Czajnik Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 już nie mogę edytować co do tej reby to ona ma blokadę zdalną z manetki z tego co widać na zdjęciu, tylko manetki nie ma w komplecie koszt około 100 więc z tych dwóch zdecydowanie recon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorasior Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 mam mam krossa i z tego co patrze na stronie to długość główki ramy wynosi 12 cm i nie wiem ile tam jeszcze więcej wychodzi ta rura więcej niz 4 cm jest potrzebne ?? no ale chodzi mi oto czy jeśli by pasował to opłaca się brać używaną rebe czy jednak nowego recona, ja jak kupowałem rower bylem całkiem zielony i jak idiota wziąłem hexagona v6 nowego roweru nie będę brał dlatego się biorę za powolne wymienianie części ale na takie już porządne bo mam plany brać udział w maratonach xc dlatego szukam czegoś w miarę porządnego i żeby mi po służył kilka lat bo prędko nie mam zamiaru go zmieniać ale ciężko jest znaleźć dobra rebe w miare niskiej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 też miałem taki wybór i wybrałem pancernego recona gold rl 2011 i jestem zadowolony co do długości rury to teoretycznie wystarczy ci niecałe 17 cm ale wtedy nie ma możliwości regulacji podkładkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorasior Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 a ile za niego dałeś 1000 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 w lipcu zapłaciłem za niego 800 nówka sztuka z rozbiórki roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorasior Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Ty masz taki jak ten http://allegro.pl/rock-shox-recon-gold-rl-czarny-manetka-push-lock-i1993217686.html ? powiedz czy oplaca sie dodac te 150 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Moim zdaniem nie warto dopłacać do Reby, chyba że jest to wersja z tłumikiem Black Box. Recon równie dobrze pracuje a i wagowo od Reby nie odstaje. Do zwykłej jazdy i kilku wyścigów w roku Recon wystarczy w zupełności, chyba że ktoś się uprze i "potrzebuje" Reby. Jak ktoś ma budżet na Rebę to juz lepiej kupić SIDa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 jeżeli jest tu gwarancja to się opłaca, jak nie ma to ten recon wyżej za 800 to prawie taki sam tylko rok starszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozzd Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 ulgvar pomogłeś mi bardzo bo miałem dylemat. Brać recona golda rl czy rebe. Reba była troche dalej a recona mam w cenie 1000 25km odemnie nie używany. Do tego w moim amortyzatorze mam rurę sterową około 20 cm, a na allegro za dużo amorków z taką rurą nie ma. Skoro nie ma różnicy w pracy to wezmę recona. @edit. Jeszcze jedno jeśli nie będę miał tam manetki na kiere, a jej nie dokupię to będę mógł normalnie korzystać z regulacji za pomocą tego pokrętła co jest przeznaczone do odblokowywania czy uszkodzę w ten sposób widła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 jak jest wersją na manetkę to bez niej nie da się w ogóle zablokować, można używać ale cały czas odblokowany jak juz pisałem manetka 100 czasem są używki ok 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Dokładnie jak pisze Czajnik. Można używać ale bez manetki zablokować się go nie da - w środku jest sprężyna odbijająca. Jakbyś potrzebował manetkę to mam na sprzedanie ale to już na priv by tu nie zaśmiecać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
umbrella Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Czy wie kyoś ktoś jaka jedt jest różnica między Reconem Race a RL ? Czy wersja Race jest lepsza czy gorsza? Czy duża jest różnica między wersją 2010 a 2011? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozzd Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Myśle nie jestem pewien, że race troche lepiej chodzi. 2010 i 2011 nie będzie dużo różnicy jakieś naklejki ewentualnie inne stopy. RL to twarda wersja ale to napompujesz go sobie pod swoją wagę. Sl to miękka. Jeszcze proszę o potwierdzenie czy nie ma dużej różnicy między pracą reby a recona bo chce kupić recona a na rebe nie mam kasy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Przecież oba mają komorę powietrzną i Motion Control więc nie rozumiem znaczenia twarda i miękka wersja. Race ma rurę sterową ze stali a RL z aluminium i jest przez to lżejszy. Drozzd, jakbym 3 lata temu miał dziś te doświadczenie co dziś to brałbym Recona albo dołożył do SIDa z Blacboxem lub Foxa. Recona i Rebę pod siebie ustawisz a wagowo i tak samo to wychodzi, tylko portfel na tym ucierpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 RL to twarda wersja ale to napompujesz go sobie pod swoją wagę. Sl to miękka. Cóż to za nowości w ofercie RSa? Możesz to dokładniej wyjaśnić? Coś mi się wydaje,że nie bardzo wiesz o czym piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiorasior Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Panowie bo recon gold jest lżejszy i ma regulacje skoku 80/100/120 a ten za 800 zl chyba nie ma czy to może wszystkie recony maja tylko nie jest podane w tym konkretnym przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 nawet jak mają to potrzebne są do tego podkładki all travel których nie dodają w żadnej aukcji, a jak bys chciał dokupić to są troche drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
umbrella Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Czy znajdzie sie ktoś kto wie czy jest wersja RACE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 ostatni recon w wersji race był w 2009, w 2010 ta wersja to była SL a w 2011 jest to Gold RL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
umbrella Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Tak, ale w opisie tego Rekona że jest wersja Race z 2011. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 witam na 100% ten Recon to nie rocznik 2011 tylko 2010 poznać po malowaniu co do wersji to może być Race chociaż bardziej wygląda na SL Race powinien mieć taka pozłacaną rurę sterową z aluminium a ta w tym wygląda mi na stalową (nawet w aukcji napisane,że stal) przejrzałem katalog części RS i w 2010 Recony były w trzech wersjach Recon XC/SL/Race a w 2011 tylko w dwóch Recon Silver/Gold co nie zmienia faktu, że 800 zł to dobra cena za niego ponieważ to najbogatsza wersja z manetką, MC i złotymi goleniami chociaż to rocznik 2010 a nie 2011 wracając do rury sterowej to nie zrobi Ci to żadnej różnicy, o ile pamiętam to ma on iść do ramy hexagona która za lekka nie jest więc te nie całe 200g różnicy w wersjach to nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
umbrella Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Wiec co radzicie ? Kupic tego Recona za 800 z 2010, Rekona Gold RL za 900 z 2011 - sterówka Alu, Czy dołorzyć i kupić Rebę. Choć jeśli chodzi o tego ostatniego to ... nie każdy musi jezdzić Ferrari? No chyba że różnica w cenie będzie bardzo mała. A może brać używaną Rebę? Co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 moje zdanie jest taki jeżeli ten za 950 ma gwarancje to bierz tego jeżeli nie ma tobym brał ten za 800 według mnie używana rebe nie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 A mógłbyś jakoś uzasadnić czemu to nie warto? Chodzi mi o używaną Rebę. Bardzo jestem ciekawy tego uzasadnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 po pierwsze brak gwarancji po drugie cena która jest sporo wyższa jeżeli porównamy egzemplarze w podobnym stanie techniczny a po trzecie jak już wcześniej pisał kolega jak masz kasę na dobry egzemplarz reby to kupisz za to sida po czwarte lepszy nowy recon niż zajechana reba, którą kupisz i nie wiesz na co trafisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.