marcin19961302 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Banalny sposób ale daje rade. Demontujesz klamkę, wycinasz kółeczko z butelki, robisz dziurę na śrubę i to kółeczko wkładasz pod klamkę, zakręcasz i nie powinna latać. U mnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ujawniła się kolejna wada XT 2012 - puchną na mrozie tak samo jak stare ślimanochy. Nie wyobrażam sobie jazdy z takimi hamulcami. A miało być tak pięknie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Bo Shimanowski płyn hydrauliczny to tandeta, wskaźnik lepkości ok 80, chcąc jeździć na mrozie zmień na coś o 150 lub wyżej np AeroShell Fluid 41. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Płyn nie ma tutaj większego znaczenia. W głównej mierze winne są uszczelki w zacisku. Mam tego Aeroshella od Ciebie, ale wciąż nikt nie chce eksperymentować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin19961302 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Kolejny argument za formulami, one nie puchną poza tym są lżejsze od xt, a to też dla niektórych ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Miał ktoś okazje testować nowa Formule RX na 2012 rok ?, z tego co czytałem to mają przejść jakieś modyfikacje i jestem ciekaw jak się sprawują. Szukałem po necie i jak na razie to tylko parę sklepów ma w ofercie model RX na 2012 rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ujawniła się kolejna wada XT 2012 - puchną na mrozie tak samo jak stare ślimanochy. Nie wyobrażam sobie jazdy z takimi hamulcami. A miało być tak pięknie.. Przejechałem w sobotę około 20km przy -10 stopniach i nie zaobserwowałem by moje hamulce 785 gorzej zachowywały się zaraz po wyjechaniu z ciepłego domu i podczas jazdy na mrozie. Klamka normalnie pracowała, tarcze czasami popiskiwały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Miał ktoś okazje testować nowa Formule RX na 2012 rok ?, z tego co czytałem to mają przejść jakieś modyfikacje i jestem ciekaw jak się sprawują. Szukałem po necie i jak na razie to tylko parę sklepów ma w ofercie model RX na 2012 rok. Ja mam klamki r1 i hamulce rx. Na razie niewiele jezdzilem bo mroz saiarczysty i jezdze na rowerze treningowo/zimowym. Ale: nie "puchna" jak wyzej opisuja koledzy. Hamowanie jednym palcem przy zatrzymywaniu roweru bez problemu. Odpowietrzanie bardzo proste i bezproblemowe. Sporo sie musialem napracowac aby ustawic okładziny prawidlowo (ciagle ocieraly dosyc mocno o tarcze) ale 1,5h i jak na razie jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornelk Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 A orientuje się ktoś jak wypadają te nowe XT w porównaniu do Elixir 9? bo stoje przed dylematem czy kupić własnie elixiry 9 czy XT czy moze uzywane sram xx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 XT 2012 mają pozytywne opinie. O używanych XX zapomnij, generalnie używane Avidy to zły pomysł... w ogóle kto by pomyślał o Avidzie... . Wysłane z mojego za pomocą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.