panSocjolog Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Jakie kółka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turo Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Shimano mt35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 ja tam zapytam raczej "czy w końcu trafiłeś w swój rozmiar z tymi gaciami"? Bo przecież o to chodziło najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turo Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Póki co 20 km przejechałem i się w salsie zakochałem :-) Przekrok jest ok, plecy, nadgarstki ani kolana nie bolą więc chyba dobrze. Za tydzień będę miał okazję trochę po górach pojeździć i zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) Rama pospawana ;> Nie trafiła do Pana Zenka, bardziej do Pana Tomasza czy Michała. Pospawali ją w lokalnym zakładzie samochodowym, nie garażu. Renowuja tam kilka samochodów, przygotowują rajdówki, z Cr-Mo spawają do nich klatki. Żaden inny zakład się tego nie podjął. Dzwoniłem do kilkunastu w Katowicach, Sosnowcu, Dąbrowie Górniczej... dla większości to za mała sprawa, żeby sobie tyłek zawracać, inni chcieli robić analizę labolatoryjną materiału ;> Myślałem o tym, żeby wysłać do jakiegoś speca od stali jednak naprawa by była pewnie czasochłonna i kosztowna, do tego trzeba doliczyć wysyłki. Nie mówię, NIE, jeśli trzeba będzie, posypie się znowu albo zwyczajnie zechcę zmienić haki (na nowe, krótsze) to kogoś o to poproszę, ale poza sezonem, najlepiej zimą. Co więcej, na nowy sezon planuję coś coś innego... Edytowane 9 Lipca 2014 przez Wiewiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Piotrek Baran spawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) W sprzedam jest rama kumpla Ns Eccentric roz L kolor czerwono niebieski. 1 tałzen dzięgów polskich Yyy sorry to 650b nie ten dział... Edytowane 10 Lipca 2014 przez skwarek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 skwarek, ten, ten....dział nie ten ale temat jak najbardziej Wiewiór cieszymy się Twoim szczęściem pokażesz foto tego co zrobili? Haki równoległe? Sporo przepłaciłeś czy poszło jak za jedno piwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 ŁAMIĄCA WIADOMOŚĆ Jakby ktoś chciał Pipedreama w niemodnym rozmiarze koła, to jest słuszne promo: http://www.pipedreamcycles.com/product/scion-reynolds-853-hardtail/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Hmmm coś im się chyba pogmatwało, bo jak się doda zacisk albo stery, to promocji już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 ŁAMIĄCA ......bo to tylko 26" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Piperdream jak na UK nawet bez obniżek jest przyjemny cenowo. 395Ł za 29tkę w świeżej zieleni to 60% wyspowej ceny za amerykańskie stalówki w typie Spotbrandu czy Ninera. Ciekawe czy wypuszczą na rynek zapowiadanego Skokooma w Reynoldsie 931? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Powitoł Koledzy, rzućcie proszę okiem. Wiem że fotka pod kiepskim kątem, ale nie wygląda to wam jak wideł amortyzowany na siłę wciśnięty do ramy sztywnej? Kąt główki trochę jak w tych wydumkach motocyklowych z Easy Ridera Nie wiem na ile info z: http://www.bikepedia.com/quickbike/BikeSpecs.aspx?Year=1997&Brand=GT&Model=Outpost&Type=bike ale żaden ze stalowych gt outpost nie był amortyzowany. Kusi mnie rama, ale boję się jak taka przeróbka może jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) Hej, moja sala już na kółkach tak się prezentuje: Złożona budżetowo, sztyca i siodełko z odzysku, ale jest i jeździ :-) że to samo co ja żem był zanabył to skomentuję iż nie rozumiem tych zielonych rączek, innych nie było i też o budżeto chodziło ? "hibike" odkleić ;-) Edytowane 14 Lipca 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) Dla am400d Stan mojego SS napędu ,668 km bez kropli benzyny i oleju.Czysta szmata i 2 minuty czasu co 3-4 dni.Czysto,cicho i przyjemnie. Okej, okej, zwracam honor, da się szmatką działać U mnie pękło ponad 1000km na bezprądowcu alias perełce, więc mini reckę dam. Początkowe wrażenia z jazdy, sztywny set rama plus widły, przełożenie za miękkie. Po ponad 700km zmieniłem na 14z z tyłu z 16z i to był strzał w dziesiątkę. Na prostej spokojnie prędkość 25km do utrzymania, 30km już wymaga wyższych obrotów, ale też da radę. Rekord dziś to 42km na godzinę. Po lesie bez problemu przełożenie się sprawdza. Ostatnio parędziesiąt kilosów zrobiłem po Kampinosie tempem turystycznym (13km/h średnia) z wycieczką. Niby tempo łatwe, ale piachy leśne warto szybciej pokonywać, co też czyniłem bawiąc się rowerkiem. Szedł jak burza, łykał wszystko. Obecnie irytują mnie trzaski dochodzące z dolnej części ramy, obstawiam mimośród, ale rozmawiałem dziś z gościem, co ma od paru lat tę ramkę, powiedział że tak jest, wystarczy wyczyścić. Czeka mnie więc trochę zabawy. Alu wideł daje radę, nie mam powodu do narzekania nadmiernego. W przyszłym roku zmienię na fajną stalówkę, tak żeby sprawdzić różnicę. Póki co nadgarstki dzielnie i bez bólu znoszą obciążenia, a zdarza się solidnie je wytrząść i poskakać trochę na nich też Pozdrawiam i załączam fotkę z krainy szeptów: oraz drugą znad Wisełki: Edytowane 14 Lipca 2014 przez am400d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) No to ja też coś od siebie napiszę, Generalnie Kolega wyżej napisał już wszystko,singlespeed to całkiem inna rowerowa świadomość.Bardzo trzeba chcieć mieć taki rower ze by na nim jeździć.SS ma swoje wymagania i ograniczenia.Co z tego że nie jedzie szybciej niż 26-27 km/h i pod góre trzeba się napocić?Jednak jeden bieg i sztywniak na dużych kołach dla mnie to jest to.Lecz moi koledzy tego nie czuja i dla nich taki rower to pomyłka.Trudno. Unplugged jeszcze mnie nie zawiódł,codziennie coś w nim sprawia mi przyjemność. Edytowane 15 Lipca 2014 przez ronina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Niebawem przyjdzie się poMODlić żeby temat zmienił nazwę na Kross Unplugged czyli pretekst do dyskusji o stali POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Unpluggowcy - jak u was z kolanami po pierwszym tysiączku? Pytam serio, bez cienia ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Działają jak pierwszego dnia.Nic im nie dolega.Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Kolana git, łydki tylko łapią zakwasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Adamos,ratuj albo dobij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Co się stao? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 No a no to czy SS boli Cię czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Jak się dobrze wazeliną nasmaruje to nawet szosa nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi