Mod Team anarchy Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 A tutaj jest dowód na to, że ten rower na wyprzedaży kosztował 880 dolków i 10 centów. Czujecie to? A u nas Piękny Roman stał samiuśki ramiak po 600zł na allegro 2 lata temu i mało kogo ruszał, Bezprądowca masz za 2tys nowego na rurkach reynoldsa a Kona schodzi do cen "podobnych" po sezonie. Różnica w plastikowym widle i pewnie drobiazgach. Czy to aż taka różnica? Mnie bardziej dobija brak wyboru a nie ceny towaru którego i tak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Mnie bardziej dobija brak wyboru a nie ceny towaru którego i tak nie ma Generalnie, to o to się właśnie rozchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 A ja Panowie dziś odwiedziłem sklep "koło" domu by sobie sprawdzić ten rowerek: http://t-bike.pl/kross-unplugged-limited-9x3-alivio.html. Jazdę próbną odbyłem. Wrażenia pozytywne, sztywny jest, mostek ciut za długi, reszta miła. Całość waży ok 14kg , ważyliśmy na miejscu Gdyby nie cena i fakt, że to nie singiel na sztywnych widłach, byłbym zdecydowany Jajka mi dotykają ramy lekko, czy to problem? Bo ja zwykle ramy miałem malutkie, a to do streeta, a to zjazdówkę, i miejski też mam dużo mniejszy. Więc teraz nie bardzo wiem, jak to się mierzy prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 A ile masz wzrostu, bo zapomnialem? drezyna niech Ci dokładnie podpowie, jak z tą ramą jest, ale jak trzesz jajkami i masz wrażenie za długiego mostka, to ta Krossowa 19-stka moze być dla Ciebie ciut za duża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 @am400d - ja tam jajkami po rurce nie bardzo lubię, jeszcze szosa to ok. Ale - jak wsadzisz krótszy wideł to rama Ci opadnie 2cm na środku? Może wystarczy.tak w ogóle - sprzedajesz amora, manetki, zmieniarki itd - 600 odzyskasz. Zawsze co może byc plusem - masz możliwość powrotu do biegów (lub następny właściciel)Pytanie tylko czy naprawdę skórka warta wyprawki? Za wysoki, za długi, biegi ma itp itp A Inbred i tak pewnie lepszy do jazdy w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Ja mam 183cm i noga ok. 84cm Tak właśnie myślę, że jak będzie sztywny wideł to się obniży trochę. Mostek zawsze można zmienić. Jak mówiłem, może wydawać mi się za długi, bo ja zwykle na ramach S popylam. To jednak duży przeskok. Obejrzałem tę ramkę Unplugged na żywo i powiem wam, że pięknie wygląda, jeśli chodzi o rurki, spawy i malowanie też mi się podoba. Może to przeznaczenie? Ale raczej bym kupował od tego gościa na allegro, za 2tyś. Też "koło" domu go mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 http://allegro.pl/kross-unplugged-29-er-single-speed-retro-wawa-i4207986502.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Przeskok z eSek na małym kapciu na TIRa na wielkim kole może być zabójczy. Co by Ci się treking z tego nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) http://allegro.pl/kross-unplugged-29-er-single-speed-retro-wawa-i4207986502.html tak, właśnie o tym gościu mówię od paru stron Ale uparty jest i nie chce mi za 2tysia poza allegro z pedałami sprzedać go. Mimo, że w zeszłym roku za 1999zł wystawiał te rowerki. Anarchy, czy ja wiem, czy ten przeskok będzie trekingowy, dobrze się czułem na tym rowerku podczas jazdy, stabilność jest, skręca ok, pozycja w miarę wygodna. Kiedyś bmxem śmigałem, to była inna bajka i inny przeskok. Tu dam radę Edytowane 8 Maja 2014 przez am400d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Anarchy, czy ja wiem, czy ten przeskok będzie trekingowy, dobrze się czułem na tym rowerku podczas jazdy, stabilność jest, skręca ok, pozycja w miarę wygodna. Kiedyś bmxem śmigałem, to była inna bajka i inny przeskok. Tu dam radę no to Chopo co Ty jeszcze kombinujesz? Jak Ci leży (choć ja byłbym ostrożny) to bier. I nie pitol się "że pedałek nie da", że "przerzutki nie wyreguluje". Bierz jak jest, pozmieniaj co masz pozmieniać i zamiataj w teren! Szkoda sezonu i pogody.....a my mamy kolejny eksponat do pooglądania na Paprykarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 W zeszłym roku mieli jeszcze bodajże trzy sztuki seryjnego Unplugged'a właśnie w t-bike'u (według specyfikacji z pedałami) za dwa kółka, no ale widać sprzedały się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 no to Chopo co Ty jeszcze kombinujesz? Jak Ci leży (choć ja byłbym ostrożny) to bier. I nie pitol się "że pedałek nie da", że "przerzutki nie wyreguluje". Bierz jak jest, pozmieniaj co masz pozmieniać i zamiataj w teren! Szkoda sezonu i pogody. ....a my mamy kolejny eksponat do pooglądania na Paprykarzu właśnie coraz bliżej zakupu jestem, ale spokojnie, jeszcze może do soboty jakaś fajna okazja się wydarzy Dzięki za zaproszenie na paprykarza. Dobrze skumałem? Chętnie skorzystam, jak tylko trochę więcej się dowiem o tej imprezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 178 cm wzrostu z nogą 82 cm -który rozmiar Unita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Taka okazja jeszcze: http://allegro.pl/jak-nowy-unibike-269-roz-45cm-i4209620256.html i taka, jakby ktoś poszukiwał: http://allegro.pl/rower-29er-sztywniak-rama-stal-cr-mo-45cm-i4202467555.html Edytowane 8 Maja 2014 przez am400d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Ronina-17.5" ,kumpel ma, wzrost w butach ten sam i rama leży dobrze, ją na tym jeździłem(wzrost 176-177) i też dobrze leżała, mostek 90 był a kiera 685 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Dzięki. 19" ma się rozumieć będzie sporo za duża(długa)? Cały czas się waham bo Unit szedłby kurierem,bez przymiarki ,a utopić 3300 w zły rozmiar -niewybaczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Moja propozycja może być tylko jedna-wsiadaj w pociąg, wpadnij na weekend to Ci załatwienia tego uniita i chętnie przeciagne po Bukowej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) am400d spa-2 przekrok, na wyskości, suportu-78, zębów korby- 79,5,pedała w położeniu 82,5, opona 2,1 mostek ma 110 anarchy, ramy gt są tymi które plasują sie u mnie na szczycie pod wzgledem podobalności do dziś nie wiedziałem że jest coś takiego jak peace 29, nie wiem czy Ci dziękować ale ten spowodował że w weekend będę sklejał skarbonkę rozbitą na zakup oniaka Edytowane 8 Maja 2014 przez drezyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 drezyna nie wiem czy lepiej łapać zajączka czy gonić, ale jak już złapiesz swojego to się pochwal mnie prywatnie GT zawsze rozczulało (taka nigdy nie wyleczona choroba dziecięca), ale dla mnie peac w tej wersji jest totalny: choć nawiązanie do klasyki wolę w Grajku na 2014 (nadal żałuję, że Koval kupił pomarańczę zamiast tego) @drezyna, rozumiem, że o tytanowej wersji gt 29" to już nawet mam nie wspominać bo nie tylko skarbonka ale telewizor pójdzie do lombardu, komputer a może i nereczka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 jakby chcieli wziąć nereczkę to i unibika poproszę.. nie, tytan mnie jeszcze nie rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 mnie prywatnie GT zawsze rozczulało (taka nigdy nie wyleczona choroba dziecięca), ale dla mnie peac w tej wersji jest totalny: Tak, tak Rastafari 29er, gdyby Bob Marley żył, to by na nim jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Lordzie, wystarczy zwykły płaski hak i masz normalną przerzutkę - nic wielkiego (7,50zł?) Prezesie Najdroższy, właśnie nie do końca tak różowo bywa - u siebie musiałem zapodać dystans coby kasetę "popchnąć" w stronę przerzutki bo na największą wrzucać nie chciała...ale możliwe że to wina słabego zakresu regulacji mej zretrowieściałej przerzutki POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 A jednak kolejne znaki na niebie mówią, by jednak szukać coś więcej niż Krossa, cytując sprzedawcę, którego zapytałem czy w sobotę mogę odebrać osobiście na miejscu, dostałem odpowiedź: "W sobote nie za bardzo, pozdrawiam". Drugi znak, to osoba, która kupiła ode mnie ostatnio sztywne widły od kony dirtowej, długości 463mm, od paru tygodni ma problem z ich odbiorem. Tak więc, mam widełki, brakuje mi ramy i kół i paru detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 a zielony koniak stoi na ebayu nadal i czeka i czeka....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 zielony? chyba coś mi umknęło, poczęstujesz linkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi