madhammmster Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 No trzeba przyznać ma w sobie to coś. Gratulować i życzyć szerokości P.S. Wiem, że wygoda i ergonomia najważniejsza, ale aż by się chciało usunąć kilka podkładek spod kierownicy i nadać mu troszkę agresywniejszą pozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 No prosze nie dośc ze stal to jeszcze piasta plenatarna i to królowa tychże szkoda tylko, że nie działa jak powinna franca ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) @kipps Co to za obręcze masz w tym rowerku? @all Offtop 1: Jakby ktoś chciał Brooks B17 i Rohloffa w zestawie z rowerem po "względnej" taniości: http://allegro.pl/rower-crossowy-merida-rohloff-magurahs33-23-cale-i4475808926.html Offtop 2: Kupię wideł stalowy dla 29era: 1-1/8'', AC - 480mm+, pod tarcze, co przyjmie oponę 2.4; za cenę rozsądną. Jakby komuś zalegał taki, to PW poprosze. Sorki za offtopy w tak szacownym wątku. Pozdrawiam. Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Sram ma cos takiego https://www.sram.com/sram/urban/products/automatix ponoc da sie podgiac sprezyne tak zeby przelaczalo sie pozniej. Dużo lepszą opcją wydaje mi się to: http://www.sturmey-archer.com/products/hubs/cid/7/id/57/specs/1.html lżejsze, i można samemu decydować kiedy bieg zmienić. Tylko nie ma wersji pod tarczę Filmik: https://www.youtube.com/watch?v=ZHyt44ysYX0 Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez am400d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Dzięki wszystkim za ciepłe słowa na temat On One'a :-) Projekt zajął kilka solidnych tygodni planowania :-) Rower ma jeszcze kilka innych smaczków, ukrytych przed oczami mniej obeznanych rowerzystów :-P @kipps Co to za obręcze masz w tym rowerku? Velocity P35 (Blunt) z: http://www.bricklanebikes.co.uk/velocity-blunt-35-rim-29-inch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 szkoda tylko, że nie działa jak powinna franca ;-) Nie dziala bo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Rower ma jeszcze kilka innych smaczków, ukrytych przed oczami mniej obeznanych rowerzystów :-P no to dawaj listę tych wspaniałości..;p zawszw chętnie sie dokształcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Te smaczki to m.in obręcze o szerokości wewnętrznej 30 mm Velocity Blunt P35 - chyba maksymalnie szerokie wchodzace w Inbreda. Niemalże na pograniczu Fat Bike'a :-) Brooks to wersja Tytanowa z ręcznie nabijanymi miedzianymi nitami, ważąca prawie 100g mniej niż wersja standartowa. Amortyzator to Manitou Tower Pro z 2011 roku pod oś QR 20, z wymienioną sprężyną na X-Firm i tuningiem tłumienia kompresji. Siodełko Syntace P6 Carbon Hi-Flex. Kierownica Easton Carbon Riser EC 70 i manetka starująca piastą Tune Rolff II do kierownic karbonowych. Stalowy blat z Shimano Acery założony celem przedłużenia żywotności napędu. Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez kipps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie dziala bo? bo cholera już wymieniona z nowymi udoskonalonymi bebechami a wciąż jej się zdarza przepuścić z hukiem kilka stopni co przyjemne nie jest, zapewne dla jej trwałości także niezbyt korzystne, no ale polatam dalej, zobaczę i znów reklamacja Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Brooks to wersja Tytanowa z ręcznie nabijanymi miedzianymi nitami, ważąca prawie 100g mniej niż wersja standartowa. i Siodełko Syntace P6 Carbon Hi-Flex. Jazda na dwa siodła? Hmmm...naprawdę ciekawe smaczki... Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 oj tam, chlopakowi się sztyca z siodłem robnęła choć osobiście wolałbym, żeby taki np mój tyłek tak się nie mylił i trafiał na kanapę brooksa a nie rurę od syntace (nawet taką flexiarską) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Smok już przetopiony w hucie Czeng-Jang, mała wioska - 6 milionów osób Ale, ale... Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez skwarek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Ty to masz nerwy ..ze STALI jednak Na piździernik znaczy się zdążysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Na piździernik znaczy się zdążysz? Yesssss SIR ! Wpadam z Morfishem, WojtkiemS i Ivanem pewnie jednym ciapongiem. Wyturlamy się w oparach trunków wskazanych Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez skwarek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 SIR????jaja sobie robisz? będzie SIR??? o mada faka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 SIR???? jaja sobie robisz? będzie SIR??? o mada faka..... Widzę, że Cię poniosło Twój zardzewiały umysł wszędzie widzi stal - SIR jako określenie wojskowe Panie RustyAnarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 LOL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Powitoł Wybaczcie nędzne fotki, wybaczcie że znowu starocia wrzucam Tym razem postanowiłem trochę po lesie za zwierzyną pojeździć i poszukać miejscówki pod "sarwajwalową rowerową wyprawę z taktycznymi funflami." Powiem wam, rower to ideał dla kłusownika: zwierzęta chyba nie znają odgłosu napędu i uciekają dopiero jak cię zejrzą 7 saren (para, para i trójka) i dzik (całkiem blisko... za blisko). Zdjęcie z telki nie oddaje jak stromo było - idealny teren pod freeride: Niestety ja kulałem się w drugą niż ta fajna stronę (powrót był ciekawszy ale za szybko żeby fotki robić) Diabli kamień (Rudnik, gmina Sułkowice) zdobyty: Conti Race King dawały radę na mokrym, nawet na sporym podjeździe, ale - ciśnienie musiało spaść nawet poniżej zalecanego min producenta (3,5bara). Stabilność w zakręcie idzie się paść, trzeba uważać na snejki, ale ogólnie jest całkiem znośnie jak na uniwersalne opony:Trzeba tylko zabrać ze sobą pompkę. Wracając asfaltem na "flaku" z tyłu spaliłem pewnie więcej kalorii niż w lesie ;D Po przejażdżce: 3xCh Chcę sprawnego amora. Chcę dużego/średniego koła. Chcę hamulca tarczowego. edyta - aaa, bo znowu nieswojo się czuję wrzucając małe koło do tego tematu. Jako kolejny postuluję o przeniesienie wątku do "na maxa"... chyba tam Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 pasmo barnasiowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Powitoł Yeap. Miałem dokulać się żółtym z Sułkowic do Myślenic, ale musiałem zwalić się do Rudnika i z powrotem do domu. W przyszłym tygodniu mam nadzieję przetestować czerwony szlak z Harbutowic do Myślenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 aaa, bo znowu nieswojo się czuję wrzucając małe koło do tego tematu. O rowerze stricte pisz śmiało tu. O wyprawach w Trekingu z Freerajdem - nie wygonimy Cię, bo kto normalny pakuje się w stal, małe koło, sztywniaka widząc stan i skok widła) i V'ki na ramie producenta TV ? Jednym zdaniem - Pasujesz tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) na ramie producenta TV Marka ma swoją historię i zwolenników: http://panasonicbikemuseum.info/ A tak wyglądały ich reklamy w 1988r. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Powitoł Yeap. Miałem dokulać się żółtym z Sułkowic do Myślenic, ale musiałem zwalić się do Rudnika i z powrotem do domu. W przyszłym tygodniu mam nadzieję przetestować czerwony szlak z Harbutowic do Myślenic polecam Ci wjechac od Myslenic, przejechac pasmo i zjechac na przelaczke, potem droga na polnoc i wbic sie na niebieski szlak na Lisia gore, dalej zjechac w okolice drogi 52, z tamtad wskoczyc za sanatorium do Lasu Bronaczowa i jesli Ci sie juz bardzo nie chce, zjechac na dworzec w Radziszowie;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Tak troszkę na OT. To ja polecę zółtym z Myślenic do Sułkowic następnie dojechać do Harbutowic - Lataniówka (czarnym) dojechać do szlaku czerwonego i szczytem przez Babicę do Myślenic rewelacyjna trasa i widoki również. Wylatujemy w Myślenicach na Mikołaju. Koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4505703779 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi