adii22 Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Witam Przejrzałem spory kawałek tegoż forum w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Używałem szukajki, szperałem po projektach (ale złożonych w duchu cena/jakość, nie duchu "waga za wszelką cenę", gdzie rzeczone stery kosztują tyle, co całkiem niezła ramka ). Czegoż szukam? Sterów do ramy Kross Level A2, rocznik 2009. Z tego co wyczytałem to stery zintegrowane, chociaż jedni piszą, że to półzintegrowane... niemniej jednak nie są to łożyska zewnętrzne, a rama (czy to jako A2 czy inna wariacja pod tytułem A6 czy inny A6732984357) jest całkiem popularna i drodzy Forumowicze powinni bez większego problemu mnie poinformować, jakież to są te stery Jakie mnie interesują? Od razu mówię - nie chcę taniego badziewia, nie zależy mi na metce, nie zależy mi na zbijaniu 10g w cenie dobrej korby. Zakres cenowy? Myślę, że 80zł to spory max. im mniej, lepiej, choć jeśli będzie warto, dopłacę. Zależy mi na dobrym uszczelnieniu, rodzaj łożysk nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. I przyznam bez bicia, że zastanawiam się nad najtańszymi sterami od Accenta, ale one nie mają dobrego uszczelnienia. Chociaż pewnie i tak lepsze niż teraz mam, ale cóż, nie chcę badziewia, nie stać mnie na wybitną taniochę Kolor? Odpada zieleń, róż, tęcza, rasta, seledynowy, turkusowy, siena (cokolwiek to jest), fiołkowy i każdy inny, który nie jest albo intensywną czerwienią, albo czernią, szarością, srebrem. Względnie złoto akceptuję, ale tylko w formie sztabek A na poważnie, pewnie i tak zostanie na polu walki tylko czerń. Nie jestem rasistą. Czego oczekuję? W miarę lekkiego działania, ale przede wszystkim trwałości, abym nie musiał co 200km poprawiać je. No, i żeby łożyska nie były na rynku dostępne równie często, jak widelce DT w spożywczaku. I nie kosztowały fortuny. Moje typy? Accent Airplane, Dart Chakra. No, i najtańsze Accenta. Proszę o pomoc, dziękuję z góry
tomassekk Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Skoro nie wewnętrzne (pół zintegrowane, press-fit, 44mm) to zintegrowane. Z opinii innych polecam Ci Accent Airplane http://allegro.pl/1-1-8-stery-accent-airplane-lozyska-maszynowe-i1970793582.html
adii22 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Napisano 12 Grudnia 2011 Nie ZEWnętrzne Właśnie nie takie jak poleciłeś
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.