buchar69 Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Piasty chosen są bardzo fajne, jednak dt mogę mieć w podobnej kasie, więc na nie się zdecydowanym. thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Co do daveo to poszukaj na forum, są wypowiedzi bardzo go chwalące (np. kolega Nabial). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 ok wielkie dzieki za pomoc, jak ukończe projekt wtedy dam znać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 On one ożył dziś o .... 00:00, dosłownie w chwili radiowego trzeciego pik bijącego dwunastą ostatni ruch dokręcenia lewej korby. Chwilę później test na śniegu. Składak na szybko... rama 20/21, koła ciężkie, tył na piaście flip flop Joytech, kulki, zaplecione jak pod wolnobieg 7s, ale założone odwrotnie tak że fix 16 z jest blisko"haka przerzutki" korba : stary kwadrat 4 śruby, 32 z. oś 110, linia łańcucha 49. sztyca i kierownica 600mm race face, ale z przypadku mostek ok. 17 * bo chyba równoległy do gruntu, 80 mm. hamulec deore "półniebieskie" klamka avid, I jeździ się naprawdę bajkowo po śniegu - pozycja na rowerze jak ulał, ale do zweryfikowania w normalnej jeździe, a nie na spacerze. Muszę jeszcze zębatkę i kontrę profesjonalnym kluczem dokręcić bo nie montuję tylnego hamulca. No i zaciągnąć linkę hamulca z przodu bo zapomniałem... Pozdrawiam Dzięki za łańcuch podaj łan łan...kazarchiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Cieszy mie rezurekcja ramy czy raczej tchnienie zupełnie nowego w nią żywota Że dobrze leży na dzień dobry to też nieźle POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Witajcie, tak sobie obserwuje to forum i ten wątek i postawnowiłęm się zarejestrować tylko lub aż. Jako, że panowie jesteście równie sympatyczni jak ja to chciałbym się dowiedzieć od Olgierda w jakim rozmiarze jest jego stalinowiec? Pamiętam niedawne czasy, kiedy to Wiewiór jeszcze myślał o swoim sarnopedzie... I dobrze się stało, że go poczynił realnym, a jeszcze lepiej, że poddał go kustomizacji. Rower wyjątkowy nawet w skali kraju, a niespodziewałem się, że go aż tak zmodyfikuje! Edytowane 18 Stycznia 2013 przez Panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 no szkoda Panie Pando (jedyny bialy-czarny-azjata ktorego kocha caly swiat? zes skasowal fotki, ale spoko - internet nasz polski duzy nie jest .... czyli co - singular przestal byc singiel-arowy amortyzowany bo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Fotki sobie wrzucę do garażu. Singular jest hardkorowy na sztywno bo tak lepiej. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Schwefel regulamin - nie cytuj poprzedzającego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 ...a u mnie na froncie Ludwikowo-Ogórkowym wielkie zmiany! Właśnie pociśnięte ibajem zostały: krótki i dumnie zadarty mostek, baranek, owijka i klamki Tektro RL340 - będzie Panie i Panowie Monster Cross! Póki co manetka Thumbie będzie na kuńcu kierownika w pozycji "uwaga na kolana", jak mi się spodoba taka pozycja na bajku to raczej zainwestuję we wciskaną do środka kierki...zabawne, bo dopiero wczoraj wykombinowałem zaczep do przedniego światła - co wiązało się z wymianą mostka - teraz jest w pozycji centralnej nad kierą i całość jeszcze bardziej przypomina BMW i Zundap'y z okresu II W.Ś. Mam nadzieję mieć skończoną przeróbkę przed następnym łyk'endem(chyba że listonosz się w śniegu zakopie), dam oczywiście znać co i jak... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jakie hmulce będą wspólpracować z klamkami rl340? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jakie? Czekaj, co ja tam mam? Idę sprawdzić Hayes MX-4 Mam nadzieję że jakoś dam radę je wyregulować żeby mnie to zatrzymało mniej więcej wtedy kiedy sobie tego zażyczę POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) a jak by tak avidy bb7 zapiac? Przy madrym ustawieniu, a maja na moje oko wiecej opcji nizz hayesy, powinny ladnie hamowac Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Schwefel regulamin - nie cytuj poprzedzającego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 próbowałem miksu tych klamek i v-ek i było tak miękko że... ale lepiej niż z cantimi mimo to zrezygnowałem z tego zestawienia tektro robi klamki szosowe do v-ek, model rl520. w polskiej sieci nie znalazłem ale na CRC mają chyba na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) ale z v-kami to to zupelnie inaczej pracuje; potwierdzam - polaczenie z bb7 daje ladne efekty (mozliwe, ze faktycznie podwojna regulacja daje ladne efekty) - tymczasem, z tego co sie napatrzylem - ludziska lacza z tymi klamkami co popadnie... widocznie daje rade regulacjaps. Kaza ->kupiles zwykla kiere szosowa czy dirt dropa? do tej drugiej opcji pamietasz - potrzebny jest mostek hi-rise, nawet trialowy...ps2. mozesz sprobowac podciagnac tego thumba pod klamke - dluzsze palce moze obsluza... badz nad klamke w pozycji do obslugi w gornym chwycie przy cofaniu dloni. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez twojastara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 ale mówimy o bb7 w wersji road czy mnt? jak z mnt da sę zestroić to chyba wsadzę sobie w inbrega dirt dropa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 naj-standar-dow-niej-szy standard (bez dopisku road), zreszta dzialaja bardzo dobrze z shimano STI tej nowszej generacji (wszystkie pancerze pod owijka) - bo zreszta jest tam odrobinke zmieniony ciag... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 twojastara: kierkę wyszperałem w pudle rzeczy porzuconych w sklepie, to zwykła szosowa 44cm C'dale C4 - jak mi się spodoba taka jazda to mozliwe że zapodam dirt drop'a. Jestem ciekaw jak to będzie wszystko hulać - stalowy trzybiegowy monster, tego jeszcze nie przerabiałem! Mostek wrzucam 35* 70mm(obecnie 100mm, 10* przy płaskiej kierce z 15* gięciem), mam też opcję 90mm i mniejsze kąty w razie czego do pokombinowania, thumbie niestety jest 22.2mm(nie bardzo mogę rozszerzyć obejmę - raczej nie przejdzie przez zagięcia) więc za wiele opcji nie mam...normalnie tak się nie jaram konwersją Propera jak tym projektem - niedoczekanie moje POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 no wez nie bujaj - rozszerz ta obejme - z alu jest nie peknie jak nie przesadzisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ...no i za dwie godziny musze wrócić złożonym(nareszcie) Monsterem do domu - pozostała jeszcze tylko owijka! twojastara: niestety nie dało się z rozszerzeniem obejmy - na pierwszym zdjęciu widać jak jest rozgięta na samym początku baranka(a co by to było na gięciach, ach): ...tak więc wykombinowałem podkładkę montowaną na kapsla z klina ze starego typu mostka(wpuszczanego do sterówki z kontrą), lekko ją ciachnąłem żeby nabrała bardziej miłego kształtu, a co najważniejsze: wszystko będzie nadal hulać z kapslem Średniawej jakości zdjęcia cykane komórczakiem przy niezbyt dobrym oświetleniu...więcej już dziś pstrykać nie będę, jutro dam konkretniejszą fotkę i mam nadzieję jakieś wrażenia z jazdy! I na deser tradycyjnie kiepska fota z wczorajszego wypadu z przyczepką do sklepu - zdobyłem +1 doświadczenia do driftowania z doczepką POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 wlasnie sobie pomyslalem, ze moglbys sprobowac podrobic podstawke kelly'ego uzywajac starego zbednego roga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ...a ja nie bardzo wiem o jaką podstawkę Ci hula? A nie wytrzymałem i jednak machnąłem parę fot, zrobiłem kółko na Mister Monsterze i...jestem wniebowzięty! Nie, nie zabiło mnie, po prostu jest to coś nowego, ciekawego, wydaje się jakby przód był amortyzowany(wpływ kiery jak sądzę) i nawet przełożenia nabrały innego...biegu Teraz pora na przejażdżke dłużsża drogą powrotną, nieco offroadu, barankowe drifty w śniegu...a wspominałem już że to moja pierwsza szosowa kiera? Więcej doznań zapewne jutrem, myślałem o zmianie opon na nieco węższe ale chyba póki co pozostanę przy Smart Sam'ach coby nie wprowadzac chaosu do objeżdżania nowego sprzętu POZDRo-:ver p.s.: heble(Hayes MX4) działają wyśmienicie - smiem stwierdzić że nawet lepiej niż ze zwykłymi V-klamkami(Promax) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Z ta kiera i manetka przy deklu rower prezentuje sie "kultowo". Podoba mje sie! Te lampki na gumkach to bym zamienil na Lezyne Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 no wez se googlnij kelly take-offs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Podziękował, w ogóle nie kojarzyłem tej firmy/patentu! Bardzo chciałbym ich wspomóc ale mnie nie stać, wolałbym kupić zapasowego Thumb'a S.A. za 1/3 pojedynczego Take Off'a Swoją drogą nie będzie ciężko mi przekładać manetkę przy okazji zmiany kierownika(podmiana łącznie z mostkiem, oczywiście pancerze heblowe też różne dla różnych kierek - 10 minut zabawy). A zbadawszy Kelly stronkę coś mi jednak poczęło świtać(EG3 i Double Whammy Knobby X)! Panda: dzięki bardzo, też mi się ten katajec średnio wizualnie podoba(Lezyne Femto pasowałby idealnie), ale za to ma baardzo szeroki kąt świecenia a o to głównie chodziło. Będę kombinować żeby go jakoś na "pół-stale" przyczepić na froncie, więc odpadnie problem gumek Po przejażdżce nieco dłuższej niż uprzednio jestem bardzo zadowolony z końcowego efektu, sądzę że mostek został dobrze dobrany, jedynym minusem jest lekki dyskomfort dłoni, ale to jak sądzę kwestia innego ułożenia punktu podparcia - coś czego jeszcze nie testowałem na własnym ciele na dłuższych sprintach niż rundka naokoło sklepu Niesamowite jak "zmienił" się rower - teraz jeszcze bardziej jestem pewien że mogłaby to być moja jedyna platforma którą używałbym na różne sposoby, np.: terenowy singiel, 3-biegowy cross, codzienna dojazdówka z bagażnikiem...jutro zamierzam wyskoczyć godzinę wcześniej w kierunku robo i przetyrać Monstera gdzieś po okolicznych krzakach! Nie móc się doczekać... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) <p><p>ejjjj nie zeby od razu kupowac kelly'ego (powinienes kojarzyc tego pana z filmu o historii repack'a - bejsbolowka, broda, ja rysiek ridel;) - mialem na mysli uzycie ROGA (mtb bar-end) jako podstawki, dodatkowego miejsca "obok" klamki. - ja tak montowalem gripa kiedys (chociaz w innym miejscu): Edytowane 25 Stycznia 2013 przez twojastara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi