Mod Team anarchy Napisano 16 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Jako, że mamy temat o 29" i stali napiszę takie spostrzeżenie z wczorajszego testowania (złożonego dla kumpla) Tytua Alumikusa XXIX (tak, tak-alumikusa): https://picasaweb.google.com/117547601064736857011/GARAZ#5765491946087101426 Pojechalim z Żonką na ulubione ścieżki. Ja na Tytusie ona na swojej stalowej konie-takiej małej sarnie (26" ,wideł sztywny cr-mo). Alumikus na "półflakach" FastTrackach Speca, Kona na łysawych już Conti MK 2,25. Po kilku km na naszym tzw "testowym odcinku" bruku - przy którym Paris-Roubaix to nasza A2 - proponuję zamianę. I co? I stalówka odczuwalnie nadal bardziej komfortowa! Mniej trzepie, mniej rzuca. Pomimo "małej kiszki". Sam od lat wierzę w komfort stali, ale ostatnie alu (i jedyne) miałem z 15 lat temu (juchem mu było) i myślałem-może kurde różnica nie jest aż tak duża, może coś przez lata w starym łbie się popieprzyło. Odetchnąłem z ulgą Ot to taka ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) I co? I stalówka odczuwalnie nadal bardziej komfortowa! Mniej trzepie, mniej rzuca... Dobrze mowisz! Powrot do stali po 10-ciu latach ujezdzania aluminium uwazam za przelomowe wydarzenie w mojej bikerowo-amatorskiej karierze Komfort dla dupki nie do pobicia. Sztywny widel rowniez uskuteczniam od niecalego roku i ... nie ma ch*ja we wsi, zeby ktos z amorem podskoczyl na podjazdach - lubie to Miekka kicha, carbo-kiera i o bolach nadgarstkow mozemy zapomniec. Ave rOOwer! Edytowane 17 Lipca 2012 przez kovaldesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 17 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Miekka kicha, carbo-kiera i o bolach nadgarstkow mozemy zapomniec. .. i łokcie na boki nie zapominajmy o tym (coś co kobietom przychodzi z trudem hehe) ps: Koval - to się nazywa Sarna w Błocie, aż miło spojrzeć! Edytowane 17 Lipca 2012 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 .. i łokcie na boki nie zapominajmy o tym (coś co kobietom przychodzi z trudem hehe) No właśnie: wuj wie dlaczego One tak mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 jeszcze wracajac do tematu przestrzeni na kolo - fotka pokazuje, ze sporo mozna ugryzc: oczywiscie teraz rower jest bardzo stabilny, idealnie na sakwy; przyblizajac kolo w przod i zakladajac bujacz licze, ze moglbym obejsc sie bez fulla (przynajmniej przez jakis czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 17 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Hej TwojaStara - za małe zdjęcia - nic nie widać :) ps: jeszcze kilka takich fot i dojedziemy do 50strony..... Edytowane 17 Lipca 2012 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam. No właśnie prawie każda kobieta ma te dziwnie ułożone łokcie. Wuj wie? Dlaczego, o co chodzi ? :D:D sorry za off ale bardzo mnie to interesuje pozdrower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 bo kobiety "wąsko chodzą", łokcie przy sobie, torebeczka majda koło nogi, kolanko o kolanko (po to im damki robią żeby nóg nie obijały o górną rurkę hehe). Mał_żonka - dopiero jak jej "odebrałem amora" i rower sprowadzilem do "pseudo sarny" zaczęła jeździć "szerzej" łokciami i "pracować w terenie". Ale jak tylko przesiada się na fula albo damkę to łokieć w łokieć. jak by magnesy tam miała albo co. To chyba tak jak z siedzeniem i nogami (kobieta do siebie, facet na zewnątrz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 bo kobiety "wąsko chodzą", łokcie przy sobie, torebeczka majda koło nogi, kolanko o kolanko (po to im damki robią żeby nóg nie obijały o górną rurkę hehe). Mał_żonka - dopiero jak jej "odebrałem amora" i rower sprowadzilem do "pseudo sarny" zaczęła jeździć "szerzej" łokciami i "pracować w terenie". Ale jak tylko przesiada się na fula albo damkę to łokieć w łokieć. jak by magnesy tam miała albo co. To chyba tak jak z siedzeniem i nogami (kobieta do siebie, facet na zewnątrz). No tak to ma sens Dzięki anarchy pozdrower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 bo kobiety "wąsko chodzą", łokcie przy sobie, torebeczka majda koło nogi, kolanko o kolanko (po to im damki robią żeby nóg nie obijały o górną rurkę hehe). Mał_żonka - dopiero jak jej "odebrałem amora" i rower sprowadzilem do "pseudo sarny" zaczęła jeździć "szerzej" łokciami i "pracować w terenie". Ale jak tylko przesiada się na fula albo damkę to łokieć w łokieć. jak by magnesy tam miała albo co. To chyba tak jak z siedzeniem i nogami (kobieta do siebie, facet na zewnątrz). anarchy, tak pieknie to wyjasniles, ze az nominowalem twojego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Celem odgrzania i odgrzebania tematu pozwolę sobie zaanonsować (P.T. Koledzy pewnie czytali, ale przecież nie może być tak, żeby polskie internety zmilczały ten temat jak nie przymierzając prawdę o Smoleńsku!) limitowaną serię 300 sztuk Salsa El Mariachi: Ta sama rama, w jeszcze innym, nie mniej smakowitym kolorze (panowie, którzy malują El Mariachi mają tę cechę, że perfekt trafiają w moje gusta: i ta zieleń, i ten błękit, a teraz ten oranż...), ale pozbawiona uchwytów pod pancerze przerzutkowe oraz haka pod zmieniarkę. Ktoś zamawia? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) ...cóż dodać.. przytoczę wykrzyczane w "dziwnych dniach": Orange is The Color Of My Revolution! ps: może tym się kierowali graficy Salsy? ps2: Olgierd kiedy finisz? Edytowane 24 Lipca 2012 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Finisz... w sumie to już niedługo chyba, bo mam praktycznie wszystko (prócz pancerza do przerzutki i linki ;-) Teraz muszę znaleźć pół godziny, żeby zanieść ramę i stery do nabicia, a później to już chyba z górki. Nawet w klucze do suportu zainwestowałem, bo to będzie pierwszy w życiu mój inny-niż-na-kwadrat! A u Ciebie? Jak tam Sareńka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) kurde.... bałem się tego pytania "już niedługo", z pewnością przed 5-6 sierpnia (bez względu czy będzie na tip-top czy nie) bo mam zamiar przetestować ją na Suwalszczyźnie. Wiem już, że "nie przerobię manetek" i "nie dokupię nowej sztycy". Czas i kasa. ps:A jeszcze mam do uszycia 4 sakwy, dwie torby na śpiwory na kierze i.. skończenie 2 projektów w biurze.... ech...wyszło jak zawsze Widelec - w ramach objazdu weekendowego z Kazafazą (wow!) miałem okazję porównać sztywność widła Rychtarowego (dł 440mm) i GT z 29er peace (czy jak mu tam). Różnica jest znaczna - Rychtar pracuje miękko przód-tył, GT jakby poddaje się dużo wolniej i bardziej "wołowato". Oczywiście coś za coś - Rychtar zdecydowanie bardziej komfortowy, GT pewniejszy w hamowaniu i skręcie. Coś czuję, że po 1 sezonie Rychtara powieszę na ścianie a jakąś Salsę pożenię z Sarną, ale nie mówmy "hop". Ps: zupełnie z innej beczki - Olgierd na 1 dzień - na te Trójmiejskie Kucie Stali pod koniec września nie dałbyś rady? było by fajnie Edytowane 24 Lipca 2012 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 No i u mnie micha uśmiechnięta - pan kurier właśnie zapodał mi przesyłkę z ramą - wychodzi na to iż hapi end wieczorem będzie! Już oczy rozognione lustrują przedmiot, łapy trzęsące się(nie, to nie wina wczorajszej konsumpcji;) macają piękne kształty które niebawem "się złożą" w jeżdżące wielkokiszkowe szaleństwo! No, to teraz damy czadu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Czekamy na efekt końcowy i zdjęcia wieczorem! pozdrower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 .. ufff doszło..! no to masz fajny dzionek przed sobą... Jak by co (spotkanie, rower itd) pisz na smsa. Osobiście chętnie oglądnę obgadywany napinacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) no to masz fajny dzionek przed sobą... ...no nie do końca, bo wycieczkę po mieście zaplanowaną