null Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witajcie, Chciałbym kupić sobie pierwsze buty na rower - jest zima wiec licze na jakies znizki i wyprzedaze. Moj rower to Unibike Crossfire i generalnie przez wiekszosc czasu jezdze po miescie, ew troche poza miastem po lesie ale bez ciezkiego terenu. W przyszlym roku sie przenosze z Trojmiasta do Krakowa i chcialbym zwiedzic troche miasta na rowerze wiec licze na cos wygodnego i aby jakos mega nie halasowalo Nie chce przeplacac, ale jednoczesnie nie chce wydac za malo aby nie zalowac pozniej. Upatrzylem sobie cos takiego - czytalem ze sa calkiem niezle, a cena jest bardzo zachecajaca. BUTY SH-MT42 SHIMANO Czy jest sens szukac dalej ? Czy ktos bylby mi w stanie pomoc z rozmiarówka Shimano ? Mam stope o długości 28.5 cm. Czy 45 bedzie dobre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Na początek spoko. Co do rozmiaru to ja przy wkładce 27.5cm mam 44 czyli teoretycznie powinny być dobre 45. Ale najlepiej przymierzyć w sklepie obojętnie jakie shimano i będziesz wtedy pewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gixeer Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 rozmiar 45 powinien byc dobry, tu masz rozmiarowke: http://www.bike-center.pl/index.php?p5289,shimano-sh-mt42-nv-all-terrain-buty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Dobry temat, też na wiosnę będę kupował i też właśnie ten model sobie upatrzyłem. Przy okazji wizyty w sklepie przymierzę, obawiam się jednak, że w podbiciu mogą być za małe, mam dość wysokie podbicie i kupno jakichkolwiek butów nastręcza problemów. Z butów, które na mnie pasują (zwykłych trekkingowych) pasują idealnie tylko TNF i Keen, może znalazłoby się więcej ale nie szukałem specjalnie, oby te Shimano też pasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Buty są jak kask - po prostu TRZEBA mierzyć i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Zgadzam się z powyższym , noszę rozmiary koło 41-42, a shimanowskie buty na mnie 43 dopiero były dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Jeśli normalnie nosisz 45 to shimano 46 będą dla ciebie dobre. Nawet tak samo wychodzi z rozmiarówki, do której link podał kolega wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Proponuję zobaczyć w lokalnych sklepach co jest w ich ofercie z butów. Przymierzyć, sprawdzić, zobaczyć to samo w internecie, porównać ceny i kupić. Buty shimano są popularne, ma je wiele sklepów. Co do rozmiarów, to miałem/mam buty rowerowe od 43 2/3 (adidas) do 45. Buty turystyczne z reguły są luźniejsze, buty wyścigowe ciaśniejsze - chodzi o spasowanie do stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.