podjazdy Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 To NIE jest 585 najtrudniejszych polskich podjazdów szosowych. Chociaż top 5 już nie ulegnie zmianie. To NIE jest 585 jedynych polskich asfaltowych podjazdów, tego jest 10 razy więcej (przy limicie deniwelacji 100 m). To JEST 585 podjazdów, które miałem okazję zmierzyć i scharakteryzować. Każdy z nich był wart odwiedzenia i nie żałuje ani kilkunastu zużytych łańcuchów, ani dwóch połamanych obręczy (mimo używania górala). Tego jest sporo, ale to nawet nie połowa naszych dróg górskich. A na Tour de Pologne, Bałtyk-Karkonosze Tour, w Małopolskim Wyścigu Górskim ... wciąż te same odgrzewane kotlety, łykowate i ciężkostrawne. Plik trochę wygryziony w statystykach "%/km", ale używałem open office zamiast micro$oft, więc wyszły niespodzianki. http://www.genetyk.c...011_update.html Nie wiem, czy kiedykolwiek będę miał tyle czasu, aby opisać każdy z tych podjazdów. Do ich znalezienia polecam mapy geoportalu (geoportal.gov.pl) lub zwykłe google ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 kilka już podjechałem kawał świetnej pracy, wielkie dzięki, a przedewszystkim gratulacje za zdobycze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ta strona to rewelacja Już od kilku lat stanowi inspirację dla moich wypraw. Wielkie podziękowania dla autora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Mieszkam w Jelonce i kilka z tych podjazdów miałem okazję zweryfikować ale w ogóle nie podoba mi się zindeksowanie podjazdu na Okraj aż z Jelonki ... skąd taki pomysł? Nie lepiej pociągnąć go od Kowar? Będzie mniej KM, może kilka metrów przewyższenia mniej ale lepsza średnia nachylenia i podjazd zacznie wyglądać na górski! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sworks Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Zrobiłem min. Przełęcz Karkonowsko- Izerską na MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrsandman Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Super sprawa, dzięki tej stronie zacząłem moją przygode z MTB. Byłoby miło gdyby wszystkie podjazdy były opisane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.