Sol Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Proszę - lekkie koła pod 95 kg to Easton Haven, tyle że trochę kosztują. http://www.eastoncycling.com/en-us/mountain/products/wheels/all-mountain/haven-29-676 @up - nie tyle pomyliłem co nie doczytałem pierwszego posta. Natomiast w twoim jest mowa o lekkich kołach, a nie lekkich kołach WTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 No i znalazł sie filozof. Zostaw sobie sarkazmy dla siebie. Gdybyś przeczytał moje posty wiedział byś o co mi chodzi. Jak chcesz pomóc to pomagaj, jak nie to czep się kogoś innego. Skoro piszę o tych kolach a nie innych to logicznie rozumując wiesz chyba o jakim zakresie cenowym mówię. Wracając do tematu ciężko znaleźć opinie na temat tych kół (WTB). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Na podskoki personalne nie będę reagował, bo mi się nie chce. Sugeruję tylko żebyś wyluzował, bo (i) nie jesteś autorem tematu i nie wiesz czy to co napisałem nie było pomocne jemu lub innym; (ii) nie jesteś szeryfem ani moderatorem, więc zostaw przywoływanie do porządku innym. Po trzecie - jeżeli już nawołujesz do pisania o lekkich kołach, to się nie dziw że ludzie o nich piszą. I tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) dzięki leo2 za konkret ale sądzę ze te gramy w okolicach osi obrotu to gra nie warta świeczki więc nie bralem tego pod uwagę. na oponce czy obręczy to ja rozumiem ale piasta to ma się lekko kręcić poza tym czy ktoś miał styczność z tymi obręczami? Sunrims-obrÄ�cz 28" 29er Equalizer 23 Disc, 36 otwory, czarna Sunrims ObrÄ�cze rowerowe 28", 29" - Trekking, MTB Te obręcze ale w wersji szerszej oznaczonej 27 to bardzo fajne budżetówki, a mim to niezbyt ciężkie i solidne. Wsadzone do HT'ka 29 którego używam do wszystkiego i nie raz już mocno nim walnąłem a kółka się naprawdę nieźle spisują. Uprzedzany koniecznością solidniejszego budowania dużych kół, wsadziłem w nie różne szprychy/nyple DT zależnie od strony (32 otwory). Strona kasety 2.0 z mosiężnymi nyplami, przeciwna 2.0/1.8 z alu. Na przedzie strona tarczy 2.0/1.8mosiężne a przeciwna 2.0/1.5 alu. Wyszły naprawdę fajne i tanie zrównoważone naciąg/materiał/wytrzymałość kółeczka, które po sezonie są nie ruszone. Dociągałem je raz ale na całości. Buduję drugiego najnera, też HT ale semisingla na Alfinie i też już kupiłem te obręcze. Edytowane 10 Lutego 2012 przez Mentos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 @Mentos: A jak wagowo wyszedł komplet kół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 dzięki Mentos za odp. bardzo pomocna i potwierdziła dobrodziejstwa płynące z zagranicznych forów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 @Mentos: A jak wagowo wyszedł komplet kół? szczerze mówiąc nie ważyłem, to znaczy zważyłem, stwierdziłem że waga spoko jak na budżetowe koła na XT i zapomniałem ;-), , light mania i zapisywanie wag mi dawno przeszła. Nadal zawsze patrzę na wagę przed podjęciem decyzji, ale jako na jeden z równoważnych aspektów do wyglądu, kosztów i funkcjonalności/wytrzymałości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 http://allegro.pl/kola-mavic-c29ssmax-crossmax-29er-disc-i2114813724.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Odnośnie kół - może kogoś zainteresuje, obręcze Remerxa w bs http://www.bikestacja.pl/obrecz-remerx-magic-7327-czarno-czerwona-428g-disc-p-27408.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ja bym ja nazwal obrecza trekingowa jedna z gorszych rzeczy, jakie mozna zrobic, to wlasnie zakup waskiej obreczy, ktory pozniej trzeba nadrobic trakcyjnie ciezsza opona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 E no, eq23 jest 2mm węższa, przynajmniej łatwo będzie założyć jakieś szosowe oponki ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ano sa mistrzowie rozsadnego bicia wagi, co to na eq21 jezdza i jest super...szkoda tylko, ze obreczy, ktore maja wewnetrznie 21-23mm jest jak na lekarstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) Szukam szerokiej oczkowanej alternatywy dla ztr-ów Edytowane 14 Lutego 2012 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 wtb i23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archdrzewo Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Gdzie można kupić obręcze WTB i23 Co sądzicie o piastach Novatec D711/712 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) jak jestes dosc lekki (do powiedzmy 75kg), jezdzisz w sprzyjajacych warunkach, to spoko, jesli meczysz rower w mokrym terenie, masz mocna noge i sporo wazysz, to odpada i23 beda przez nas testowane, najpewniej na wiosne, a dostac mozna...w czechach dystrybutor na polske taki troche sredni, choc do Pawlaka mu jeszcze brakuje ^^ Edytowane 14 Lutego 2012 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobraMC Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Czy novatec d711/712 mniej się nadają pod cięższego jeźdźca niż d041/042 (mam aktualnie)? Też myśle o nowych kołach i miałem właśnie w planach d711/712. Obecne piasty mają przebieg 4tys. km i jeszcze się kręcą Moja waga 120 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archdrzewo Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 dzięki czyli novatec 711/712 odpadaja wybiorę d811/812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapid Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Gdzie można kupić obręcze WTB i23 Co sądzicie o piastach Novatec D711/712 Obręcze WTB i23 kupisz tu: http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/wariant/15501%2Cwtb-obr%C4%99cz-frequency-i-23-29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof76 Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam Chciałbym dołączyć sie do dyskusji. Mianowicie, chciałbym zapytać się Was, czy orientujecie się dlaczego firma WTB zrezygnowała z obręczy Lasedisc TCS 29", które de fakto weszły do produkcji w 2011 r. Były i się zmyły? Pozostała tylko obręcz tego typu w rozmiarze 26. Dzwoniłem dziś do polskiego dystrybutora ale jego wiedza w tym temacie była mniejsza aniżeli moja - tu zgadzam się z nabiałem, że dystrybucja w pl tej firmy strasznie kuleje. Pan przekonywał mnie, że faktycznie obręczy nie ma ale są całe koła na niej zabudowane - ja takowych w ofercie powyższego sklepu nie znalazłem!? Pytam ponieważ na alle pojawiła się oferta właśnie na takową obręcz ale kupować coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archdrzewo Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Niestety. Przy próbie zakupu I23 odpowiedź: "W koszyku znajdują się towary, które są obecnie niedostępne. Zamówienie nie może zostać zrealizowane." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel200 Napisano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Wrócę do tematu, który sam zapoczątkowałem, dotarły już do mnie obręcze FRM XMD 388, piasty tak jak pisałem w pierwszym poście to DT 240. Została decyzja odnośnie szprych- czy ktoś ważący >90kg używał CN SPOKE AERO 424 ? Cena 5zł nie najmniejsza, ale jeśli miałoby być "w miarę lekko" i dość sztywno jak w temacie to jestem gotów tyle wydać. Problem w tym, że jakoś mało opinii na forum od samych użytkowników. A może jakieś inne propozycje? Nyple planuje Sapim Alu zielone, bardziej z uwagi na efekt wizualny niż z przekonania do alu nypli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walcu Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Można wiedzieć ile ważą twoje FRM XMD 388? Sam zamówiłem koła na tych obręczach i nie będę miał jak ich zważyć a zżera mnie ciekawość ile różnią się od katalogowego 410g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel200 Napisano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 418g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Podłączę się do tematu. Szukam właśnie kół do mojego roweru. Zastanawiam się nad tym zestawem: http://www.bikestacja.pl/kola-711712-czarne-tubes-crest-areo-kcnc-1528-p-26738.html?cPath=296_793_696 Czy ktoś kupował właśnie te koła w Bikestacji? Słyszałem niezbyt pochlebne opinie nt. jakości złożonych zestawów z tego sklepu. Moja waga to ok 80kg. Zakupu planuję dokonać w przyszłym tygodniu. Czy w tym zakresie cenowo/wagowym jest coś innego godnego polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi