zenek02 Napisano 13 Grudnia 2011 Napisano 13 Grudnia 2011 Mam do was pytanie mam starą ramę szosową jeżdżę już na niej ok.3lat zazwyczaj po asfalcie czasami po lekkim terenie. Jest założone na tym rowerze koło z wolnobiegiem 6 rzędowym chciał bym założyć koło na kasetę 8 rzędową mam takie pytanie czy te 2 rzędy dużo poszerzają piastę? Boje się że koło z kasetą nie wejdzie mi pomiędzy widełki.jestem nowy na tym forum proszę o wyrozumiałość Dziękuje z góry za odpowiedzi!!!
Mod Team safian Napisano 13 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 13 Grudnia 2011 Heh, kasety nie założysz na piastę pod wolnobieg (-: Nawet gdyby to kaseta 6,7 rz. mają inną szerokość niż kasety 8-10 sp. Także wymiana piasty.
zenek02 Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Napisano 13 Grudnia 2011 wiem liczę się z tym że muszę wymienić piastę. chodzi mi o to czy ta nowa piasta pod kasetę 8 rzędową wejdzie w ramę ?
Mod Team safian Napisano 13 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 13 Grudnia 2011 Ahh, sorry, źle doczytałem Jeżeli chodzi o samą piastę to nie, standard piast szosowych jest jeden (130 mm o ile dobrze pamiętam) i większość ram jest przystosowana pod takie piasty. Sam bębenek może być dłuższy, krótszy, wtedy kołnierze piast będą odpowiednio przesunięte
Mod Team Puklus Napisano 14 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2011 Wejdzie wejdzie, najwyżej lekko ją rozegniesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.