mam niestety, już najchętniej bym ulepił to wszystko(aczkolwiek na kołach już stoi;) także dzisiaj wieczorem chyba się "pokłócę" z Rodziną i zamknę w szpejowni z imbusami w łapsku! Anarchy, w kontakcie jak najbardziej, trzeba poznać korbę z Kretem tudzież okazać Brooks'a i zapoznać się z Sarną POZDRo-:ver ...no to uciekam, jeszcze dwa zajawkowe fociszony dla podgrzania atmosfery: Anarchy, zanim sie obaczymy łapaj linka do kilku fotek napinacza...jeśli potrzebujesz "na biegu" ich więcej i w lepszej rozdzielczości to jestem pewien że Olgierd pomoże bo posiada taki sam, jeno iż biały! Picasa Web Albums - tom fazer - ... POZDRo-:ver Edytowane 24 Lipca 2012 przez kazafaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Widelec - w ramach objazdu weekendowego z Kazafazą (wow!) miałem okazję porównać sztywność widła Rychtarowego (dł 440mm) i GT z 29er peace (czy jak mu tam). Różnica jest znaczna - Rychtar pracuje miękko przód-tył, GT jakby poddaje się dużo wolniej i bardziej "wołowato". Oczywiście coś za coś - Rychtar zdecydowanie bardziej komfortowy, GT pewniejszy w hamowaniu i skręcie. Coś czuję, że po 1 sezonie Rychtara powieszę na ścianie a jakąś Salsę pożenię z Sarną, ale nie mówmy "hop". Na ile trzeba się przygotować na widelec od Rychtarskiego? Możesz wrzucić jakieś foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 350zł za około kilogram stali (przy skróconej sterówce to i poniżej 1kg). Długość, offset i korona wg Twojego widzimisię. Osobiście jeden z ładniejszych widłów jakie znam (ale to tylko moje zdanie). Nawet mocowanie pod bagażnik i sakwy możesz zamówić.Trzyma dobrze koło podczas hamowania. Co do fot - jak skończę projekt albo (jak się spieszy) daj na PW maila -podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 pyt.; przymierzal ktos moze do rometa 9er'a widelec 120mm? (jak sie nie myle to okolo 505-510mm w zal. od producenta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 ...no to pojeżdżone lekko - mała pętelka po Wkrzańskiej i okolicach, pierwsza rzecz - mostek zdecydowanie za długi! W pojedynku "onłana" z Rometem jednym z argumentów "za" była długość górnej rury - Romciu za krótki mi się wydawał przynajmniej na papierze...ale tu przesadziłem w zupełnie drugą stronę Trochę się poratowałem przesunięciem siodła ale i tak jestem rozwieszony jak sznur do suszenia prania. Zaraz zapodam 15mm krótszy i oj, lepiej żeby pasował! Niebawem ciąg dalszy testów, i jak już będzie cacy to zafocę go czymś normalniejszym niż telefon... Olgierd - gdzie rower? POZDRo-:ver p.s.: któś wie czy RaRa 2,4" tam upakuję? Po zmianie z Kend Karma miałbym ok. 150g oszczędności na kole! Stary się robię, no co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 p.s.: któś wie czy RaRa 2,4" tam upakuję? Po zmianie z Kend Karma miałbym ok. 150g oszczędności na kole! Stary się robię, no co... zdjęty u mnie akurat, jedyne co pamiętam że ma ok 3- 4 mm więcej od normalnego, i na szer, i na wys. Nie miał 2,4 cala szerokości Ale żeby był jakiś lekki ponad miarę to nie powiem. Zwykły był koło 580, a 2,4 może zważę niebawem, ale był cięższy niż pudełkowa deklaracja. Inna sprawa, że fajnie się na nim jeździ. Na tyle właśnie, i cenę miał zacną bo chyba 110 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 kazafaza- mam "luzem" mostek koło 50mm/31,8 - jak byś chciał na testy - dawaj! (póki jestem) ps:A tak pozatem-Panowie może byśta się określili w "trekking z elementami..." w zakresie Trójmiejskiego Kucia Stali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 To ja może -- zanim ktoś ukradnie temat do któregoś z żywotnych wątków o sześćsetpięćdziesiątbe -- wkleję tu zajumane za BikeRumor zdjęcie stalowego Ritcheya na 650B właśnie (czyli, tak, tak, zgadliście: P-275): I wszystko fajnie-pięknie, nawet te haki przeżyję, ale te stery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi