Skocz do zawartości

[rower] Romet 29er, czyli pretekst do dyskusji o stali

Wiewiór

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz nie umiem znaleźć, ale jakiś gość na anglojęzycznym forum opisywał, że daje sobie radę w ten sposób, że zakłada zacisk dopiero po zamocowaniu koła. Aczkolwiek (tak mi się wydaje) wiąże się to z tym, że zdjęcie koła musi poprzedzać rozmontowanie zacisku.

O, znalazłem. Tutaj człek się dzieli swoimi wrażeniami nt. kompatybilności ramy Inbred w wersji slot z hamulcem Avid BB7.

p.s.: celem sprostowania - moj bajk nie cierpi na rozczworzenie jazni, po prostu nie ma jeszcze nazwy a wiec wszelkie idee, pomysly, sugestie mile widziane! Temat przewodni: zielen.

Daj jakieś poglądowe zdjęcie, będzie łatwiej się skupić, coś się wymyśli ;-)

Nb. moim zdaniem tylko żeńskie imię... mnie by jakoś tak głupio brać między nogi rower, do którego mówiłbym per on ;-)

• Mod Team

Koval-subtelny jak zawsze :)

Ale green bitch jest "przyjemne". Z innej dziedziny (auta)-kumpel miał kiedyś starego uno-był dla nas kultowy i na imię mu było "błękitna strzała", nasza toyota jest zielona i nazywa się po prostu "żaba". Jeśli Kazafazy maszyna będzie takowa, rozkraczna, rozlazła i parchata może "żaba" było by właściwe? :) Krótko, po polsku, i kiczem wali na odległość mili.

Olgierd... utożsamiasz rower z kobietą? taki to nawet ja zboczony nie jestem....Rower to taki "dobry kumpel" ,choć my mu dajemy w doopę a on za to nam sprawia przyjemność hehehe

Wiewiór-co Ty piszesz???

Dobra, jestem już w domu. Zaraz wreszcie zjem coś sensownego od wczorajszego śniadania.

Ad rem, sobota - pośmigałem dużo z kumplem na Jurze, brałem Rometa. Potem cudem zdążyliśmy na pociąg, a po powrocie szybki obiad i z kumplami na mecz i piwo.

Na drugi dzień chyba się odpowiednio nie zregenerowałem, było jeszcze cieplej, wziąłem fulla i pojechaliśmy (podobno) na traskę FR/DH do Grodźca (Będzin, góra Św. Doroty).

Odkąd wczoraj zamknąłem drzwi i wyszedłem z rowerem nic nie pamiętam.

Na trasę jest kawał drogi, dobre 15km w otwartym terenie. Gleba była na 1 zjeździe, który dobrze znam. Wyrżnąłem na bardzo prostym odcinku, na samym końcu. Nie pamiętam gleby, jazdy, powrotu autem, ani jazdy na miejsce. Jestem śladowo obdarty, ale mięśnie poobijane. Chyba się odbiłem ramieniem od drzewa - otarcie na wierzchu dłoni, na przedramieniu i krwiaki na samym ramieniu, prawa łopatka boli.

Nie pamiętam gleby, jazdy, powrotu autem, ani jazdy na miejsce. Jestem śladowo obdarty, ale mięśnie poobijane. Chyba się odbiłem ramieniem od drzewa - otarcie na wierzchu dłoni, na przedramieniu i krwiaki na samym ramieniu, prawa łopatka boli.

Zrobili Ci pełne badania typu CT albo MR głowy?

Edytowane przez itr

Olgierd... utożsamiasz rower z kobietą? taki to nawet ja zboczony nie jestem....Rower to taki "dobry kumpel" ,choć my mu dajemy w doopę a on za to nam sprawia przyjemność hehehe

Widzisz, i tu mnie masz...

