Szu Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 ' date='2.04.2006, 16:30' post='181311']Czułem, że rama i damper w Krossie to szajs, bo jest zbyt tanio I moje przeczucia się sprawdziły. Zrobili takiego lepszego makro i wsadzili do niego super amor i hample... Nie bardzo rozumiem - co ma rama do pękającego dampera ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 możesz mieć spory problem, powiedzą Ci, że to jest uszkodzenie mechaniczne powstałe w wyniku nieprawidłowego użytkowania, pomijając fakt, że będą to pewnie rozpatrywać parę tygodni. Głupoty piszesz. Jak nie miałeś do czynienia z reklamacjami o Krossa to nie pisz nic. Kross jako jedna z niewielu firm nie robi problemów przy reklamacjach, nawet jeżeli sprzęt był używany niezgodnie z przeznaczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 3 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 No to dzięki za pocieszenie. Dzisiaj jedzie do serwisu - obyś miał rację Schwefel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 3 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 No to Sign jedzie do Przasnysza. Oby szybko to załatwili... bo jak nie to :ph34r: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psychuś Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Nawet jak się postarają to masz pewnie ze 2 tygodnie w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 moze nie powinnienem umieszczac tego w tym temacie lae nie wiedzialem gdzie.. KROSS SIGN FR2 czerwony z x.7 jest na pewno dostępny w Łodzi w galeri łódzkiej(Go sport) to dla tych co by chcieli zakupic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 6 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 W bydgoszczy w Go Sport też stoi czerwony. Ciekawe czy we wszystkich sklepach mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hoob Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 ej to kupowac signa fr2 jak mam 3000zł czy nie bo w sumie Twój damper mogł miec jakas wade techniczna no i po 2 damper niejest firmy kross wiec niemowił bym odrazu ze ta rama jest słaba. Ja mam Authora Basic sx w kórym obrecz alexrims dm18 pekła mi po 1 skoku jak bombka z choinki:D obawa kupna krossa jest dla mnie to ze ma go dosc mało osob i na zywo niekogo nieznam a w internecie znalazłem 2 osoby i w tym Tobie pekł damper a drugi kolega ma acere zamaist x-7 a to troche róznica jest;) jezeli ktos jest posiadaczem tego rowerku jeszce niech napisze czy mu tez sie cos popsuło po tygodniu czy warto jednak kupic ten rowerek bo jest kuszaca oferta a damperek po wakacyjnej pracy sie najwyzej wymieni:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 7 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Nie mówię że rama jest zła. Po prostu damper strzelił. I nie wiem czy to po prostu wina dampera, czy rama jest tak skonstruowana że działają na niego zbyt duże siły. Mimo wszystko jednak brałbym FR2 bo w tej cenie nie znajdziesz nic innego z Pike'em i osprzętem Hussefelt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sew Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Z pewnością nie jest to wina ramy, sam jestem posiadaczem sign-a ale FR1, w nim damper jast słabszy bo 501. Posiadam go już jakieś miesiąc, intensywnie robiąc to, do czego został stworzony i damper ten sprawuje się w nim doskonale doskonale. Jedyne co mi się w nim nie podoba to słaby lakier, ledwo się czegoś dotkinie i już jest rysa. W moim przypadku nic się w nim nie popsuło tylko jakoś tylnia piasta trzeszczy. Jeśli ktoś chce zazięgnąć informacji to chętnie odpowiem na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Mam pytanko, co do fotek w pierwszym poście. Z tego co widze to na pierwszym foto jest załączona blokada na 95mm (i na ostatnim chyba też), mam racje? Cookies, jak rowerek do Ciebie wróci i będziesz miał aparat to zrób prosze fotki w ciągu dnia na słoneczku bo te pierwsze takie nie bardzo bo za ciemno. Pzdr! 333 post na forum, czekam na 666- może się coś wtedy wydarzy... :twisted: (o ile dotrwam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Na pierwszym zdjęciu skok jest ustawiony na 100mm (trochę sagu zostaje zawsze po zejściu z roweru, nie wiem czemu :glare: ) Blokada wyłączona. Jak jest włączona to dźwigienka od manetki do amorka prawie dotyka kierownicy. A