcu a pipedreamy mają kielichowate rury... W dodatku nawet jak PPDR miał pancerze pod spodem to ciut inaczej ułożone (a czasami w ogóle nie miał przedniego). Cotic w życiu! Dlaczego? A gdzie monostaj? No ja się pytam - gdzie? Dragona odrzuciłbym bo dragony (choć stal by się zgadzała) raz - naklejkę reynoldsa maja na głównej rurze w okolicy suportu, a dwa - na ogół sprzedawane są z napisami a tu mamy prawie gołą ramę. Nawet przez sekundę podejrzewałem pierwszego Honzo z jego minimalistycznymi napisami, no ale nie ta stal i opór przedniej przerzutki... Na co bym zwrócil uwagę? Na sterówkę, na mostek tylnych wideł, i dół koło suportu (podgiete rury a nie blacha, chyba brak poprzeczki) i na rame która ma napisy po wewnętrznej stronie górnych piór (nieprzypadkowo autor nam to zamarkował). Szukał bym ramy jak np surley czy ragley gdzie dają golasa i komplet naklejek. Mam nadzieję, że artoor nam za szybko nie zdradzi tajemnicy (ale odkryje karty gdy ktoś odgadnie) Edytowane 3 Października 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Gdyby to nie był watek 29er to obstawiałbym Pipedream Scion a tak to pewnie Sherpa 853 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2014 @anarchy niestety, nie mogę się bardziej postarać, bo nie mam dostępu do lapka, a jedyne na czym mogę przeglądać artoorowe fotki, to mój nędzny smartfon, więc proszę mi tu nie cisnąć. Skoro to żaden z wyżej pomienionych, to robi się jeszcze ciekawiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Artoor - wybrałeś szmaragd czy cień? POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A może to Kajak, a nie rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 3 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Artoor - wybrałeś szmaragd czy cień? Skoro tak, to tam powinny znaleźć się także naklejki z oznaczeniami 631 i 525. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Czy to nie czasem sherpa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Powitoł Ktoś tu powyżej pisał, że często w tych sliders dropout patencie oś nie wypada w szczycie trójkąta. Tutaj też ten pomysł chyba jeszcze bardziej niż w mojej Konie Unit 2-9 uwypuklony. Aż boli patrzeć jak się ułamie. Co ci projektanci mają nie tak z głową bo to faktycznie aż w oczy kole? Salsa to jednak mądrze wymyśliła. Na to samo zwróciłem uwagę. Unity/honzo widziałem połamane, rometowi też się to przydarzył, a tu hak z tyłu jeszcze bardziej wylajtowany niż w tych wyżej wymienionych. Piękny rower ale z DDRa bałbym się zjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 (edytowane) taka ciekawostka : http://www.gasventinove.com/ Edytowane 4 Października 2014 przez kazik80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Takie małe pytane - co daje całkowicie karbonowy, sztywny Lefty, poza nietuzinkowym wyglądem i zapewne niższą masą? Lepsze tłumienie drgań? Wrażenie pływania koła na boki w zakręcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2014 design i szybsza strata opony na ostrym zjeździe po sneku Drgań żadnych, żeby taki wideł nie chodził na boki, nie pływał musi być pierońsko sztywny, jakoś nie wieżę, że udało im się tak zaprogramować włókna by pracował przód-tył a nie pracował na boki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Artoor kiedy odkrywasz karty? Ja obstawiam na stantona sherpa albo slackline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2014 (edytowane) w sumie tylko czekać aż artoor potwierdzi te przypuszczeniaNaklejka się zgadza, napis w miejscu mało popularnym na głównej też, nawet to prowadzenie linek, czy przetoczona sterówka (i jej kawałek schodzący sporo poniżej głównej rury)......ale jest pewien detal w sherpie, nie tak popularny który potwierdzało by ostatecznie pierwsze foto - połączenie górnych piór z podsiodłową.Standardowo dochodzą one "od tyłu" podsiodłówki i spawane są obok siebie, w sherpie nachodzą na podsiodłówkę od boku. I właśnie to widać na pierwszej czarno białej foto..aaa i jeszcze to o czym pisałem - napisy po wewnętrznej stronie widełek.. coś jak tutaj?(zobaczcie w lewym dolnym rogu ramy)No to jak tam artoorze? ps: tak po za tym, piękną ramę Kolega kupił...ps2: brawo Kolego BikerUkrytyWLiczbach Edytowane 4 Października 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Ehm Ehm nie to zebym się czepial ale byłem 1szy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Ouch, fakt.. Jakoś tak drobnym druczkiem napisałeś, ze nie było widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Artoor - wybrałeś szmaragd czy cień? POZDRo-:ver Cień. Czułem, że śledztwo skończy się nieomylnym werdyktem. Skoro zaliczyli Panowie 10tkę, nie ma co się dalej krygować - objawione rurki składają się na Stantona Sherpę w barwie ciemnego cienia. Byłbym wrzucił kolor, alem wyjechany do wtorku bez kąpa. Wszystkim Pannom Marple gratuluję oka i nosa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 4 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2014 zaiste mały kryształ na naszym drobnym podwórku się pojawiłteraz tylko jeszcze na Stallovym pozostaje się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 sprawa w formie zapytania jest : czy któryś z Szanownych ma może sztywne widły na zbyciu bądź wpadły w oko na jakiś ebajcach? (470-490 mm, sterówka 170mm min) mam serdecznie dosyć bujania na amorze, niestety finansowo w przysłowiowej pupce siedzę więc jakby sie do 5 stów zamkneło to byłaby bajka. bliski zakupienia saso jestem , inna sprawa że faktycznie z niego zadowoloy i nie ma co ukrywac podaba mi się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Jakoś dwa tygodnie temu na "znanym portalu aukcyjnym" był widelec Salsa cromoto grande 29 za czy stówki. Pamiętam, że aukcja skończyła się bez chętnych. Poszukaj sobie w archiwum, może jakoś uda się ze sprzedającym skontaktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sziszi Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 to tak na szybko: http://www.ebay.com/itm/Surly-Ogre-Fork-29er-or-27-Disc-Canti-Black-NOS-1-1-8-X-7-STEERER-TUBE-/331333354548?pt=US_Forks&hash=item4d2501c434 http://www.ebay.com/itm/New-Salsa-Enabler-Fork-Fat-Bike-or-29er-Conversion-/301336390438?pt=US_Forks&hash=item46290c6b26 http://www.ebay.com/itm/Specialized-Chisel-Rigid-29er-Fork-/191354517994?pt=US_Forks&hash=item2c8d9e39ea http://www.ebay.com/itm/Specialized-Chisel-Rigid-29er-Fork-/191354517994?pt=US_Forks&hash=item2c8d9e39ea http://www.ebay.com/itm/new-IRD-Soma-Cantilever-or-disc-Fork-1-1-8-In-29er-With-Eyelets-29x1-1-8-Rigid-/221540826488?pt=US_Forks&hash=item3394dcbd78 trzeba tylko dopytać co do wysyłki, ja zapłaciłem na wiosnę za przesyłkę widelca około 50$ za widelec kona project 2 - 43$ ogólnie o tej porze roku jest wysyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 salsa wyżeniona, z usa nie chcę, miałem jazdy przy zakupie inbreda, najpierw dostałem info że pomimo braku wysyłki do Pl za opłatą da się zrobic a później bujałem się ze zwrotem kasy bo sie nie dało, niemniej sziszi dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi