Skocz do zawartości

[Gripy piankowe]Najlżejsze i wygodne

Grand231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się was poradzić jakie według was są najlżejsze i najwygodniejsze gripy piankowe?. Oczywiście oczekuje że nie będą to chwyty gdzie jest uczucie trzymania za rurkę, Obecnie używam lock-on'y herrnanes - jednak ze względu że są już zużyte od nowego sezonu planuję odchudzić rower o 100 g zmieniając chwyty na pianki.

Ja używam piankowych chwytów Bontrager Race X Lite i bardzo je sobie chwalę - równe 20g z korkami. Są jeszcze lżejsze Bontragery - model XXX Lite, te ważą 12g (bez korków, korki to ok. 5g) ale nie wiem jak się sprawują bo ich nie używałem.

• Mod Team

Ritcheye WCS - Super, dość miękkie, nie obracają się za bardzo, bardzo dobre gripy.

KCNC - totalna porażka - kręcą się na kierownicy, są bardzo twarde, krótkie (11,8 cm mają moje), IMO nie warto.

Teraz kupiłem ESI - nie są najlżejsze, bo ważą 38 g, ale w dotyku są miękkie, dłoń przykleja się do nich, nie testowałem ich w terenie, ale wydają się bardzo ok.

http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a12/8670/ESI+Grips+-+chwyty+doskonałe%3F/

BDC-BIKE - rowery, akcesoria

Polecam bardzo wygodne i lekkie moje ważą 21g a przy okazji tanie Bike ribon Leggera Pro - Grips / Chwyty - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa tak wyglądają po sezonie jazdy, łatwo się je myje

Jedynie na karbonowej kierze gdy są mokre kręcą się.

Nie wiem co macie do KCNC, moim zdaniem są świetne. Wygodne, dobrze tłumią drgania i u mnie jakoś się nie obracają, nawet w czasie deszczu. Przejechałem na nich cały sezon 2011 czyli 7 wyścigów i nadal spisują się bardzo dobrze.

Obracajace sie chwyty nie sa ich wada, tylko wynikiem zlego ich zamocowania.

Sa patenty, ktore unieruchamiaja nawet te o dosc szerokiej srednicy wew.

Poza tym jak mozna jezdzic z gripami, ktore lataja na wszystkie strony?

Najlzejsze mi znane to HiTemp42, sporo wygodniejsze od bonti xxx light.

griffewaage.jpg

ale jest na to prosty sposob - lakier do wlosow ; )

No właśnie u mnie przyjdą na karbonową kierownicę. Więc mógłbyś rozszerzyć jak dokładnie zastosować ten patent z lakierem?.

ajlzejsze mi znane to HiTemp42, sporo wygodniejsze od bonti xxx light.
Wszystko fajnie ale gdzie je dostać?.

lakier nie trzyma jakos mocno energicznym ruchem obkrecasz gripa i lakier puszcza

bez przesady panowie ; )

To nie prawda. Ja założyłem WCSy na lakier i nie ma szans, zeby drgnely nawet na milimetr, chocbys nie wiem jak mocno szarpnal. Jedynym sposobem zdjecia ich jest wlanie troche wody strzykawka do srodka

No właśnie u mnie przyjdą na karbonową kierownicę. Więc mógłbyś rozszerzyć jak dokładnie zastosować ten patent z lakierem?.

Wszystko fajnie ale gdzie je dostać?.

Kupowalem tam: http://www.bikeavenu...leight-weight_1

Sa zamocowane na sporej ilosci lakieru i nie ma szans zeby je obrocic.

jasskulainen wiecej lakieru :icon_exclaim:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...