jasskulainen Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 @1415chris gripy mi sie nie obracaja w czasie jazdy, mowilem o tym w jaki sposob je demontuje, energicznie je obracam z duza sila i lakier sie kruszy i potem schodza juz latwo tak przynajmniej schodza chwyty kcnc podobne ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Patent z lakierem nie zawsze się sprawdza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Why? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Nie wiem, może chodzi o to, że moja kierownica ma minimalnie mniejszy przekrój lub jest zbyt gładka, ale na razie 3 rodzaje gripów bez obejm przymierzałem i żadne się nie trzymały :/ Natomiast wcześniej na kierze aluminiowej Boplight nie miałem podobnych problemów. http://www.use1.com/product/000060/atom-riser/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarW Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Polecam gripy Crank Brothers z serii Cobalt. Właśnie do mnie dojechały. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Gripy bardzo lekkie i zapewniają pewny chwyt. Waga kuchenna pokazała trochę powyżej 60g dla dwóch chwytów (bez korków). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 MarW, ile przejechałeś na tych gripach skoro je polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Przecież napisał że dopiero do niego przyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Obszerny test gripów ukazał się w Magazynie Rowerowym nr 1-2/2011 (styczeń-luty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Używał może ktoś gripów piankowych BBB? takich jak te - link , Czyżby masz może dostęp do skanu tego artykułu?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Grand231 - niestety nie mam dostępu do skanu bo, jak na złość, umarł mi skaner. Mogę Ci foto zrobić i podesłać na mejla, sposób na James'a Bonda ale od biedy chyba da radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Dobra wyślij na grand23(małpa)onet.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Jak by ktoś chciał mogę sprzedać komuś chwyty ESIgrips model Chunky kolor czarny, nowe, taniej niż w Polskich sklepach. Chwyty te nie należą do tych najlżejszych bo ważą, 53g przy 130mm długości, ale za to są mega wygodne. Ja sam wybrałem model Racer, trochę cieńszy i lżejszy i nie żałuję wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Chwyty te nie należą do tych najlżejszych bo ważą, 53g przy 130mmAle kloce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 No nie są lekkie, ale przejechał byś się na nich i zmienił byś zdanie A tak apropos ESI, są już sprzedane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dobra wyślij na grand23(małpa)onet.eu Hej, właśnie idzie do Ciebie via e-mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 wcs trwałe i spoko, ubijają się po dłuższym czasie. kcnc nie są warte 2 zł, lepiej chyba sobie wyciąć ze styropianu esi racery, fajne ale nietrwałe, pół sezonu i do kibla ciekawią mnie te http://bdc-bike.pl/czesci/?idArticle=553 . jeśli ktoś mi ich porządnie nie odradzi to stesuję w sezonie. no albo powrót do wcsów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Trochę takie szmatkowate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ja obstaje przy KCNC, używałem cały sezon i polecam. Są twarde ale to ich zaleta według mnie, dobry chwyt i pewny. Mi akurat się nie obracają na karbonowej kierownicy. Żadnych lakierów nie stosowałem i jakoś siedzi, za to na aluminiowej musiałem lakieru do włosów użyć. Waga bez korków to 11-12 gramów bez korków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 A używa ktoś pianek z gripshiftami? Bo po zmianie na gripshifty włożyłem gumowe sramy. Ale wolałbym "stare" pianki boplighta, tylko jak je dotnę to się nie postrzępią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 26 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Dużo ludzi tak ma Jak przetniesz czymś ostrym a nie łyżką to będzie dobrze (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 28 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Pixon ma tak przycięte właśnie Boplighty. Trzecia fotka: http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1720-author-egoist/page__tab__images Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaiderX Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Wg. mnie najlepsze są chwyty piankowe ritchey wcs ergo. Jeździłem na gumowych, żelowych a piankowe wcs'y okazały się być najwygodniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.