Mod Team anarchy Napisano 3 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) Nieźle Kolego Kazik, i w terminie się zmieściłeś Ważniejsze dla mnie, że Ci się dobrze jeździ. Bo co by nie mówic - tak radykalny nagły przeskok z fula 26" na 29 calowgo stalowego sztywniaka z ograniczoną iloścą biegów było..dośc ryzykowne pogratulował rowerups: no ale z tymi oponami na Paprykarzowym Kuciu Stali to Ty możesz popłynąc równo :) Może jakieś ochraniacze łokci sobie kup Nawet ja z moją Nano na przodzie mam chyba lepiej hehe Edytowane 3 Listopada 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 @kazik80: Zdjęcie sylwetkowe - pierwsza klasa. I technicznie i kontekstowo. Gratuluje z głębi mego fotograficznego amatorstwa. A z innej beczki - śpieszę donieść, ze OnOne'y w cenach zaniżonych (o 15%) do dnia jutrzejszego, do południa. Kod promocyjny: UKFR15. Przy aktualnych cenach: - 149 funtów (Inbred 29er, pionowe haki) i - 119 funtów (Inbred 29er, poziome haki) robi się interesująco. Może być, że już taniej nie będzie (w zeszłym roku w jedno-dniowej świątecznej promocji Inbredy chodziły po 99 funtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Czasami uda mi sie zrobic dobra fotke ;] czysty przypadek ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 maciejas, ja pamiętam dzień gdy były chyba po 69, a może to tylko pompony były w tej cenie..? Było nie było -t o już prawdziwe morderstwo dla naszych zobowiązań, kart płatniczych i nie opłaconych rachunków za gaz (a korzystając z okazji - wiesz już coś na temat Twojego przylotu na Stalowy Paprykarz?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 w zeszłym roku w jedno-dniowej świątecznej promocji Inbredy chodziły po 99 funtów. W tym roku też pewnie się trafi podobna promocja. A należy jeszcze zaznaczyć, że kod promocyjny -15% obowiązuje na wszystkie ramolce od On-One/Planet-X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (...) czysty przypadek ;] Jasssssne. Już ja swoje wiem. maciejas, ja pamiętam dzień gdy były chyba po 69, a może to tylko pompony były w tej cenie..? Było nie było -t o już prawdziwe morderstwo dla naszych zobowiązań, kart płatniczych i nie opłaconych rachunków za gaz (a korzystając z okazji - wiesz już coś na temat Twojego przylotu na Stalowy Paprykarz?) W zeszłym roku? Pamiętam tylko, że w którymś z newsletterów napisali, że im księgowość marudzi, że sprzedają za tanio (Lecę na Paprykarz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Czy na zlocie będzie ktoś z OnOnem w rozmiarze 18? Moja PoKazofa.... piaskowa wersja ma cali 20 i w związku z tą niską ceną tak mnie korci zakup 18!!!! Możliwe że ciut dłuższy mostek ( 80 ) i krótsza rama wpłynęłyby na odkrowienie slalomowe.... Nie wiem może czekać na 99 f..... Na pewno chcę białego.... Może coś opuszczą jeszcze jak się kupuje drugi egzemplarz. Piasek jest na szczęscie prawie nie jeżdżony i tak oklejony przez Kazafazę że wygląda idealnie dla nowego właściciela, jedynie zrywając łańcuch odbiłem rurę łąńcuchową ( Kazafaza jej nie okleił bo pewnie miał gruby ochraniacz, a w singlu łańcuch za zwyczaj nie telepie o rurkę no to nie osłaniałem jej niczym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Nie wiem może czekać na 99 f Nie chce pisać niczego jako pewnik, ale Święta, a dokładniej 26 grudnia (Boxing Day) to dzień obniżek i totalnych wyprzedaży na Wyspach. Tak było z tymi ramami w ubiegłym roku - 99 funtów. Nie pamiętam tylko, czy dotyczyło to wszystkich typów ramolców Inbreda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Czy na zlocie będzie ktoś z OnOnem w rozmiarze 18? Jeżeli mi sie nie popaćkało to Buchar69 ma Inbred'a i jak dobrze pamiętam jest mniejszy niż Twój-mój A, właśnie zapaczyłem na rower Maciejasa i też ma On-One'a, rozmiar 19.5! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 W aktualnej rozmiarówce nie ma 20", tylko 19.5" i 21". Ale jakby co - tak, mam 19.5" i mostek 75mm (może zainwestuję w coś krótszego do czasu spotkania). Zważcie, ze ceny na http://www.planet-x-bikes.co.uk sa niższe niż na http://www.on-one.co.uk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Oni mają na stronie dwie rozmiarówki i nie wiem która jest aktualna ( na zdjęciu 18,19,5, 21 a w tabeli geometrii 14,16,18, 20). Mój ma 535 podsiodłówki jeśli dobrze pamiętam i opisuję go jako 20. Napisałem do sklepu pytanie czy uważają że zmiana z 20 na 18 zmieni krowę w zająca... zobaczymy czy odpiszą...... ale wydaje mi się że chyba nie, intuicja podpowiada mi że jeśli miałbym dłuższe ręce ( był większym facetem ) to na mojej ramie z dłuższym mostkiem miałbym to samo co na 18. Bo zmieniając ramę automatycznie mogę założyć 80mm mostek zamiast 60 mm i to chyba by mi odpowiadało, zwykle jeździłem na długich mostakach i tego mi brakuje.... Jeśli będę kupować to na pewno wytrzymam do świąt dzięki za sugestię,,,, skoro rama ma być biała to przecież naturalne Dzięki za odzew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Jak kupisz mniejszą to powinna mieć od razu krótszą bazę - dobrze kumam? (nie patrząc w tabele), jak możesz spróbuj skrócić ogon (podpiłować haki?), do tego można by założyć krótszy wideł albo jeszcze lepiej..poszukac takiego z większym offsetem (to by było dobre)I masz Kicaja, że urywa...gałęzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 PS: tzn intuicja podpowiada że odpiszą, i że nie będzie dużej zmiany w prowadzeniu. druga sprawa : dla zainteresowanych On On nie jest mega krową, choć taką może być szczególnie jeśli ktoś wsiądzie na niego po 26, spokojnie daje się ujeździć w terenie, tylko to wymaga czasu i przestrojenia.... Dodam np że test zwrotnosci jakiegoś 29 calowego alu Speca w rozmiarze ok 18 cali mnie .... zaskoczyło niby 29 a z nadzrotną kierownicą, uczucie jakbym prawie jechał na 26, beznadzieja. ale znów mija kwadrans i człowiek się dostosowuje. Jednak sadzając rowerową piedrdołę na zjeździe z wydmy najeżonym korzeniami , na geometrii Inbreda amator zjedzie szczękając zębami, a wspomnianym specem może gdzieś koło w korzenie wsadzić i się położyć.... Plusy krowy minusy zająca . Jestem na to szczególnie czuły bo po 10 latach mtb mogę jako rodzynek w kraju powiedzieć że nigdy nie miałem 26" i zawsze jazdy na małym kole odczuwałem jako nowość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Itr (nasz Ty rodzynku: ) wszystko prawda, dlatego trza mieć/szukać taki co na zjeździe muuuczy a w zakrętach kica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 PS 2 Wideł jedyny słuszny Salsa chyba taki jak miał Iwan, pozostałe mam przycięte ciut za krótko do wysokiej główki inbredów, chociaż jeździłem na zionie tym który miałem rok temu, 2 cm zmiany bazy mało zmienią, tak samo ustawienie koła z tyłu, z moich obserwacji to krótki ogon i owszem ma znaczenie ale najbardziej już w prawdziwych górach, w slalomie i płaskiej jeździe już mniej, to najbardziej czuć w mieście na ostrzałkach, gdzie rama Wicher/ Jaguar w jeździe w korkach w zasadzie nie zmienia jakości a tam nie cm tylko kilka jest różnicy.... więcej zależy od kąta główki ramy, a ten w Inbredzie jest taki sam ( no i oczywiście od widelca - Jaguar Wicher miały wyzszy/niższy wideł i to już się czuło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 wszystko po kolei ma znaczenie. Pół centymetra na ogonie potrafi sporo zrobić (autopsja?) - uciekanie koła w zakręcie, przesunięcie środka ciężkości, dociskanie na podjazdach, kąt sterówki jak najbardziej, do tego spory offset - wideł łatwo nurkuje w ostre zakręty i łagodnie kładzie się w łukach - tu 5 mm to ogromna przepaść, krótki mostek a szeroka kiera (ciężar łatwiej na tył obsunąć) no ale Itr.. przeca my się jak łyse konie znamy na tym to po co to pisać... Prawdziwe Góry czy teren pod domem - agrafka to agrafka. O dziwo powiem więcej i na odwyrtkę - właśnie w Góry wolę rower stabilniejszy gdzie wielogodzinna jazda potrafi zrobić swoje i człowiek tak już nie panuje nad rowerem. No ale każdemu wg jego potrzeb i gustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 ostre to jest nie w góry tylko do lasu ot tak dla radości A z tym cm z tyłu to właśnie manipulując po około 1- 2 cm w pewnym momencie zorientowałem się, że .... slepej próby bym pupą nie wyczuł... Teoretycznie jeśli założę przerzutkę to inbred byłby doskonały do takich testów, może na zlocie za rok jak mnie geriatria złapie no ... i jak kupię hamulec na tył Wysunięcie przedniej osi w widelcu to jest magia , to właśnie cała magia zastosowana Jaguarowskiego przecież szosowego widelca w terenie na tym polegała, że pióro szło w łuku w przód, Tylko że jak się z trajlem odnaleźć w 29 erach, skoro nawet do swojej G2 odpuściłem zakup REBY/FOXA z dedykacją. I jeżdżę na przed potopowej rebie z 39 czy 37 mm.. Ogólnie w geometriach to by trzeba było na obóz szkoleniowy pojechać i się uczyć na 15 różnych rowerach, ciekawe jest też że trudno porównywać recenzje osób wysokich z niskimi, bo dynamika całosci plus geo się inaczej rozkłada. Dla mnie najbardziej w mtb wrażeniach znamienne było przejście z mostka 110 120 i kierownicy 560 mm na mostek 80 cm i kiera 660, ten sam rower a właściwie dwa różne rowery Subiektywnie piszę Panowie , subiektywnie ja sie nie znam co człowiek to opinia i ja też mogę czasem sobie coś utrwalić nie do końca z sensem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Canfield Brothers Nimble 9 - 412.75mm chyba rekord, ale nie wiem jak z oponą i miejscem na błoto Z ciekawostek - wiem, że Maestro R popełnił tytaniaka dla naczelnego Bikeboardu z ogonem 405mm (lub mniej z tego co pamiętam) - podobno żyletka, a taki seryjny all-city ma model do freestylu def listy z ogonem (uwaga) 410mm dla opony 29x2". Na błoto chyba miejsca nie ma ps: A prawdą powiedziawszy jak by tak dobrze pomyśleć i zrobić mostek przy suporciejak np w reglayach (płaskownik) czy konach (odkuwka), do tego podsiodłówka podgięta lub montowana jak u np Julia Racing Design i te 405 jest "spokojnie" do osiągnięcia. Szczególnie, że praktycznie odeszło się od tarcz większych niż 37-38z. Edytowane 6 Listopada 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paznok Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Chciałbym mieć taki krótki ogon w inbredzie. Na pogłębienie haków niestety nie ma miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Pogłębienie haków to jedno ale miejsce na oponę w okolicy suportu to dwa. tanie to nie jest ale rzymo z FR zmieniał/skracał haki w on-onie u Rychtarskiego -zrobił mu to idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ale robił modyfikację pod 650B, prawda? Mieścił tam potem np. 29x2.2? Puścił jakiś czas temu swoją ramę na aukcję i nawet go o to pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Bo to trzeb zrobić tak -wsuwasz w domu poza hakami koło i patrzysz jak głęboko wejdzie z luzem na błocko. Potem mierzysz od osi do osi, pakujesz w karton i wysyłasz we właściwe miejsce Naturalnie pozostaje jedno istotne pytanie "CZY WARTO" i czy najkrótszy ogon oznacza doskonałość roku. Jedni twierdzą że tak, inni wręcz odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Romet w akcji i nie tylko ;] https://picasaweb.google.com/110497827521639495266/20131109?authuser=0&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 no Stary! Teraz się już nie wymigasz od fuchy Naczelnego Fotografikaamen!ps: A zdjęcia 10+ do zaje..stości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Ten aparat sam robi takie zdjecia ja tylko spust naciskam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi