bincoder Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Czesc, Czy ktoś wie jaka jest różnica między tymi błotnikami? Poza ceną Zestaw FX/RX kosztuje 80 zł a M1/M2 120 zł. Na początku miałem zamiar kupić błotniki M1/M2 ale zauważyłem te drugie, a że 4 dychy robią różnicę więc po co przepłacać i zacząłem myśleć... Tutaj są opisy tych defenderów: http://www.bikeman.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&inc_subcat=1&keywords=Topeak+DeFender+&pfrom=&pto=&categories_id=&button.x=37&button.y=12 kurcze, wszystko jest w porownywarce na stronie topeaka, sorry, temat do usuniecia... kurcze, wszystko jest w porownywarce na stronie topeaka, sorry, temat do usuniecia...
ElDiablo Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 też sie zastanawiałem nad takim zestawieniem. Wygrały jednak M1/M2. Dużo bardziej plastyczne, możesz wyginać w chińskie S. Łatwy demontaż do transportu, bez odkręcania jakichkolwiek śrub (system mocowania click). No i co bardzo ważne, do dokupienia w kraju mocowania jak byś jednak jakimś cudem je urwał. Mnie się udało przy glebie w przednim błotniku, dokupiłem mocowanie i po sprawie.... Polecam!
bincoder Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Napisano 8 Grudnia 2011 Łatwy demontaż do transportu, bez odkręcania jakichkolwiek śrub (system mocowania click). To FX/RX są na śrubki? Myślałem, że też mają ten system szybkiego zakładania.
ElDiablo Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 Mają, ale system montażu rx-a do mnie nie przemawia... również ich kształt na końcach (zwężające się w RX/FX w M1/M2 szerokie i do tego transparentne). W kwestii materiału RX/FX - stosunkowo twardy plastik, który przy upadku pęknie znacznie szybciej niż M2.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.