Gavron Napisano 26 Lutego 2006 Napisano 26 Lutego 2006 IMO to nie jest oznaka zapowietrzenia hampla - jeżeli chcecie żeby "łapał" Wam od razu kiedy wciśniecie to podregulujcie sobie położenie tłoczka za pomocą małego imbusa przy klamce. co do tej tarczy to ciężko mi coś na jej temat powiedzieć, ale chyba powierzchnia tej Shimanowskiej jest troszkę większa - tarcza nie wygląda źle (raczej nie jest to totalna kicha ) - chyba jest od takiego kompletu ( http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_brake/accentbs_01.htm )
Andys Napisano 26 Lutego 2006 Napisano 26 Lutego 2006 IMO to nie jest oznaka zapowietrzenia hampla ... Też tak sądzę, że nie musi to być wina zapowietrzenia hamulca ...jeżeli chcecie żeby "łapał" Wam od razu kiedy wciśniecie to podregulujcie sobie położenie tłoczka za pomocą małego imbusa przy klamce. Tu się nie zgodzę, w 535 śrubka w klamce służy jedynie do regulacji odległości klamki od kierownicy, niestety nie można nią regulować luzu roboczego klamki, a szkoda
Gavron Napisano 26 Lutego 2006 Napisano 26 Lutego 2006 A to przepraszam za błąd - myślałem że jest tak samo jak w 525
birdman Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 A to przepraszam za błąd - myślałem że jest tak samo jak w 525 bo jest; bynajmniej u mnie;
Gavron Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 A widzisz, u mnie to dziala też do regulacji luzu roboczego. A który masz rocznik?
Andys Napisano 1 Marca 2006 Napisano 1 Marca 2006 Hmm ... zaciekawiliście mnie. Pisząc o śrubie do regulacji odległości klamki od kierownicy, miałem na myśli śrubę, będącą w rzeczywistości osią tłoczka z końcówka na malutki klucz imbusowy. Przy jej wykręcaniu klamka odsuwa się od kierownicy, przy wkręcaniu - przybliża. Nie zauważyłem jednak aby regulacja tą śrubą miała jakikolwiek wpływ na skok jałowy klamki. Czy o czymś nie wiem?
birdman Napisano 1 Marca 2006 Napisano 1 Marca 2006 deore 535 to raczej tylko rocznik 2006; ta mala srubka (oczywiscie to tylko moja teoria) w klamce reguluje pocztkowa pozycje tloczka; im bardziej sie ja wykreci tylm tloczke bardziej cofniety i hamulec poznij zaczyna lapac i na koncu dysponuje mniejsza sila; im sruba bardziej wkrecona tym tloczke bardziej przesuniety do przodu i hamulec szybciej reaguje oraz dysponuje wieksza sila zacisku; bynajmniej ja tak to widze; nie wiem czy faktycznie ta sruba reguluje odleglosc tloczka jednak takie sa wlasnie efekty jej uzywania; z reszta podobnie bylo w magurach hs-11 ktore kiedys mialem i zapewne jest we wszystkich hamulcach hydraulicznych (o ile nie maja jakiegos innego patentu); bo przeciez musi byc jakas mozliwosc regulacji sily hamowania;
Andys Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 ta mala srubka (oczywiscie to tylko moja teoria) w klamce reguluje pocztkowa pozycje tloczka; im bardziej sie ja wykreci tylm tloczke bardziej cofniety i hamulec poznij zaczyna lapac i na koncu dysponuje mniejsza sila; im sruba bardziej wkrecona tym tloczke bardziej przesuniety do przodu i hamulec szybciej reaguje oraz dysponuje wieksza sila zacisku; bynajmniej ja tak to widze Chciałbym aby było tak, jak piszesz. Po dogłębnej analizie doszedłem do wniosku, że kręcąc osią tłoczka wcale nie ruszasz tłoczkiem (oś się nie wkręca ani nie wykręca), oś działa jedynie jako ślimak na którym zamocowana jest tulejka łącząca oś tłoczka z klamką, w związku z tym że oś tłoczka, a co za tym idzie i sam tłoczek nie zmieniają swojego położenia, rusza się jedynie klamka oddalając się lub zbliżając od kierownicy. Czyli nadal będę się upierał, że w klamkach od Deore 535 '06 jedyna "śruba" (w rzeczywistości będąca osią), służy jedynie do regulacji odległości klamki od kierownicy
Jarod Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Ja się zgadzam z Andysem w moich Lxach 2005 kręcąc tą śrubką zmienia się tylko odległość klamek od kierownicy. Nic poza tym sie nie dzieje.
czaja188 Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Chciałbym aby było tak, jak piszesz. Po dogłębnej analizie doszedłem do wniosku, że kręcąc osią tłoczka wcale nie ruszasz tłoczkiem (oś się nie wkręca ani nie wykręca), oś działa jedynie jako ślimak na którym zamocowana jest tulejka łącząca oś tłoczka z klamką, w związku z tym że oś tłoczka, a co za tym idzie i sam tłoczek nie zmieniają swojego położenia, rusza się jedynie klamka oddalając się lub zbliżając od kierownicy. Czyli nadal będę się upierał, że w klamkach od Deore 535 '06 jedyna "śruba" (w rzeczywistości będąca osią), służy jedynie do regulacji odległości klamki od kierownicy Z teoria sie też zgode ale.... nie jest to jedyna śrubka. Jak mocno docisniesz klamke to zobaczysz srubke TĄ śrubkę
birdman Napisano 6 Marca 2006 Napisano 6 Marca 2006 no ale przeciez im dalej odsunieta klamka tym wiecej tloka wcisniesz, czyli mocniej zahamujesz
Andys Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 no ale przeciez im dalej odsunieta klamka tym wiecej tloka wcisniesz, czyli mocniej zahamujesz niezupełnie, gdyż skok tłoka jest stały (bez względu na pozycję początkową klamki). Tłok zawsze pracuje w całym zakresie. Jedyny problem może wystąpić gdy ustawisz pozycję początkową klamki tak, że po naciśnięciu klamka spotka się już z kierownicą, a tłok nie dojdzie jeszcze do samego końca, jest to jedyny przypadek gdy pozycja początkowa klamki wpłynie na jakość hamowania, wynikający z niewłaściwego ustawienia.
birdman Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 no to moze mi wytlumaczysz jakim cudem ragulacja ta sruba wplywa na sile hamowania? bo u mnie wlasnie tak sie dzieje; i bynajmniej klamka nigdy kierwonicy nie dotyka
Andys Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 no to moze mi wytlumaczysz jakim cudem ragulacja ta sruba wplywa na sile hamowania? bo u mnie wlasnie tak sie dzieje Nie wytłumaczę Ci, gdyż nie posiadam szklanej kuli , jedyna sensowna odpowiedź jaka przychodzi mi na myśl to ... sugestia? , lub poprostu mamy inne klamki do tych samych hamulców. Proponuję zakończyć tą dyskusję akademicką, cieszę się, że masz możliwość regulacji siły hamowania w swoich hamulcach, której ja nie posiadam EOT
bajuwookierun Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 w hayesie jest identycznie:) wiem miał być koniec. reguluje się jedynie odległość klamki od kiery i wpływa to jedynie tak że jak ustawisz ją daleko to zacznie łapać porządnie w połowie wtedy kiedy masz najwięcej siły w łapach bo potem już jest bliżej kiery i jest mniej wygodnie...ale naciągana teoria co:) ale nieważne...u mnie jest tak samo - reguluje się odległość li tylko. Pozdrawiam
birdman Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 tak dzisiaj posiedzialem nad hamplami i potestowalem ta srubke; i to chyba faktycznie jest kwestia tego ze gdy klamka lapie w wyzszym punkcie to lepiej mi sie hamule... no to skoro w klamce nie ma regulacji to gdzie ona jest? bo chyba mi nie powiecie ze nie ma zadnej?
Gavron Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 Niestety tez sprawdziłem dokładnie - brak regulacji luzu roboczego Ale da się przeżyć
birdman Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 pewnie zamiast tego jest ta automatyczna regulacja odleglosci klockow... tylko jak to niby dziala?
Schwefel Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 W miarę zużycia klocków do tłoczków napływa więcej płynu hamulcowego i zachowują stałą odległość od tarczy.
birdman Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 no jak to w teori wyglada to niby wiem... ale jak to jest w praktyce zrobione?
Schwefel Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 Nie rozumiem pytania W praktyce tak to jest, że działa i tyle.
birdman Napisano 7 Marca 2006 Napisano 7 Marca 2006 zastanawia mnie poprostu konstrukcja srodka zacisku...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.