tomassekk Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witam. Mam następujący problem w moim Cubie są takie FSA Orbit Z, półzintegrowane (tak jest w info katalogowym) Otóż stożek FSA widoczny na foto chciałem zamienić na podkładki KCNC, ale doszło do mnie, że stożek u podstawy ma uszczelkę która chodzi między główkę ramy a stery, uszczelniając połączenie. Wniosek z tego taki, że nie mogę założyć podkładek KCNC bo wszystkie syfy dostaną się do sterów. W związku z tym, pytanie, czy można dostać samą płaską pokrywkę na stery FSA, żeby nie inwestować w nowe? Albo jakie inne tanie, wytrzymałe i lekkie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 W jakim celu chcesz zamienić oryginalny kapsel na podkładki? można z innych konstrukcji po przymierzać ale mogą nie pasować jak oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 NEW FSA Orbit CF Carbon Fiber Top Cover w/ Cup Headset | eBay przed zakupem napisz do Krzyśkamz. w swoim rowerku używa jakiejś carbonowej, superlekkiej przykrywki ale nie wiem skąd to ma. raczej nic z asortymentu dużych firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomassekk Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 W jakim celu chcesz zamienić oryginalny kapsel na podkładki? To co napisałeś jest bez sensu Kapsel (korek) - podkładki to podkładki. Chcę zmienić cięzki, biały stożek FSA na czerwone podkładki KCNC, lepszy wygląd, lepsza waga. Pomóżcie bo zgłupiałem Poczytałem troche w necie, na 100% mam stery pół zintegrowane (press fit, wewnętrzne, 44mm). ALE przeglądając allegro znalazłem http://allegro.pl/lekkie-stery-pol-zintegrowane-vp-a45ac-44mm-80g-i1955739681.html niby pół zintegrowane a składają się z innych części niż moje FSA Orbit Z. Czy u mnie w główce ramy są wciśnięte Może mi ktoś polecić dobre a tanie i lekkie stery? Albo rozwiązanie cholernie wysokiego i cięzkiego stozka FSA z 1. postu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Jedne i drugie składają się z tych samych części tylko FSA na tym zdjęciu są wstępnie złożone. Możesz kupić Orbit Z ze zwykłą przykrywką, nie będziesz musiał zmieniać misek, będziesz miał łożyska na zapas i drugą bieżnię jakbyś np. chciał zmieniać widelec z amortyzowanego na sztywny. http://allegro.pl/stery-semi-integrated-fsa-orbit-z-1-1-8-xtrabike-i1987871342.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomassekk Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 FSA na tym zdjęciu są wstępnie złożone. Koen, jak to wstępnie złożone? Masz na mysli bieżnie łożysk, że mam już nabite w głowce ramy? Chciałbym się ograniczyc do kupna tylko niskiej przykrywki, szkoda mi kasy na wymianę zupełnie sprawnych sterów na takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Mam stery FSA ZS-3. Moge cos tam na czesci sprzedac wiec mozemy sie dogadac . PW jak bedziesz chetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Koen, jak to wstępnie złożone? Masz na mysli bieżnie łożysk, że mam już nabite w głowce ramy? Chciałbym się ograniczyc do kupna tylko niskiej przykrywki, szkoda mi kasy na wymianę zupełnie sprawnych sterów na takie same. Na zdjęciu w czwartym poście są wstępnie złożone bo łożyska siedzą w miskach, górny klin i dolna "bieżnia" też, jak się to wszystko rozłoży to będą wyglądały tak samo jak te stery VP. Jak masz narzędzia to mógłbyś sobie odchudzić ten stożek w tym stylu, było by lekko i oryginalnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomassekk Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Wpadłem na inny sposób Koen, chciałem po prostu flexem ściąć od góry ten stożek do powiedzmy 0,5 cm... Mam dremela więc może się pobawie, o ile nie znajdzie się kupiec na cale stery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.