Olgierd Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Teraz nie umiem znaleźć, ale jakiś gość na anglojęzycznym forum opisywał, że daje sobie radę w ten sposób, że zakłada zacisk dopiero po zamocowaniu koła. Aczkolwiek (tak mi się wydaje) wiąże się to z tym, że zdjęcie koła musi poprzedzać rozmontowanie zacisku. O, znalazłem. Tutaj człek się dzieli swoimi wrażeniami nt. kompatybilności ramy Inbred w wersji slot z hamulcem Avid BB7. p.s.: celem sprostowania - moj bajk nie cierpi na rozczworzenie jazni, po prostu nie ma jeszcze nazwy a wiec wszelkie idee, pomysly, sugestie mile widziane! Temat przewodni: zielen. Daj jakieś poglądowe zdjęcie, będzie łatwiej się skupić, coś się wymyśli ;-) Nb. moim zdaniem tylko żeńskie imię... mnie by jakoś tak głupio brać między nogi rower, do którego mówiłbym per on ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 ... wszelkie idee, pomysly, sugestie mile widziane! Temat przewodni: zielen... Olgierd dobrze pisze co do babskiego nazewnictwa. Ja bym sie nie pierd... i nazwal po prostu 'green bitch' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Wstrzą mózgu, noc w szpitalu...takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Koval-subtelny jak zawsze Ale green bitch jest "przyjemne". Z innej dziedziny (auta)-kumpel miał kiedyś starego uno-był dla nas kultowy i na imię mu było "błękitna strzała", nasza toyota jest zielona i nazywa się po prostu "żaba". Jeśli Kazafazy maszyna będzie takowa, rozkraczna, rozlazła i parchata może "żaba" było by właściwe? Krótko, po polsku, i kiczem wali na odległość mili. Olgierd... utożsamiasz rower z kobietą? taki to nawet ja zboczony nie jestem....Rower to taki "dobry kumpel" ,choć my mu dajemy w doopę a on za to nam sprawia przyjemność hehehe Wiewiór-co Ty piszesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Wstrzą mózgu, noc w szpitalu...takie tam Ale jak to? Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Już OK, wczoraj byłem na Prophecie, leżałem na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Już OK, wczoraj byłem na Prophecie, leżałem na trasie. A mówią starsi, tłumaczą: synku, jeździj singlem i na sztywniaku...! ;-) A tak na poważnie: wydupcyłeś się? Łeb rozbity? Kości całe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Dobra, jestem już w domu. Zaraz wreszcie zjem coś sensownego od wczorajszego śniadania. Ad rem, sobota - pośmigałem dużo z kumplem na Jurze, brałem Rometa. Potem cudem zdążyliśmy na pociąg, a po powrocie szybki obiad i z kumplami na mecz i piwo. Na drugi dzień chyba się odpowiednio nie zregenerowałem, było jeszcze cieplej, wziąłem fulla i pojechaliśmy (podobno) na traskę FR/DH do Grodźca (Będzin, góra Św. Doroty). Odkąd wczoraj zamknąłem drzwi i wyszedłem z rowerem nic nie pamiętam. Na trasę jest kawał drogi, dobre 15km w otwartym terenie. Gleba była na 1 zjeździe, który dobrze znam. Wyrżnąłem na bardzo prostym odcinku, na samym końcu. Nie pamiętam gleby, jazdy, powrotu autem, ani jazdy na miejsce. Jestem śladowo obdarty, ale mięśnie poobijane. Chyba się odbiłem ramieniem od drzewa - otarcie na wierzchu dłoni, na przedramieniu i krwiaki na samym ramieniu, prawa łopatka boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) Nie pamiętam gleby, jazdy, powrotu autem, ani jazdy na miejsce. Jestem śladowo obdarty, ale mięśnie poobijane. Chyba się odbiłem ramieniem od drzewa - otarcie na wierzchu dłoni, na przedramieniu i krwiaki na samym ramieniu, prawa łopatka boli. Zrobili Ci pełne badania typu CT albo MR głowy? Edytowane 18 Czerwca 2012 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 ...Odkąd wczoraj zamknąłem drzwi i wyszedłem z rowerem nic nie pamiętam. Tylko wspolczuc... ale najwazniejsze, ze jestes na swoich nogach. PozdrOOwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Olgierd... utożsamiasz rower z kobietą? taki to nawet ja zboczony nie jestem....Rower to taki "dobry kumpel" ,choć my mu dajemy w doopę a on za to nam sprawia przyjemność hehehe Widzisz, i tu mnie masz... Nie utożsamiam roweru z kobietą. Ale jakoś tak już mam, że od zawsze wolałem koleżanki od kolegów ;-) selawi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Daj jakieś poglądowe zdjęcie, będzie łatwiej się skupić, coś się wymyśli ;-) A prosze bardzo: kovaldesign: Twoja propozycja bedzie brana pod uwage anarchy: Dzieki, mam za duzo znajomych(obu plci zeby bylo smieszniej) z ta ksywa...wystarczy! Wiewior: 1.: wracaj szybko do zdrowia i na trasy! 