Mod Team anarchy Napisano 7 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) refiko, ja Ci podpowiem choc na ogół napisałbym dokładnie to samo co Kazafaza Jeżeli to enduro z hydroformowanymi rurami (giętymi) to rocznik od 2008 wzwyż, jeżeli proste rury jak kij od miotły to do 2007r włącznie.Ja mam stumpa fsr, ogólne geo jest podobne, jeżdżę na 17,5 albo M i jest w trudny teren jak znalazł, przy Twoim wzroście 19" było by idealne.A TAK PO ZA TYM TO TEMAT O STALI I KOLE WIĘKSZYM NIŻ 27,5" (przynajmniej jednym) ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE Edytowane 7 Czerwca 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) A więc szukam dalej, Romków nie ma, singla nie chcę za darmo nawet Ale spokojnie mamy czas. Tylko mnie uświadomcie czy przekładka z Krossa będzie bezbolesna. Tzn mam heble direct mount, spasują się? Edytowane 7 Czerwca 2013 przez skwarek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 singla nie chcę za darmo nawet A jakieś uzasadnienie? Przecież tą singlową ramę Inbred'a można sobie łatwo modyfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 ...zawsze można hak dołożyc, tak jak zawsze możne o jeden hak ramę ogołocic Poprawiając Mistrza:a tu już Ofiara i Narzędzie Zbrodni:Przy okazji Wszystkich Nalegających Na Jedyny Jeden zawiodę nie będzie singlowo, ani też planetarnie (Kopernik wybacz) To tylko taka "mała" korekta haka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Sprzedam ramę od Krossa to będę kombinować. Albo zmienie sztuciec, tarcze, gripy i sztycę + mleko. A rama na zimę. Nie ma co iść w stal jak dzik w żołędzie Idę spać - jutro trip po wybrzeżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Dobry ponownie. Pottrzebuje rady. Co brać? Romet 17" - http://allegro.pl/romet-29-er-29-x7-rock-shocs-okazja-25-i3412325360.html vs Dragon Jamis Sport 2013 z Bikestacji za takie same pieniądze 17/19" I jaki rozmiar ramy? M z Krossa B6 jest za mała, więc chyba 19"? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 plus dla rometa za przesowne haki (rozne rozmiary kola oraz rozne typy napedu latwiejsze do ogarniecia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 rozne rozmiary kola oraz rozne typy napedu latwiejsze do ogarniecia Raczej nie będę odchodził od 29 i klasycznego napędu. Jak z geometrią? Nie chcę sztycy 450... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) A co jest z sztyca 450 nie tak ? Ja mam 17 i 184, nie wiem moze bedzie za mala, poki co stoi gola ;] Edytowane 26 Lipca 2013 przez kazik80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Wg mnie 450 to już za dużo. Można sztycę skrzywić/połamać lub ramę uszkodzic. Poza tym Romek 17" jest krótki w górnej rurze - taka przypadłość ma mój Kross. I mi to nie pasuje. Więc dużo bliżej mi do Smoka niż do Wiewóra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Ladysssssss & Gentelmannnnnnnnnnnnnn !! In the left corner... New Member of Cro-Mo Association... SkwaraSkwarkowskiiiiii ! Faktycznie mniej telepie na tej stali Panowe...PS odczucia i fotki jutro lub w przyszłym tygodniu. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez skwarek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dołączam się do stalowej braci. W zeszłym roku nie udało się zakupić stali i jeździłem na aluminiowej wydmuszce. W tym roku jest Jamis Dragon 29 i po przesiadce stwierdzam, że to coś fantastycznego. Ram rowerów nie powinno się robić z innych materiałów niż stal Chociaż nie próbowałem jeszcze tytanu, ale dopóki ceny są zaporowe, nawet jakby rower sam jeździł z tytanową ramą, stal i tak wygrywa ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Ram rowerów nie powinno się robić z innych materiałów niż stal :D Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Nom ja też mam Jamisa Dragona 19". Powiem tak, jest dużo bardziej komfortowo, mniej telepie (też przez powietrzy sztuciec). Na plus tez dziury na bagażnik w ramie ale czuć kilogram więcej i po kij oni tam dali mostek 110mm (!!). Więc na ten sezon do skrócenia mostek, bo rower kiepsko skręca i tyle. PS Foto obiecałem, ale jakoś jeżdżę i nie mam fotorejestratora żadnego pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja też jak zobaczyłem ten mostek stwierdziłem, że to jakiś kosmos Wygląda to dość dziwacznie. Ale wbrew pierwszemu wrażeniu skręca bardzo fanie toto i pewnie. Może zrobię test i założę krótszy mostek i sprawdzę jak to wpłynie na prowadzenie, a akurat mam taki pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 A ile ważysz i na ile napompowałeś sztuciec? Ja mam chyba 120 ponad i nie dobijam, a ważę 80kg i jeżdżę dość mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Rama Genesis High Latitude z rurek Reynolds 853 dostępna zaniebawem(już "wisi" u dystrybutora, mam nadzieję poznać dokładniejszą datę wypustu najdalej w środę) "na wyspach" za £549.99...kolor: czarno - zielony, oprócz tych informacji nie posiadam żadnych szpiegfot, geo na 99% niezmienione wzgledem wersji 520. Czyżby planowali coś w deseń ich prototajpowego malunku? POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 26 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A to on, ten Gienek nie będzie w ich teamowych kolorkach? Wysłane z Commodore C64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A ciul go wie, w sumie nieco enigmatyczne te niusy od Gienka...może malowanie będzie podobne do Fugio? Jak tylko będzie więcej widać/wiadomo to dam cynę! A Equilibrium Disc 631 widział? Aż dostałem ataku szamotania pępka za Commodore C64 POZDRo-:ver Wysłane z Kasprzak'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Miodne rowery ma ten genesis ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 26 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A Equilibrium Disc 631 widział? Widział, widział...Ładna ścigałka Aż dostałem ataku szamotania pępka za Commodore C64 Hehe, te podpisy można w Tapatalku dowolnie ustawiać, a że mam sentyment...Kiedyś, to nawet wojny podwórkowe były - Atarowcy na Commodorowców , albo ponad 4 godziny lekcyjne pisania na ZPT-ach na ZX Spectrum - a efekt na ekranie monitora mniej więcej taki: Sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Powitoł Kumotrowie, czy to jest to od czego się ten wątek zaczął? http://allegro.pl/romet-29er-19-krakow-i3513077471.html Nie reklamuję, sprzedawcy nie znam. Chcę na przyszłość wiedzieć Okrutnie mi się podoba i kusi niemiłosiernie, ale... na szczęście rama chyba i tak za duża jak na moje 175cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Przez chwile myślałem, że cena KT dotyczy całego roweru i już myślałem, od kogo pożyczyć brakującą kwotę Fajna maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Powitoł Heh, wtedy to bym go wrzucał w "co kupiłeś ostatnio" Na razie nie stać mnie jednak na drugą gołą stalówkę "do uzbrojenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 dobra cena : http://www.sportsales.pl/rowery/mtb/2433-kona-unit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi