sztopi17 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Panowie jedno skromne pytanie ... Zamarzył mi się w Romecie widelec jak na foto. Myślcie , że Rychtarski podjąłby się takiej roboty ? Ile to może kosztować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ja mam "kurka wutka"... Nashbar Bee's Knees Single-Speed 650B po testach w DirtRagMag za całe 1650zł z Nasbar. Jeno niedostępn w Europsku. A chyba całkiem znośna przepustka na Paprykarz by mogła być, co nie? PS. upsss...to chyba nie ten dział wysylka kalkuluja na ponad 1200pln i jeszcze proponuja zeby nadplacic kolejne 1200 oplat celnych tak dla pewnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Zamarzył mi się w Romecie widelec jak na foto. Myślcie , że Rychtarski podjąłby się takiej roboty ? Ile to może kosztować ? http://www.on-one.co.uk/i/q/FOOOCR26DO/on-one-cromo-26er-mtb-fork-disc-only Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Panie, to do 26", a to chyba o 29erze jest mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 http://www.on-one.co...-fork-disc-only niestety tych widelcow tez od pewnego czasu juz nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Na zdjęciu jest wersja 26 cali Koło 28 cali CX zmieści się w większości sztywnych widelców z AC koło 410mm + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ale z tego co zrozumiałem, wideł ma być do 29era, a nie do przełaja ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 wysylka kalkuluja na ponad 1200pln i jeszcze proponuja zeby nadplacic kolejne 1200 oplat celnych tak dla pewnosci Dlatego napisałem, że niestety niedostępny w Europie...Nie będzie opłacało się ściągać takich sprzętów do momentu zniesienia barier celnych pomiędzy UE a USA. Ponoć realna data podpisania takiej umowy to 2016r. Pożyjemy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Panowie wiem , że to nie 29er zdjęcie czysto podglądowe On One nie chce, chcę mieć widelec custom made in Poland:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Baaardzo dziwnie poskładany, ale cena niezła: http://allegro.pl/meski-on-one456-chromoly52cm-sramx0-kojak-i4242501164.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) Do wszystkich zainteresowanych lub nie. Kolejny Unplugeed w rodzinie dziś się narodził. Długo ,długo dojrzewałem do 29era i to w SS-ie. Zobaczymy co to jest i co warte. Paprykarz A.D. 2014 stoi otworem.... Edytowane 22 Maja 2014 przez ronina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 I jeszcze tylko 670 km w jedną stronę do konsumpcji Paprykarza.Dla kogoś mającego wstręt do samochodów to logistyczny Mount Everest. Nie zwykłem tutaj pisać, ale na takie banialuki musze jednak odpowiedzieć. Ja mam 1425 kaemów w najoptymistyczniejszym wariancie także sugeruje MTFU i SBAG... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ja mam 1425 kaemów w najoptymistyczniejszym wariancie także sugeruje MTFU i SBAG Z tą jedną różnicą, że Ty Ivanie lecisz sobie półtorej godzinki pieknym Jumbo-Jetem czytając gazetkę i popijając gorące napoje od zgrabnej stewardessy, a ktoś kto nie dysponuje blachosmrodem jest skazany na ciapąg, który z drugiego końca Kraju-Raju potrafi jechać 2 dni z 18-nastoma przesiadkami. Qurwa, trochę tak jak dyliżans w westernie - Poczekaj Kiedyś Przyjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Sie zobaczy.Dla mnie 700 km to duzo i nie zamierzam o tym dalej rozprawiac.Jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Dobra Pany nie spinajcie się tylko dajcie znać ile ten wideł od Rychtarskiego może kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Z tą jedną różnicą, że Ty Ivanie lecisz sobie półtorej godzinki pieknym Jumbo-Jetem czytając gazetkę i popijając gorące napoje od zgrabnej stewardessy, a ktoś kto nie dysponuje blachosmrodem jest skazany na ciapąg, który z drugiego końca Kraju-Raju potrafi jechać 2 dni z 18-nastoma przesiadkami. Qurwa, trochę tak jak dyliżans w westernie - Poczekaj Kiedyś Przyjedzie. Skłamałem... 