2.: "Wstrzą mózgu, noc w szpitalu...takie tam " <- myslalem przez chwile ze to Twoje propozycje itr: "Gil Kermita" - podoba mie sie, aczkolwiek wolalbym cos krotszego! Przypominam iz w tym "konkursie" nie ma nagrody glownej ani nawet nagrody pocieszenia! Moge co najwyzej dac +1 reputacji POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 GRINDA? skojarzenie polskiej pindy (łajzy, luzaczki ) z greenem, plus drynda (dzwoni, terkocze, stuka) OCZYWIŚCIE większośc powyższych skojarzeń ma się nijak do Twej Cudownej Maszyny Jezdnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 hhmmm...ciekawa propozycja! Kojarzy mi sie z grind'em(trik na deskorolce - kiedys sie tak bawilem;) lub grinder'em - a takie tam urzadzenie do zielonych lisci Kolega anarchy nieznacznie wysuwa sie na prowadzenie! Dzieki i POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Green-Eyed Monster (od uczucia, które nieładnie wzbudza) ewentualnie Juicy Green ewentualnie Liana Del Rey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Lady Gree? a może zapożyczone... Greenpeace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Zdjęcia z soboty - Podzamcze koło Ogrodzieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ten punkt ode mła Wiewiór za cykl fotograficzny "nostalgiczne spotkanie międzypokoleniowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 morfish: dzieki za pomoc! Wydaje mi sie ze propozycja Greenpeace(ew. green piss;) pasuje mi najbardziej Wielkie dzieki dla plodnego anarchy, ktory sypie nazwami niczym asami z rekawa...masz chlopie piwo Bosman'a u mnie a Sarna naklejke! Wiewior: faktycznie ciekawe zdjecie roznych pokolen ZZR! Gdybym ja skladal Romka to fajnie byloby go machnac takim zielonym jak w Wigrach, do tego zaprojektowac naklejki typu "Wigry 29" POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) A mnie -- polskiego tradycjonalistę -- odstręczają amerykaniskie imiona (chociaż sama w sobie wiara, że roweru może mieć wyłącznie żeńskie imię ma brytyjskie korzenie -- wszakże u nich każdy statek czy okręt to she). Pomądrzywszy się tedy rzucam następujące, nieco dadaistyczne, ale fajne (bo moje! ;-) propozycje: Pasikońka względnie Pasikoniczynka -- bo zielona jest jak pasikonik, no i jak koniczynka; Łączka względnie Zielonołączka -- bo zielona jest jak łączka także; Omszała względnie Omszałka -- bo jak coś mchem jest porośnięte, to też jest zielone; Jakbym jeszcze pogłówkował to pewnie coś by do tej głowy przyszło, ale już mi się nie chce ;-) A to jeszcze zarzucę kilka obrazków dla okrasy. Edytowane 18 Czerwca 2012 przez Olgierd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Popiórkowany jest akurat ten zielony, w zasadzie jak dla mnie jedyna słuszna nazwa to "Ludwik" nie widzę inaczej i proszę mi się tu nie pienić.....ani to kolor kermitiery ani glutówy, z wigrami się nie kojarzy ani z huraganem, nawet "gas green gras" nie pasuje. Najbliżej tej zieleni do zieleni parkowo-ławkowej, ale nazwać rower " Ławka" to za bardzo usadza... Jeszcze jeden zielony kolor pasuje, w toni dryfuje: "Glon" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Popiórkowany jest akurat ten zielony, w zasadzie jak dla mnie jedyna słuszna nazwa to "Ludwik" ..... Ha! Jak dla mnie to trafione w dziesiatke! Krotko, po polsku i do rzeczy Jak kazafaza tego nie kupi to bede rozczarowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Ludwik! Brawo! "Bylim z Ludwikiem w lesie hehe Ale dałem ludwikowi w doopę...! (?) No to się "zmarło" Ludwiczkowi " hehehe Jestem "za"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) itr: zakonczyles konkurs! KUPUJE! pozostalo zrobic naklejki z jedynie slusznym logo Ludwik i wlepic w rame! Cie kiedys dorwe to Cie usciskam i wzniesiem toast okazjonalny! anarchy: przykro mi, Twoja propozycja otrzymuje nagrode pocieszenia Wielkie dzieki dla wszystkich za pomysly! Milego dzionka POZDRo-:ver EDIT: oho, no i mam pol diabla postow na forum! Edytowane 20 Czerwca 2012 przez kazafaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi