Franiuu Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Mam takie pytanie. planuję zakup nowego amortyzatora. znalazłem fajną okazję http://allegro.pl/rock-shox-recon-silver-tk-100-mm-air-i1996688443.html i chciałbym zapytać, co o tym sądzicie? Zmierzyłem moją rurę sterową. ma prawie 19cm, z trzema podkładkami dystansowymi, więc długość nie powinna stanowić problemu. Mocowanie hamulca też pasuje - PM. myślicie, ze to nie żadna ściema? cena jest bardzo atrakcyjna, nie powem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Ten Recon jest zdemontowany z jakiegoś seryjnego roweru, dlatego ma przycięta rurę. IMO żadna okazja, zwłaszcza za tą wersję Recona. Wolałbym Epicona lub poszukać Recona, takiego, jak np ten: http://allegro.pl/rock-shox-recon-xc-2009-i1945375794.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Recon dobry amor za rozsądne pieniążki. Mam wersję race z MC i spisuje się bardzo dobrze. Konserwacja prosta. Wolałbym ten pierwszy bo ma blokadę i czasem się przydaje choć z manety byłoby lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 premier2 ale z tym Reconem XC to jest coś nie tak, jakby nie można go wcale zablokować - w miejscu blokady jest jedynie jakaś zaślepka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Jak dla mnie to tam jest normalna blokada.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 To ja czegoś tu nie ogarniam... http://www.synkros.pl/data/gfx/pictures/large/8/3/1638_4.jpg?989981 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Wybacz, myślałem, że o pierwszym mówisz. Tu jest faktycznie wersja bez blokady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Co nie zmienia faktu, że jest to ciekawsza wersja Recona. Ma anodowane na złoto aluminiowe golenie, obstawiam, że jest ok 200g lżejszy od wersji TK. Bez blokady też da sie jeździć, sam mam jeden rower bez blokady, a w tym z blokada używam jej tylko w przypadku dłuższych odcinków po asfalcie. Ten Recon w wersji TK wygląda, jak jakaś uboższa Tora w nowej szacie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Blokada to rzecz gustu. Ja mam, czasami zdarzy mi się użyć, ale gdybym jej nie miał to ani trochę by mnie to nie bolało W końcu to rower mtb.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.