slababateria Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Potrzebuję kominiarki na dojazdy do szkoły. Mam zamiar jeździć te 3km bez przerwy przez cały rok i potrzebuję czegoś, co zakryje mi dolną połowę twarzy. Pomyślałem nad czymś w stylu http://allegro.pl/show_item.php?item=1980231338 Coś lepszego za tą kasę zdobędę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Myślisz, że nie będzie ci się zsuwać? Może lepiej normalną kominiarkę? http://allegro.pl/kominiarka-termoaktywna-brubeck-wysylka-0zl-s-m-i1963561716.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 A ja polecam zwykłego buffa, jest tani i wielofunkcyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Myślisz, że nie będzie ci się zsuwać? Może lepiej normalną kominiarkę? Jeżdżę w kominiarce z bazaru i czapce, dużo lepiej się czuję niż w normalnej i nie zsuwa się. Sobie zakładam czapkę na kominiarkę i nie ma problemu z trzymaniem jej na miejscu, jak jest cieplej mogę sobie zsunąć ją z ust, na dodatek w pełnej kominiarce czuję się idiotycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Mam podobna kominiarkę i zupełnie się nie sprawdza ani na narty ani na rower bo albo się podsuwa na oczy albo jak zapnę luźnej to się zsuwa. Nie jest to golnie wygodne rozwiązanie w mojej ocenie, ale jak wspomniałem na początku mam podobna, a nie taką samą, więc może ta jest lepiej zrobiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 No właśnie a może tak jak napisał Piksel po prostu najzwyklejszy buff. Bo to co zaproponowałeś jakoś średnio mnie przekonuje i pewnie będzie tak jak napisał kolega wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Potrzebuję kominiarki na dojazdy do szkoły. Mam zamiar jeździć te 3km bez przerwy przez cały rok i potrzebuję czegoś, co zakryje mi dolną połowę twarzy. Pomyślałem nad czymś w stylu http://allegro.pl/sh...item=1980231338 Coś lepszego za tą kasę zdobędę? Może pomyśl nad czymś takim: 5 w 1 KOMIN TERMOAKTYWNY CIEPŁY NESSI NOWOŚĆ!!! (1965815240) - Aukcje internetowe Allegro Ten "komin" ma kilka możliwych sposobów noszenia i nie jest tak ograniczający jak zakryta pełna kominiarka. Ja go kupiłem głównie dlatego że w mojej kurtce/bluzie "Polednik" stójka jest trochę niska i potrzebowałem czegoś do uszczelnienia i ogrzania szyi. Czekam na razie na przesyłkę. Jak widać to dość funkcjonalne rozwiązanie. Można ładnie na twarz naciągnąć jak bardziej zawiewa. Też wcześniej myślałem nad kominiarką, ale się wyleczyłem jak się przejechałem pod górkę w pożyczonej od kolegi. Z ust nie można było zsunąć, gorąco bo to z membraną. A z buffem bo tak trzeba chyba ten komin nazwać łatwo się ogrzać jak chłodno i ochłodzić jak za gorąco. Zresztą jak widac na fotkach z aukcji jak chcesz to i kominiarkę z buffa zmajstrujesz. No i najważniejsza, cena - mieścisz się w limicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ingaas Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Nie tak dawno kupiłem fajną kominiarkę z mikropolaru w sklepie Tchibo (20zł). Można ją używać bez zakładania na głowę. Jeździłem z nią tak jak z buffem- na szyi lub lekko zaciągałem na brodę. Bardzo fajna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Doszedł do mnie zamówiony niedawno komin NESSI - ten o którym pisałem wyżej. Po pierwszych przymiarkach zauważam że kominiarki nie zastąpi. Materiał z którego jest zrobiony nie jest aż tak bardzo elastyczny aby zmontować z niego kominiarkę tak jak z buffa. Fotki w aukcji pokazują że Pani ma tak ten komin założony, ale na większej męskiej głowie to już tak łatwo nie jest. Ogólnie powiem że jako uszczelnienie szyi i okrycie twarzy aż do oczu to produkt NESSI powinien się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Też to co Ty zamówiłem, wkrótce się przekonam. Czyli co, w tym i czapce da się przeżyć takie warunki, jak dzisiejsze? Sent from my MotoA953 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Jeśli masz konto na Ebay - to taka maska będzie cie kosztowała 9zł http://www.ebay.com/itm/New-Bike-Bicycle-Neck-Warm-Face-Mask-Veil-Guard-Sport-/300551182467?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item8bb39acf68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Czyli co, w tym i czapce da się przeżyć takie warunki, jak dzisiejsze? Wczoraj się przejechałem tak z 20km i powiem że to okrycie szyi i części twarzy jak dla mnie się sprawdza. Momentami było mi nawet za ciepło. Nie jeździłem jednak z zakrytymi ustami a więc nie wiem jak z oddychaniem przez ten materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 może coś takiego: http://allegro.pl/ocieplacz-na-szyje-bbb-comfortneck-bbw-98-czarny-i1993773116.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Mam to NESSI - jest zupełnie inne odczucie niż w wełnie, w jakiej do tej pory jeździłem. Przy +3,5 st. było bardzo fajnie. Dla zainteresowanych - praktycznie nie przepuszcza wiatru, jak robisz wdech przysysa się do ust i wtedy da się wziąć wdech, ale wydech już nie wychodzi do przodu, tylko owiewa policzki - można się więc ogrzać. Teraz tylko czekam na mrozy - jak na razie jest jednak idealne. Polecam, warte czterech dych. No i można używać w inny sposób - np pożyczyć dziewczynie, by nosiła jak chustkę na głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothar75 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Polecam, warte czterech dych. Cieszę się że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Przy -7 st. jest tak samo jak przy zerze - prawie nic nie czuć. Wysłano z MotoMilestone 2 za pomocą Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.