Skocz do zawartości

[piasta] MTB do 250zł

Hubercik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam zamiar zmienić moją tylną deorke 2010 na cos lzejszego,głosniejszego i oczywiscie z łozyskami maszynowymi.Moj budżet to ok.250zł, jak bedzie 20 zł wiecej to sie nie popłacze ;). Piasta pod hamulce v-brake, lecz moze byc z mocowaniem na tarcze, 32 otwory. Rozpatrywałem piasty chosena,novateca itp. ale nie wiem ktora wybrac.. Najbardziej spodobala mi sie novateca pod vki biala 250 gr. Ale powiedzcie o swoich doswiadczeniach i pomozcie mi dobrze wybrać. Chcialbym aby piasta była także głośna. Z gory dzieki :D

Napisano

Ihmo, jeśli chcesz zmieniać tak solidną piastę jaką jest deore to tylko na coś pokroju dt, żadne tam novatecki.Problem w tym, że za 250 nie kupisz choćby 370.A z tą głośnością bębenka to bym nie przesadzał, bo takie coś jest fajne do szpanu na miasto, a w czasie dłuższej trasy potrafi denerwować.

Napisano

tylko ze mnie bardzo denerwuja kulki i to ze chcialbym troche zejsc z wagi. To juz nie wiem. Wiesz o co chodzi..? chodzi o to ze deorka ma niesztywny bebenek.. Mam taki luz przed ruszeniem sie kola.. Chodzi o to pewnie ze ma 2 zapadki tylko. Rozbieralem ja zo do kuleczki w bebenku i skladalem ale nic..

Napisano

Czekaj, bo trochę się zgubiłem rozkręcałeś całą piastę łącznie z serwisem bębenka(zdjęcie go, wyjęcie kulek itd.)?Czy po prostu wyjąłeś oś i imbusem dokręciłeś bębenek?

Napisano

aaha. Juz wiem o co chodzi.. Jak odkreca sie glowna srube bebenka to sa tam podkladeczki. dwie taki male chude i jedna sztywna gruba. I zalezy od luzu trzeba zabrac mala albo wieksza :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...