Grand231 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam chciałbym się was poradzić jakie według was są najlżejsze i najwygodniejsze gripy piankowe?. Oczywiście oczekuje że nie będą to chwyty gdzie jest uczucie trzymania za rurkę, Obecnie używam lock-on'y herrnanes - jednak ze względu że są już zużyte od nowego sezonu planuję odchudzić rower o 100 g zmieniając chwyty na pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja używam piankowych chwytów Bontrager Race X Lite i bardzo je sobie chwalę - równe 20g z korkami. Są jeszcze lżejsze Bontragery - model XXX Lite, te ważą 12g (bez korków, korki to ok. 5g) ale nie wiem jak się sprawują bo ich nie używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja mam Boplight. Są fajne, waga to równe 30g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 XXX są twarde, mają małą średnicę i obracają się - dla mnie lipa kompletna. W tej chwili mam Ritcheye wcs ergo, które są zupełnym przeciwieństwem XXX'ów i poza paroma gramami więcej nie dostrzegam minusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja od siebie polecam KCNC. Trochę się obracają, ale nie sprawia mi to problemu. Trzymanie wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ritcheye WCS - Super, dość miękkie, nie obracają się za bardzo, bardzo dobre gripy. KCNC - totalna porażka - kręcą się na kierownicy, są bardzo twarde, krótkie (11,8 cm mają moje), IMO nie warto. Teraz kupiłem ESI - nie są najlżejsze, bo ważą 38 g, ale w dotyku są miękkie, dłoń przykleja się do nich, nie testowałem ich w terenie, ale wydają się bardzo ok. http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a12/8670/ESI+Grips+-+chwyty+doskonałe%3F/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ale gdzie w Polsce kupić gripy ESI?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Nie pamiętam już w której gazecie, ale był dość obszerny test gripów. W kategorii piankowych zwyciężyły Bontragery X Lite'y. (nie mylić z XXXami, te za wygodę zostały ocenione znacznie słabiej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 11 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 +1 do ESI. Sprzedaje je Vincere http://vincere.pl/sklep/ WCS są fajne, aczkolwiek po deszczu już fajne nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 BDC-BIKE - rowery, akcesoria Polecam bardzo wygodne i lekkie moje ważą 21g a przy okazji tanie Bike ribon Leggera Pro - Grips / Chwyty - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa tak wyglądają po sezonie jazdy, łatwo się je myje Jedynie na karbonowej kierze gdy są mokre kręcą się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 11 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Niedawno założyłem Ritchey'e WCS Ergo. Jeszcze na nich nie jeździłem, ale "na sucho" wydają się ok. Ważą 25g (bez korków). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti1232 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 gripy esi są na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 To już z Ebaya wychodzi taniej nawet nie rozdzielając przesyłki na kilka osób :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Nie wiem co macie do KCNC, moim zdaniem są świetne. Wygodne, dobrze tłumią drgania i u mnie jakoś się nie obracają, nawet w czasie deszczu. Przejechałem na nich cały sezon 2011 czyli 7 wyścigów i nadal spisują się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Obracajace sie chwyty nie sa ich wada, tylko wynikiem zlego ich zamocowania. Sa patenty, ktore unieruchamiaja nawet te o dosc szerokiej srednicy wew. Poza tym jak mozna jezdzic z gripami, ktore lataja na wszystkie strony? Najlzejsze mi znane to HiTemp42, sporo wygodniejsze od bonti xxx light. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 u mnie wszystkie piankowe sie obracaly kiera karbon czy alu bez roznicy ale jest na to prosty sposob - lakier do wlosow ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 ale jest na to prosty sposob - lakier do wlosow ; ) No właśnie u mnie przyjdą na karbonową kierownicę. Więc mógłbyś rozszerzyć jak dokładnie zastosować ten patent z lakierem?. ajlzejsze mi znane to HiTemp42, sporo wygodniejsze od bonti xxx light.Wszystko fajnie ale gdzie je dostać?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 calkiem normalnie, bierzesz lakier w sprayu, spryskujesz dosc solidnie miejsce gdzie przyjdzie grip, zakladasz grip, czekasz az wyschnie i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 A jak wygląda sprawa z późniejszym zdejmowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Szczykawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Hmm czyli chyba jednak patent z przyklejaniem nie jest najlepszym pomysłem na kierownicę karbonową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 lakier nie trzyma jakos mocno energicznym ruchem obkrecasz gripa i lakier puszcza bez przesady panowie ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Grand231 nie róbmy z karbonu kosmicznego materiału, bo takim już nie jest.Dlaczego to się nie nada na kierownice karbonową?Bo co bo zrobisz sobie ryskę na karbonie podczas wkładania strzykawki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 lakier nie trzyma jakos mocno energicznym ruchem obkrecasz gripa i lakier puszcza bez przesady panowie ; ) To nie prawda. Ja założyłem WCSy na lakier i nie ma szans, zeby drgnely nawet na milimetr, chocbys nie wiem jak mocno szarpnal. Jedynym sposobem zdjecia ich jest wlanie troche wody strzykawka do srodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 No właśnie u mnie przyjdą na karbonową kierownicę. Więc mógłbyś rozszerzyć jak dokładnie zastosować ten patent z lakierem?. Wszystko fajnie ale gdzie je dostać?. Kupowalem tam: http://www.bikeavenu...leight-weight_1 Sa zamocowane na sporej ilosci lakieru i nie ma szans zeby je obrocic. jasskulainen wiecej lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.