ogólnie to przy mojej wadze Pike ma potworny sag przy maksymalnym skoku - prawie 40mm. :eek: Ale i tak pracuje miodnie. No i tydzień bez roweru minął, ale do Świąt ma już być do odebrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 ma potworny sag przy maksymalnym skoku - prawie 40mm To jest akurat normalna wartość - 30% skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Biker_666 Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Moj kumpel mial kupwac tego krossa ale zadzwonil do fabryki dla pewnosci i sie okazalo ze wycofuja ze sprzedazy bo rama ma jakas wade bo caly czas przychodza im reklamacje z urwanym wahaczem :| Ja osobicie od poczatku czulem ze za tanie te rowerki. A wogole to podobno duzo ludzi kupuje te rowerki tylko po to zeby sprzedac na czesci i sie jeszcze 500-1000 zl zarabia na tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gmyru Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Moj kumpel mial kupwac tego krossa ale zadzwonil do fabryki dla pewnosci i sie okazalo ze wycofuja ze sprzedazy bo rama ma jakas wade bo caly czas przychodza im reklamacje z urwanym wahaczem :| Ja osobicie od poczatku czulem ze za tanie te rowerki. A wogole to podobno duzo ludzi kupuje te rowerki tylko po to zeby sprzedac na czesci i sie jeszcze 500-1000 zl zarabia na tym No własnie ja tak zrobiłem Akuzuje się że rama ma błedy techniczne... rower jest wycofany z produkcji (nie wiem jak ze sprzedarza), maja zostac naniesione poprawki i od czerwca ma wejsc KROSS Sign FR 2 do sprzedarzy ale juz po poprawkach! Mialem farta ze zadzwonilem do fabryki bo znajac moje sklonnosci do jazdy, szybko bym ta rame zlamal, siebie polamal i narobil sobie tylko klopotow... Rower ma dobre czesci (warto go na nie sprzedac) ale rama.... czulismy z kumplami ze cos w niej nie pasuje... Miejmy nadzieje ze po poprawkach cena sie nie zmieni, a rama bedzie znacznie trwalsza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 A ja się tym nie martwię. Gwarancję mam na rok, jak mi ramka pójdzie np w lipcu to pewnie mi wymienią na ten model z poprawkami. Póki co rozwalił się tylko damper. Czy wycofali tylko FRki czy DSy też? Bo jak pytałem w sklepie to powiedzieli że wszystkie Signy wycofali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Driver Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 10 dni minelo i co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A ja się tym nie martwię. Gwarancję mam na rok, jak mi ramka pójdzie np w lipcu to pewnie mi wymienią na ten model z poprawkami. Chyba specjalnie bym sie staral zeby cos peklo do . Co bedzie jak wytrzyma rok a peknie tydzien po wygasnieciu gwarki ?? Bylo by srednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Rower przyjechał wczoraj po południu kurierem. Ale: 1. Miałem niedokręconą korbę. 2. Mam zaolejoną tylną tarczę hamulcową. :angry: A przed oddaniem roweru do naprawy wszystko było ok. KOrbę od razu "naprawiłem" ale czuję że z hamulcem nie będzie tak łatwo... :glare: Ale poza tym rowerek super jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Ale: 1. Miałem niedokręconą korbę. 2. Mam zaolejoną tylną tarczę hamulcową. Chyba bym się zdenerwował... A model dampera ten sam rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Ja się zdenerwowałem. :angry: Szczególnie na tę tarczę, bo korbę tylko imbusem dokręciłem i jest git. A z hamulcem się będę musiał bawić - wyciąganie klocków itp, itd.. :glare: Dobrze że od razu zauważyłem ten luz na korbie bo jakby to pękło w czasie jazdy to... :035: Model dampera ten sam - oby działał dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 http://www.pinkbike.com/photo/816966/ http://www.pinkbike.com/photo/816967/ Dzisiejsza jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Driver Napisano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 No niezle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 23 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 link zabroniony.com/?d=7Y9IRL4Y A tu krótki filmik. Generalnie bardzo fajnie się na Signie skacze, na filmiku widać że się w ogóle nie wybiłem a wcale przód mi nie zanurkował. Rowerek jest dobrze wyważony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Ładnie, ładnie - Podoba mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi