Skocz do zawartości

[kask] Co wybrać - RUDY PROJECT SLINGER czy KELLYS SPIRIT?

Fifrak

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

co byscie mi doradzili? Mam na kask 200 zł. Znalazłem tak okazyjnie Rudego - http://allegro.pl/ka...970847406.html - za 179 zł

i ew. kellysa - KASK KELLYS SPIRIT IN-MOLD 4 KOLORY WYSYŁKA 0 ZŁ ! (1972935725) - Aukcje internetowe Allegro - za 147 zł.

A moze macie jeszcze jakieś propozycje innych, albo uwagi lub spostrzerzenia do ww. kasków?

Czekam na posty :thanks:

Używałem Rudy Project Kontact przez cały sezon. I z kilku informacji na temat tej firmy które znalazłem w necie mogę napisać , że są to kaski tzw. płytkie. Kask bardziej opiera się na górnej części i jest bardziej podatny na przesuwanie się na głowie z racji tego że nie ma dobrego trzymania bocznego.

Jak to jet np w kasku Met Veleno czy innych tego producenta.

Swój kask zakupiłem przez internet. Na początku leżał ok , ale w związku z tym że szybko traciłem na wadzę to już w połowie sezonu stawał się bardziej upierdliwy , a to się przesuwał , a to za mocno skręcony itp itd. Oddałem go na reklamację bo "odklejała się" powłoka zewnętrzna od skorupy.

Zalecam przymiarkę i porównanie innych modeli, niż zakup w ciemno przez internet. Poprzymierzaj w sklepie ,a jak wybierzesz coś , a cena będzie za wysoka zamawiaj z neta.

Mogę dodać jeszcze że przymierzałem niższy model Met i o wiele lepiej leżał niż wymieniony wyżej Kontact.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...