Wlewik Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Witam. Właśnie zaopatrzyłem sie w rower Kross Street Scraper. Rower otrzymałem w większości złożony i wyregulowany poza np hamulcami, a konkretnie przednim hamulcem Shimano Alfine. Chodzi o to że szczęka hamulcowa ociera o tarczę od strony koła. Próbowałem wyregulowac hamulec przy pomocy śrub mocujących ale już bardziej szczeki od tarczy oddalic sie nie da. Czy sa moze jakies inne metody regulacji poza śrubami mocujacymi hamulec? Acha. Dodam jeszcze ze na przedniej tarczy sa luzy, po zablokowaniu kolo lekko sie porusza. Wiem ze to kwestia dokrecenia zacisku hamulca. Zostanie to zrobione przy najblizszej wizycie w serwisie. Mysle ze nie ma to wplywu na to ze klocek dotyka do tarczy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikermen Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Jak już nie ma innej możliwości to można włożyć po jednej cieniutkiej podkładce pomiędzy amortyzator a adapter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wlewik Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Zapomniałem dodac ze rower jest nowy. I wyzej chodziło mi oczywiscie o zacisk tarczy a nie hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Tarcza niedokręcona, trzeba dokręcić. Regulacja zacisku: odkręcasz śruby mocujące zacisk do adaptera, wciskasz klamkę, dokręcasz śruby, tyle. Przy nowym hamulcu klocki mogą lekko trzeć o tarczę zanim się dotrą. Polecam zainwestować w porządnego multitoola i nie latać do serwisu z duperelami typu regulacja/dokręcenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 tylko jeżeli tarcza niedokręcona to będzie potrzebny klucz do kaset bo zdaje się że to cl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchris Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Jeżeli już idziesz do serwisu w sprawie dokręcenia tarczy to niech ci wyregulują przy okazji hamulec. Chyba sporo więcej nie policzą za ustawienie zacisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wlewik Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Metode na zaciśnieta klamke juz wypróbowałem. Nic to nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Metode na zaciśnieta klamke juz wypróbowałem. Nic to nie zmieniło. mam taki rower i co prawda teraz mam amorek ncx,ale fabryczny sztywny widelec był najnormalniej zwichrowany(made in china wybite) może twój jest za bardzo krzywy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Kolega kupował tego Krossa w wakacje i był podobny problem. Jak dobrze pamiętam, to miał krzywą tarczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.