Nie utożsamiam roweru z kobietą. Ale jakoś tak już mam, że od zawsze wolałem koleżanki od kolegów ;-) selawi! :)

Daj jakieś poglądowe zdjęcie, będzie łatwiej się skupić, coś się wymyśli ;-)

A prosze bardzo:

DSC_3495.JPG

kovaldesign: Twoja propozycja bedzie brana pod uwage ;)

anarchy: Dzieki, mam za duzo znajomych(obu plci zeby bylo smieszniej) z ta ksywa...wystarczy!

Wiewior: 1.: wracaj szybko do zdrowia i na trasy! 2.: "Wstrzą mózgu, noc w szpitalu...takie tam ;)" <- myslalem przez chwile ze to Twoje propozycje :teehee:

itr: "Gil Kermita" - podoba mie sie, aczkolwiek wolalbym cos krotszego! :)

Przypominam iz w tym "konkursie" nie ma nagrody glownej ani nawet nagrody pocieszenia! Moge co najwyzej dac +1 reputacji :D

POZDRo-:ver

hhmmm...ciekawa propozycja!

Kojarzy mi sie z grind'em(trik na deskorolce - kiedys sie tak bawilem;) lub grinder'em - a takie tam urzadzenie do zielonych lisci :teehee:

Kolega anarchy nieznacznie wysuwa sie na prowadzenie! :w00t:

Dzieki i POZDRo-:ver

morfish: dzieki za pomoc! Wydaje mi sie ze propozycja Greenpeace(ew. green piss;) pasuje mi najbardziej ;) Wielkie dzieki dla plodnego anarchy, ktory sypie nazwami niczym asami z rekawa...masz chlopie piwo Bosman'a u mnie a Sarna naklejke!

Wiewior: faktycznie ciekawe zdjecie roznych pokolen ZZR! Gdybym ja skladal Romka to fajnie byloby go machnac takim zielonym jak w Wigrach, do tego zaprojektowac naklejki typu "Wigry 29" :)

A mnie -- polskiego tradycjonalistę -- odstręczają amerykaniskie imiona (chociaż sama w sobie wiara, że roweru może mieć wyłącznie żeńskie imię ma brytyjskie korzenie -- wszakże u nich każdy statek czy okręt to she).

Pomądrzywszy się tedy rzucam następujące, nieco dadaistyczne, ale fajne (bo moje! ;-) propozycje:

Pasikońka względnie Pasikoniczynka -- bo zielona jest jak pasikonik, no i jak koniczynka;

Łączka względnie Zielonołączka -- bo zielona jest jak łączka także;

Omszała względnie Omszałka -- bo jak coś mchem jest porośnięte, to też jest zielone;

Jakbym jeszcze pogłówkował to pewnie coś by do tej głowy przyszło, ale już mi się nie chce ;-)

A to jeszcze zarzucę kilka obrazków dla okrasy.

4704302956_6b00e1b4b7_b.jpg

4712895520_57cb222a0a_b.jpg

5799602445_a2ed27a08a_b.jpg

4779442215_9f83593607_b.jpg

4907659565_4b50a054c8_b.jpg

Edytowane przez Olgierd

Popiórkowany jest akurat ten zielony, w zasadzie jak dla mnie jedyna słuszna nazwa to "Ludwik" :sick: nie widzę inaczej i proszę mi się tu nie pienić.....ani to kolor kermitiery ani glutówy, z wigrami się nie kojarzy ani z huraganem, nawet "gas green gras" nie pasuje. Najbliżej tej zieleni do zieleni parkowo-ławkowej, ale nazwać rower " Ławka" to za bardzo usadza...

Jeszcze jeden zielony kolor pasuje, w toni dryfuje:

"Glon"

itr: zakonczyles konkurs! KUPUJE! pozostalo zrobic naklejki z jedynie slusznym logo Ludwik i wlepic w rame! Cie kiedys dorwe to Cie usciskam i wzniesiem toast okazjonalny!

anarchy: przykro mi, Twoja propozycja otrzymuje nagrode pocieszenia ;)

Wielkie dzieki dla wszystkich za pomysly! Milego dzionka :)

EDIT: oho, no i mam pol diabla postow na forum!

Edytowane przez kazafaza