Skocz do zawartości

[spd]Pierwsze buty + rozmiarówka

null

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Chciałbym kupić sobie pierwsze buty na rower - jest zima wiec licze na jakies znizki i wyprzedaze. Moj rower to Unibike Crossfire i generalnie przez wiekszosc czasu jezdze po miescie, ew troche poza miastem po lesie ale bez ciezkiego terenu. W przyszlym roku sie przenosze z Trojmiasta do Krakowa i chcialbym zwiedzic troche miasta na rowerze wiec licze na cos wygodnego i aby jakos mega nie halasowalo :) Nie chce przeplacac, ale jednoczesnie nie chce wydac za malo aby nie zalowac pozniej.

Upatrzylem sobie cos takiego - czytalem ze sa calkiem niezle, a cena jest bardzo zachecajaca.

BUTY SH-MT42 SHIMANO

Czy jest sens szukac dalej ?

Czy ktos bylby mi w stanie pomoc z rozmiarówka Shimano ? Mam stope o długości 28.5 cm. Czy 45 bedzie dobre ?

Dobry temat, też na wiosnę będę kupował i też właśnie ten model sobie upatrzyłem.

Przy okazji wizyty w sklepie przymierzę, obawiam się jednak, że w podbiciu mogą być za małe,

mam dość wysokie podbicie i kupno jakichkolwiek butów nastręcza problemów.

Z butów, które na mnie pasują (zwykłych trekkingowych) pasują idealnie tylko TNF i Keen,

może znalazłoby się więcej ale nie szukałem specjalnie, oby te Shimano też pasowały.

Proponuję zobaczyć w lokalnych sklepach co jest w ich ofercie z butów. Przymierzyć, sprawdzić, zobaczyć to samo w internecie, porównać ceny i kupić.

Buty shimano są popularne, ma je wiele sklepów.

Co do rozmiarów, to miałem/mam buty rowerowe od 43 2/3 (adidas) do 45.

Buty turystyczne z reguły są luźniejsze, buty wyścigowe ciaśniejsze - chodzi o spasowanie do stopy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...