Skocz do zawartości

[kolarstwo szosowe]585 polskich podjazdów szosowych

Rekomendowane odpowiedzi

To NIE jest 585 najtrudniejszych polskich podjazdów szosowych. Chociaż top 5 już nie ulegnie zmianie.

To NIE jest 585 jedynych polskich asfaltowych podjazdów, tego jest 10 razy więcej (przy limicie deniwelacji 100 m).

To JEST 585 podjazdów, które miałem okazję zmierzyć i scharakteryzować. Każdy z nich był wart odwiedzenia i nie żałuje ani kilkunastu zużytych łańcuchów, ani dwóch połamanych obręczy (mimo używania górala).

Tego jest sporo, ale to nawet nie połowa naszych dróg górskich. A na Tour de Pologne, Bałtyk-Karkonosze Tour, w Małopolskim Wyścigu Górskim ... wciąż te same odgrzewane kotlety, łykowate i ciężkostrawne. Plik trochę wygryziony w statystykach "%/km", ale używałem open office zamiast micro$oft, więc wyszły niespodzianki.

http://www.genetyk.c...011_update.html

Nie wiem, czy kiedykolwiek będę miał tyle czasu, aby opisać każdy z tych podjazdów. Do ich znalezienia polecam mapy geoportalu (geoportal.gov.pl) lub zwykłe google ...

Mieszkam w Jelonce i kilka z tych podjazdów miałem okazję zweryfikować ale w ogóle nie podoba mi się zindeksowanie podjazdu na Okraj aż z Jelonki ... skąd taki pomysł? Nie lepiej pociągnąć go od Kowar? Będzie mniej KM, może kilka metrów przewyższenia mniej ale lepsza średnia nachylenia i podjazd zacznie wyglądać na górski! Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...