RAIDERtrakuPL Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 tak jak w temacie jaki amortyzator do ramy DArtmoor RAZZORR służący do dirtu? Czy te poniżej będą dobre do tej ramy i dobre jakościowo? [chodzi mi konkretnie o te amortyzatory] Rock Shox Argyle 318 Fox 32 F80 RL/RLC Serdecznie dzięki za pomoc
timex550 Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 RAIDERtrakuPL - Fox'a to sobie wybij z głowy. Po pierwsze serwis - jeśli sam nie potrafisz, to sporo zapłacisz. Po drugie - ten Fox nie jest za bardzo do skakania. Ale co do jakości, to Fox jak to Fox - na wysokim poziomie. - Jeśli chcesz to możesz brać Rock Shox Argyle. Jakościowo także b. dobry i przede wszystkim tańszy w serwisie. Do Dirt Jump'u będzie odpowiedni. Bardziej zastanawiaj się nad RS'em w tym konkretnym przypadku. Napisz jeszcze jaki masz budżet na kupno amora, to dam jakieś inne propozycje.
RAIDERtrakuPL Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Napisano 7 Grudnia 2011 Na amorek mam powiedzmy 2200zł góra.I taka dodatkowa informacja jezdże na kołach 24.A możesz powiedzieć co to jest ten RS bo o nim za bardzo nie słyszałem.A może są jakieś Fox'y do dirtu?
timex550 Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 RAIDERtrakuPL Koła 24? Nie wiem, jak to dokładnie będzie wyglądać z geometrią, kiedy do ramy pod koła 24 włożysz amorek pod koła 26. Przód pójdzie znacząco do góry. Może to przeszkadzać, ale nie musi. Co do twojego pytania. RS - Rock Shox. A co do konkretnego modelu, to nie wiem jak pracuje, bo na żywo go nigdy nie widziałem. Na stronach jest informacja, że Argyle jest przeznaczony do dirtu i tego się trzymaj. Wracając jednak do Fox'a - nie pchaj się w ich amorki. Naprawdę lepiej jest kupić sobie RS'a niż potem mieć z Fox'em problemy (serwisowanie). Zastanów się jeszcze nad amorkiem Marzocchi Dirt Jumper - najlepiej te starsze roczniki. Jest naprawdę porządny i wytrzymały. No i z serwisem Marzocchi nie ma problemów.
RAIDERtrakuPL Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Napisano 8 Grudnia 2011 Widelec sztywny który aktualnie mm włożony pasuje do kół 26,24 a gdy mierzyłem długość widelca w moim górskim rowerze o skoku 100mm na koła 26 dużej różnicy nie było chyba z 2cm.Mierzyłem też wysokość kół i 24 od 26 różniły się chyba o 3cm dużej różnicy nie było ponieważ w kołach 24 mam założone potężne obręcze AlexRims Supra MT i opony Tioga Blue Dragon. Dobra dzięki za pomoc.Popatrzę jeszcze na DJ'ry i na tego Agryle 318.
Mod Team Puklus Napisano 9 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 9 Grudnia 2011 Problem z Geometrią moża rozwiązać kupująć amorek a U-turnem. Argyle będzie dobry w takim zastosowaniu jakie chcesz jest do tego stworzony.
RAIDERtrakuPL Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Napisano 9 Grudnia 2011 A takie pytanko co tojest ten U-turn? bo nie wiem
timex550 Napisano 9 Grudnia 2011 Napisano 9 Grudnia 2011 RAIDERtrakuPL Najprościej ujmując - U-turn to system pozwalający na zmianę skoku, a przez to wysokości amortyzatora.
RAIDERtrakuPL Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Napisano 10 Grudnia 2011 Dobra panowie myślę że już wszystko zostało wyjaśnione. Dzięki serdeczne za pomoc. Temat uważam za zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.