Krasiak96 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Siemka słyszałem że gdy opona jest szersza to zwiększa sie zmęczenie i teraz moje pytanie czy duża jest różnica między 26x2.0 a 26x2.2 czy zmęczenie na tych oponach rzuci się w oczy :] czy po prostu troszke bardziej będzie się męczył bo gdy posiadałem opony 1.8 męczyłem bardziej niż 2.0 może to wina kół bo też je wymieniłem i był mniejszy opór toczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Nie sądzisz, że dużo zależy od rzeźby bieżnika i przede wszystkim od nawierzchni po której się poruszasz? Oczywiste jest, że szersza opona będzie stawiała większy opór czołowy, ale może mieć jednocześnie lepszą trakcję i przyczepność... Podaj, o jakim typie opon mówimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Schwalbe Black Jack 26x2,1 Continental Mountain King 26x2,2 Schwalbe Smart Sam 26x2,25 Wszystkie terenówki nie wiem które wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik0 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja mam Smart Sam'y ale 2,1. Jestem zadowolony, w lesie i na mokrym trzymają lepiej niż na suchym aswalcie. A i tak w porównaniu-kumpel ma ori krossowskie 2.1 niby tylko, że przy moich to one są z 1.9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 mam Mountain Kingi 2.4 i czuję różnicę względem Verticali (2.3, ale całkiem inny bieżnik) oczywiście na + dla Mountainów, z tej trójki nie mam pojęcia które by miały najniższe opory, ale Mountainy mają dość duże, dlatego w przyszłym roku zmieniam na Race Kingi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Chyba najbardziej uniwersalne dla Ciebie będą opony Schwalbe Smart Sam. Nie wiem, w jakim terenie jeździsz, ale spróbowałbym wersji 2.1, będzie lżej toczyła się po asfalcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.