Skocz do zawartości

[hamulce]XT 2012 vs. Formula RX

bialy1241

Rekomendowane odpowiedzi

Ujawniła się kolejna wada XT 2012 - puchną na mrozie tak samo jak stare ślimanochy. Nie wyobrażam sobie jazdy z takimi hamulcami. A miało być tak pięknie..

Przejechałem w sobotę około 20km przy -10 stopniach i nie zaobserwowałem by moje hamulce 785 gorzej zachowywały się zaraz po wyjechaniu z ciepłego domu i podczas jazdy na mrozie. Klamka normalnie pracowała, tarcze czasami popiskiwały :)

Miał ktoś okazje testować nowa Formule RX na 2012 rok ?, z tego co czytałem to mają przejść jakieś modyfikacje i jestem ciekaw jak się sprawują. Szukałem po necie i jak na razie to tylko parę sklepów ma w ofercie model RX na 2012 rok.

Ja mam klamki r1 i hamulce rx. Na razie niewiele jezdzilem bo mroz saiarczysty i jezdze na rowerze treningowo/zimowym.

Ale: nie "puchna" jak wyzej opisuja koledzy. Hamowanie jednym palcem przy zatrzymywaniu roweru bez problemu. Odpowietrzanie bardzo proste i bezproblemowe.

Sporo sie musialem napracowac aby ustawic okładziny prawidlowo (ciagle ocieraly dosyc mocno o tarcze) ale 1,5h i jak na razie jest ok.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...