Skocz do zawartości

[tarcze] Avid G3CS 160 mm zamiast tarcz od formula RX

YgreK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema.

Szybka piłka. Czy tarcze Avid G3CS 160 mm będą pasowały do Formula RX i do moich kół Mavic Crossride? Te tarcze od formuly są jak papier.

Pozdrawiam

YgreK

Napisano

Też mi się wydaję że powinno działać? Przecież wszystkie tarcze (przynajmniej spora większość) to jeden standard szerokości czyli 2mm no czasem 1,7mm

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Tarcza do mnie doszła. Chciałem wczoraj ją założyć ale mam pewien problem. Mam normalne imbusy i chciałem odkręcić tarczę przymocowaną do koła i okazało się, że moje imbusy nie pasują. 4mm jest za duży, 3 mm za mały. Może ktoś mi podpowiedzieć jakie imbusy powinienem mieć? 3,5 mm a może to w calach potrzebuje imbus?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę może tutaj. Czy tarcza na zdjęciu jest założona poprawnie? Niestety nie ma na niej strzałki kierunkowej więc nie wiem czy ma znaczenie kierunek

b22467bf-4e57-918a.jpg

• Mod Team
Napisano

Kierunek nacięć nie ma większego znaczenia, jedynie chodzi o oddawanie ciepła, jedne tarcze maja tak, inne inaczej.

Znaczenie mają jak to ładnie kolega napisał ramiona tarczy, które muszą być tak jak na zdjęciu ze względu na naprężenia.

Jest dobrze i tyle ;)

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Będą działać idealnie z formulami RX. Nie ma lepszych tarcz do tych hamulców.

Andrew, a mógłbyś je porównać do nowych XT z ice tech ?

Szczególnie pod względem łatwości regulacji (czy szerokość tarczy ma tu znaczenie?) i głośności pracy (pisków podczas hamowania).

Czy tarcza avida 185 nie wymusi zastosowania adaptera avida ? Jak wiadomo do rx'ów są dedykowane 180'tki.

Napisano

Nikt nie jest w stanie rozwiać moich wątpliwości ?

Ciężko sprawdzić wszystko organoleptycznie, a sprzydało by się coś w końcu zamówić :)

Napisano

A oprócz tego, że hs1 jest dostępna w rozmiarze 180, to czy rózni sie czymś in plus wzgledem g3cs ?

Może ktoś inny ma porównanie z xt'kiem. Muszę przyznać że tarcza na pająku wygląda dużo lepiej :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...