MIC Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Wczoraj rozkladalem tylna piaste 475 i smar byl praktycznie nienaruszony(czysty). wszystkie 18 kulek jest w stanie idealnym (3500km). Jedynie cos pstryka przy wolniejszym kreceniu kola. Dzisiaj sprobuje jeszcze poszukac przyczyny ale zapewne jest to troche przetarta bieznia i tam moze kulka zachacza czy cos - byc moze... :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Ja mam te piasty u siebie. Przejechałem na nich pewnie ponad 7000km i jak na razie się trzymają Jeszcze się nie posypały Z tym że ja nie skacze, tylko jeżdżę sobie po lesie, może troszkę ostrzej, ale skakaniem tego nazwać nie można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Zrodlo pstrykania odnalezione to nie piasta tylko nypel bez szprychy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 No i rozebrałem tą piastę Kijanki. Niby nic jej nie jest ale ... od przeciwnej niż mocowanie tarczy , woda wypłukała smar i powstała taka rdzawa emulsja.Czyli uszczelnienie - kupa. Powstały małe wżery na bieżni i konusie co powoduje lekkie zacięcia nawet po wyczyszczeniu i nasmarowaniu piasty. To tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.