2100 niemal, gdyż muszę jeszcze do Tripolis po Romana zajechać To raz, a dwa stewardesy bywaja rozmaite, Jumbo lata na trasach miedzykontynentalnych a nie wewnątrzeuropejskich a za zwykła herbatę trzeba zapłacić 2 funiacze czyli 10 ziko. Pasuje ? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) To raz, a dwa stewardesy bywaja rozmaite, Jumbo lata na trasach miedzykontynentalnych a nie wewnątrzeuropejskich a za zwykła herbatę trzeba zapłacić 2 funiacze czyli 10 ziko. Ja tam jakoś zawsze dobrze trafiam...w te stewardessy. Poza tym też musiałem wylać swoje gorzkie żale, bo właśnie palnuję weekend i 250 km = 3 przesiadki i blisko 4 godz. w ciapągach. Toż takiej kolejowej popeliny to w całej Europie nie ma, włączając ukraińskie tataszki rumuńskie rapidy... Ale co by aż tak od tematu nie odbiegać, to proszę taki fajny detalik od IF. Edytowane 22 Maja 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turo Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Panowie chcę kupić salsę ale jeszcze nie wiem czy el mariachi czy fargo. Marketingowy opis rozumiem, czy moglibyście wyjaśnić "jak chłopu na miedzy" czym te ramy dla mnie się będą różnić ? Z pełnym szacunkiem chciałbym też podpytać o właściwy rozmiar, 186 wzrostu i 83 noga, czy dobrze odczytuję że powinienem zakupić L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 W koncu odebrany z serwisu! Rama Inbred od Buchara, fahrradgabel Cromoto Grande z bike-components.de, kierownica On-One Mary, zebatka N/W w kolorze "nie mieli czarnych", reszta sprzetu z Cube Analoga. Cykniety burakiem cukrowym w swoim naturalnym habitacie, czyli w drodze do pracy Fajny, leciutki i zrywny w porownaniu do kloca jakim byl Cube, az szkoda mi go bedzie obwieszac blotnikami, bagaznikami, swiatelkami i innym komuterskim ogratunkiem. No ale utylitarnosc przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Panowie chcę kupić salsę ale jeszcze nie wiem czy el mariachi czy fargo. Marketingowy opis rozumiem, czy moglibyście wyjaśnić "jak chłopu na miedzy" czym te ramy dla mnie się będą różnić ? Z pełnym szacunkiem chciałbym też podpytać o właściwy rozmiar, 186 wzrostu i 83 noga, czy dobrze odczytuję że powinienem zakupić L ? Od zada poczynając: Lardż winien być okej, choć nie zdziwiłbym się gdyby okazało się że XL leży o wiele lepiej...mając jedynie trzy centy więcej zmieniałem Salsę(Spearfish) z eLki na iXLa właśnie. El Mar jest przeznaczona pod zwykłą kierę MTB, Fargo zaś to sprzęt turystyczny, pod baranka, co za tym idzie górurka jest krótsza i zapodanie zwykłej kierki to totalna pomyłka szpiega! Chyba że budujesz najnera dla kobity POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Gof gratuluje inbreda Kurczę, albo mam takie wrażenie albo ostatnio tu wysyp stalowcòw jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Powitoł Panowie jedno skromne pytanie ... FOTEK Zamarzył mi się w Romecie widelec jak na foto. Myślcie , że Rychtarski podjąłby się takiej roboty ? Ile to może kosztować ? A ja się od jakiegoś czasu zastanawiam, jak można do tak zgrabnej ramki na cienkich rurkach rypnąć taki pasztet wyglądający jak pomiot niedoszłego hydraulika-spawacza. Trochę lepiej prezentują się tego typu: bo lżej i trochę finezyjniej wyglądają, ale... Dla mnie widelec to jedna z bardziej urokliwych części roweru i nad wszystko przedkładam "tradycję" Folgując swojemu fetyszowi: czar damskiej pęcinki w czystej postaci: No i "pracować" taki wideł powinien lepiej niż te ordynarne cytowane wyżej rułki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 gdyż muszę jeszcze do Tripolis po Romana zajechać To na Paprykarza razem jedziemy? PKP czy auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Następna http://allegro.pl/rama-cr-mo-kona-unit-2-9-29er-stery-chris-king-i4274866940.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) To popękanie i obspawanie w powyższej ramie z allegro kwalifikuje się jako zrobione dobrze i czy jest bezpiecznie? Pytam speców, bo ja się nie znam. Jak takie pęknięcie mogło wogóle nastąpić? Zbyt wysokie HOP wykonane na rowerze? Edytowane 26 Maja 2014 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi