Gość Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 (edytowane) Z tego co ja pamietam, a bylo to w pierwszych gorskich rowerach Colnago i Anlen - oszalamiajace rowerki na tamte czasy - byla wysoka seria Prstige i ona miala z zewnatrz zwykle rury - http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/m3-hW8TTnPrw4e7ie4UAWvQ.jpg i byla najwyzsza seria Tange Ultimate Ultrastrong i Ultralight. http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mE-YGhF6NWOOEDuTiuf4fRw.jpg http://www.velocals.com/media/02/a2079161417f51bcaa2303_m.jpg Cos takiego pamietam w rowerze Colnago, gdzie dolny wezel byl tak robiony, gorna rura co ciekawe byla zastapiona dwoma cienkimi jak pozniej w Corratecu, a bylo to w okolicach 1992r, no ale wracajac.., tam byla naklejka Ultimate Ultrastrong. Edytowane 7 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 (edytowane) Tange Ultimate Ultrastrong i Ultralight. I te typy miały jeszcze swoje podtypy, a podtypy podtypów swoje podtypy... Co do TT-ów, to tak jak pisał anarchy, te tańsze lubiły szybko rdzewieć (nawet te nowsze), a teraz z OX i OX2 klepią takie manufakturki jak wspomniany już tutaj English, Independent, Vassago, Gunnar. I jeszcze mały smakołyk - taki ciekawy "artykulik" i porównanie tego, co było katowane pod tyłkami w 1994r. Edytowane 7 Marca 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 MAM!Wiedziałem w jakiej ramie widziałem ostatnio rurki Tange wielowpustne-złotoustne. Nawet sztuk jedna mało rzucająca się w oczy stała na allegro zimą albo jesienią zeszłego roku.Panowie, oto Tange Prestige Ultrastrong w praktyce (tu niestety tylko główna rura):Przy główce:i przy suporcie:Chyba bardzo dobrze widoczne. Na pierwszym zdjęciu widać jak powoli wyżłobienie/profilowanie zmniejsza się i miękną jego kontury.Rower to stary kastle randonnee pod 26", tu więcej foto: https://picasaweb.google.com/CampNou.77/KastleRandonnee?authuser=0&authkey=Gv1sRgCL6CloLqtcGA_wE&feat=embedwebsite# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) Fajne naklejki na nosie - "Road & Off-Road". Smaczkiem jeszcze Ritchey'owe haczyki. Ciekawe ile waży... Edytowane 10 Marca 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) ....te sławetne haczyki już nie raz wprowadziły posiadacza lub przyszłego posiadacza niejednej ramy w mniemanie, że o to ma w ręku dzieło spod palnika Wąsatego Toma Kiedyś nawet koledze próbowali wcisnąć na alledrogo, że ostatnie sectory to tez było nitanium no bo przecież haki takie same tylko się.. teraz nie chwalą.ps: co do wagi znalazłem tylko wypowiedź jednego sprzedawcy z allegro (dt-bicykles - nie polecam!), że miała ważyć 2,77kg ale jakoś wierzyć mnie się nie chce. Chyba, że z tym spinnerskim widłem. Edytowane 10 Marca 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) Weź anarchy napisz mi proszę jeszcze raz, bo jakiś zamulony dzisiaj trochę jestem i nie "łapię"... To znaczy, że te haki nie są od Wąsatego Tomka? Edytowane 10 Marca 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Haki są, ale chodziło mi o to, że nie raz już spotkałem się z WIARĄ, że skoro haki są, to cała rama musi być od Ritcheya. No bo przecież nie dawał bym haków do obcej stali Im mniej napisów/naklejkek na ramie tym większe przekonanie, że o to jedyna i prawdziwa P-21 się odnalazła w Polszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 kurcze, trochę żyję a takich rułek żem nie widział wcześniej, ciekawe, ciekawe, nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Dwa dylematy co do Salsy. 1. Jak zabezpiczyć rułkę dolną tylnych wideł by zachować kolorystykę? Cosik przezroczystego by się zdało ale jakaś ajdija co do materiału? 2. Prowadzenie linki hampla na maniciaku. Jest jedno fabryczne miejsce ale brakuje ewidentnie drugiego. Jest nawet na grafikach wujka G trochę pomysłów zwłaszcza z ciągnięciem pod koroną ale cuś mi to nie leży. Jakiś pomysł na pociągnięcie z lewej strony? To już mój 3'ci Maniek, ale jakoś zawsze prowizorycznie zipowałem w drugim miejscu do korony co mało eleganckie. Ale nic innego mi do łeba nie przyszło. Bez zipowania się mi stery i rama obcierały więc jakoś złapać trza. Dzięki Edytowane 18 Marca 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Pierwsze podpowiem - jest folija przezierna z tych do zabezpieczania aut. Teraz nie pamiętam nazwy ale odszukam i dam znać w ciągu doby (chyba, że ktoś wcześniej podpowie). Franca naprawdę mocna i jak dasz dwie warstwy to możesz przez jakiś czas spać spokojnie (z własnego doświadczenia wiem). Tak w ogóle to ja nią oklejam pióra od strony opony, suport tam gdzie łańcuch może spaść, miejsca ocierania pancerzy itd. Fajna bo pod wpływem opalarki robi się bardzo plastyczna i układa na wszelakich krzywiznach.ps; a co Ci tak kiera wyszła wysoko? to jakiś trekking będzie na parówkach czy jak? Edytowane 18 Marca 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A propos folii - ORACAL ORAGUARD 270 STONE GUARD, o to się chyba rozchodzi? Można dostać w enternecie za około 45 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 o właśnie - jakoś nigdy nie mogę zapamiętać nazwy Dzięki Maćku.Pamiętam, że były dwie wersje, po około 30zł i po około 100zł za metr. Ta druga to podobno przeźroczysta blacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Kiera prosta/wunglowa a podniesiona mostkiem na plusie i kilkoma podkładkami - wygodnie do bólu, to znaczy by nie było bólu kawałek nad dupą No i to rower jak widać po obwieszeniu użytkowy bardziej a nie do ścigania, które dawno olałem bo za chore opłaty za Maratony to se w góry wolę pojechać ;-) Co do taśmy to takiż to badziew zanabyłem, zobaczymy czy dobre toto: http://rowerowy.com/sklep/akcesoria/oslony_neopreny/prod/shelter A Mańka i sposobu na ciąg przewodu w nim nikt nie ma? Dziwne te kolory na focie mi wyszły a małpą/automatem bez żadnych potem obróbek softowych? Edytowane 19 Marca 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 A Mańka i sposobu na ciąg przewodu w nim nikt nie ma? A może być tak i tak? Ponoć bangla bezproblemowo. Zresztą gdzieś tutaj na forum chłopaki też kiedyś wałkowali ten temat. Poszukaj dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Umiem wujka G o "Manitou cable routing" zapytać i ziornąć na pierwsze grafiki. To rozwiązanie nie jest dobre bo obciera się miska albo główka z prawej strony. Zostaję jednak przy swoim patencie - jeden duży zip na około korony a do niego kilkoma małymi przyłapany przewód: Edytowane 22 Marca 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 1. Bardzo mnie cieszy Twoja znajomość języków obcych oraz umiejetność korzystania z wyszukiwarki google.2. Skoro sam wiesz jak jest najlepiej, to kiego grzyba pytasz innych. 3. Skończ off-top mańkowo-przewodowo-trytkowy, bo nie o tym temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 czekajcie, to poprowadzenie kabla może być problemem ? Rozumiem w fulu linka w środku do rohloffa ale od kiery do przedniego hampla?Folia w miejscach styku, zipów garść (dla delikatniejszych w takim kolorze jak amor) i po sprawieA jak kogoś boli, że ociera niech poczyta na stronie Salsy co oni myślą na temat rys na ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Haaaahahaha :] macie plusy obydwa :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 PowitołMoje jeździdełko nie umywa się do waszych cacek... no i jest na krótkich nogach, niemniej... Koza na kołach i wstępnie przejechana Jeszcze tylko jakieś jednakowe gumy wykombinować i świat: Jak myślicie: skracać jeszcze o dwa ogniwa? Z kalkulatora wychodziło 106 albo 108. Zostawiłem na razie dłuższy: Daje mi w dupę tylna przerzutka. Albo dobrze wchodzi i waha się przy schodzeniu, albo dobrze schodzi/wychodzi ale zdarza sie, że skacze po dwie zębatki. Czeka mnie jeszcze regulacja.1x10 (38 z przodu i 11/36 z tyłu) sprawdza się bardzo przyjemnie przy moim łąkowym łazikowaniu Natomiast łancuch na skrajnych przełożeniach nieźle dostaje w "D" Trza pomyśleć o młynku i pokombinować z suportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 WTF? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Żadna regulacja tu nie pomoże. Taki objaw występuje wtedy, gdy linka i pancerz do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 adamos 1 twoja docinki i ironia jest są zdeka przygłupawe 2 nigdzie też nie napisałem, że wiem jak jak jest najlepiej, bo biega o to że szukam jak może być lepiej, poczytaj ze zrozumieniem, nie boli, naprawdę, a chodzi by uniknąć ot choćby czegoś takiego: 3 a wracając do tematu, czy ktoś miał do styczność z jakimś tworem by:stickel? http://www.bystickel.com/gallery.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Naprawdę próbuję czytać Twoje wpisy ze zrozumieniem, ale czasem po prostu nie da rady. Angielski niby znasz, ale z polskim chyba nieco gorzej: twoja docinki i ironia jest są zdeka przygłupawe Nie obraź się Kolego Mentos, ale naprawdę robisz z igły widły. Nie dość, że lecisz przez pół strony off-topem, rozkminiając puszczenie kabla na swoim 3-cim z kolei (!) mańku, to jeszcze po tym, jak ktoś chce Ci pomóc i delikatnie sugeruje OT, to się obruszasz.Najlepiej zrób sobie WIRELESS (chyba nie muszę tłumaczyć?), to Ci się główka na pewno nie porysuje. Rozumiem troskę o nową ramę, ale rower jest do jeżdzenia.Koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Powitoł Żadna regulacja tu nie pomoże. Taki objaw występuje wtedy, gdy linka i pancerz do wymiany. Olinkowanie nówka sztuka, bez zagięć, bez załamań Przyjrzę mu się, ale jak to nie to to nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 ...a czy to przypadkiem nie jest przerzutka dziewięciobiegowa? Pytam bo nie moge się dopatrzyć znaczka DynaSys... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi