Mod Team michuuu Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 taki "beżowy piżamowy" można nawet podciągnąć pod gaciowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 2. Czy pomarańcz jest oczoje...jaskrawa? Pomarańcz jest taka: http://www.imagebam.com/gallery/smq4nudwkqm8b78shzf59kcyn84r0fpt/ - na pewno nie jest to blady kolor, ale z drugiej strony nie jest też bardzo jaskrawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 piaskowy on one jest jak korytarze państwowych budynków, kawa z mlekiem, bez szans na pobudzenie estetyczne, chyba lepszy od białego, tylko po co mi te przelotki Jedyne co pociesza to skojarzenie z bmw saharą, ale niesty nie jest matowy... Tak naprawdę to dla mnie jedyny dylemat to ekologia, jak można zerwać ten lakier skoro nic mu nie dolega i dla własnego ego malować to na czarno, marnotrawstwo..... Każdy kolor jest dobry ale czarny najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 eee tam piaskowe, zębowe, szaro-bure i gaciowo-pidżamowe...moim zdaniem Inbread najładniejszy jest właśnie w pomarańczu i na pewno się nie zgubi jak w trawę albo w piasek wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) itr - czarny nie jest kolorem (czyli większości mężczyzn odpada z tych "7 kolorów widzianych" co najmniej dwa - biały i czarny hehe) Ale prawdą jest -ja bym nie baczył na ekologię ino własne ego. No i czarny wyszczupla - może rama zejdzie do 2,7kg a z drugiej strony - mało kto kładzie tak mocne lakiery jak te oryginalne... Edytowane 11 Marca 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 "mało kto kładzie tak mocne lakiery jak te oryginalne..." - to jest jedyna kiepska rzecz w Inbredzie, mam sporo otarć/odprysków (także do gołego metalu) a dużo kilometrów nie zdążyłem nakręcić. W tygodniu będę szukał jakiegoś pisaka/pędzelka z dobrze dobranym kolorem lakieru, właśnie do zamaskowania tych uszkodzeń powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barracus Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Mam pytanie do osób które mają Rometa 29er. Jaki macie rozmiar zacisku sztycy bo na oko wydaje mi się że 31,8 będzie za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 29,8mm ewentualnie 30mm, jakbyś znalazł gdzieś taki to zapodaj bo muszę kupić Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 11 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 rzymo - kup kawałek dobrej foli i po sprawie. Sam mam takową, kupowałem od metra. Mocna, elastyczna i wychodzi dużo taniej niż te "ścinki" na alledrogo. Mogę śmiało polecic Oraguard 270, grubość 0,15 mmm. A jak ją podgrzejesz to można układac jak plastelinę na wszelkich zagięciach itp. I jest mocna. Pod łańcuch na tylne dolne pióro położyłem dwie warstwy - wystarcza. Karol - jak Ty bieżnie pod miski sterowe mierzyłeś do 2 po przecinku to skąd nagle "na oko 31,8 za dużo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 O folii nie pomyślałem, jest to też jakieś rozwiązanie. Akurat w mojej konfiguracji łańcuch krzywdy ramie nie zrobi, najwięcej kresek, zarysowań mam na górnej rurze, sam nie wiem od czego - może przedzieranie się przez krzaki... ale żeby lakier był aż tak słaby, dziwne to trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Kazafaza tak okleił mi ramę, że gołego miejsca na niej nie widać, jedynie rurka łancucha nie oklejona, i co ? pierwsze 10-15 km jazdy zrywam łańcuch i z racji braku przerzutki niemożliwe staje się możliwym, odbijam ramę w kilku miejscach kikutem wężowym uciekającego łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barracus Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Karol - jak Ty bieżnie pod miski sterowe mierzyłeś do 2 po przecinku to skąd nagle "na oko 31,8 za dużo"? Piszę na oko bo w kilku najpopularniejszych sklepach internetowych właścnie taki rozmiar mają najmniejszy. Widocznie mniejsze zaciski to nisza rynkowa i trzeba będzie bardziej poszukać. 29,8mm ewentualnie 30mm, jakbyś znalazł gdzieś taki to zapodaj bo muszę kupić Pzdr. Znalazłem 29,8 tutaj http://rowerowy.com/sklep/czesci/sztyce_obejmy/obejmy/prod/ns_obejma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 na razie niedostepny, wysłałem zapytanie czy mogą sprowadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponuryrybak Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Tu jest jakiś total hardcore http://allegro.pl/nowa-obejma-podsiodlowa-fireeye-29-8mm-mtb-cro-mo-i3066553105.html ale Fireeye miał też bardziej standardowe z wajchą na 29.8. To znaczy pół roku temu były, chyba w Cult Bike. Kolega brał do NSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) 29,8mm ewentualnie 30mm, jakbyś znalazł gdzieś taki to zapodaj bo muszę kupić Pzdr. 29.8 jakiś mierzyłem do swojej Kony ale nie wchodził. Kupiłem taki jak ma być czyli 30mm tu: Wiggle | Hope QR Seat Post Clamp | Seat Post Clamps tani nie jest ale powiem wam że wykonanie, wygląd jak i wygoda na najwyższym poziomie. I ma metalową krzywkę a nie jak te wszystkie inne tanie badziewia rozgniatającą się plastikową. Wajcha nie wymaga wożenia śrubokręta by ją jakoś podważyć gdy chcemy mocno zacisnąć a potem wyjąć siodło, no i duża ponacinana nakrętka pozwala bez problemów paluchami naciągnąć go. Super zacisk. Edytowane 12 Marca 2013 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 http://beltbik.es/spot-brand/2013/honey-badger-ss Napęd paskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peseriusz Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ten jest świetny: http://spotbrand.com/bikes/product-page/rocker-ss-ti/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Trochę tańsza opcja: http://www.redlinebicycles.com/bikes/mtb/2013-monobelt-29er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barracus Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nad zaciskiem Hope 30.0 bardzo mocno się zastanawiam. Tylko jak już to na srubkę. Zawsze mam klucze przy sobie więc brak wajchy to nie problem. Ewentualnie jeszcze taki http://www.wiggle.co.uk/thomson-seat-collar/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Mam Hope'a i daje radę, ale Salsa LipLock lub Surly wiodą prym jeśli chodzi o niezniszczalność, za to zawodzą w kategoriach wagowych - mam Konstriktor'a Surly'ego którego używam jako stopera do drzwi No, dobra, aż tak ciężko to nie jest, ale to spory kawał metalu! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Angielska rama do trikowania na ostrym przerobiona przez Fińczyka do upalania po lesie. Dla mnie bomba. Edytowane 17 Marca 2013 przez elberet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Bardzo ładna, i ta stal " żywa", ale do porządnego ganiania w terenie zbyt zwarta geometria, zresztą po przełożeniu widać że to raczej takie ostre na balonach, a nie postrach alei wiązów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paznok Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 pomijając właściwości terenowe to wygląda mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 A tutaj maly gadzet dla tych co rame pod singla maja a kombinuja jab wrzucic przerzutki: Wheels Manufacturing Deraiklleur Hanger No. 128 No, to juz nie musze sie bawic pilnikiem z hakiem Cotic'a POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Fińczyka do upalania po lesie z taką geometrią to można niezłego "fikołka" wykręcić jak ktoś ma dużą stopę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi